Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  ostalo

  'Obnovljene i ojačane kulturne politike' jedna od ključnih tema Svjetske konferencije UNESCO-a – MONDIACULT 2022

  30.09.2022.

  Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je izlaganje na tematskom zasjedanju 'Obnovljene i ojačane kulturne politike' u okviru Svjetske konferencije UNESCO-a o kulturnim politikama i održivom razvoju – MONDIACULT 2022, na kojoj kao jedna od potpredsjednica, sudjeluje u Meksiku od 28. do 30. rujna 2022. godine, u organizaciji UNESCO-a i Vlade Meksika. 
  pročitajte više
  ostalo

  Izgradnja demenciji prijateljskih narodnih knjižnica: teorijske i praktične pretpostavke

  29.09.2022.

  Osječki Filozofski fakultet 3. i 14. listopada organizira besplatnu stručnu edukaciju za knjižničare i studente informacijskih znanosti, ali i za sve zainteresirane dionike iz lokalne zajednice (članove obitelji i osobe koje se skrbe o osobama s demencijom).
  pročitajte više
  ostalo

  Međunarodna konferencija: 'Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija'

  29.09.2022.

  Međunarodna konferencija 'Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija' održava se u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
  pročitajte više
  ostalo

  Godišnji znanstvenostručni skup Instituta za etnologiju i folkloristiku 'Banija kao metafora i metonimija'

  28.09.2022.

  Godišnji znanstvenostručni skup Instituta za etnologiju i folkloristiku, 'Banija kao metafora i metonimija', održat će se 5. i 6. listopada. Prvi dan skupa održat će se u Hrvatskom domu u Glini, a drugi u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu.
  pročitajte više
  ostalo

  Predstavljeni rezultati studije 'Kulturne i kreativne industrije u RH prije i nakon Covid-19'

  28.09.2022.

  Rezultati studije 'Kulturne i kreativne industrije u Republici Hrvatskoj – prije i nakon Covid-19', koju je na inicijativu Ministarstva kulture i medija te stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja izradio Ekonomski institut Zagreb, predstavljeni su u srijedu, 28. rujna, u Hrvatskom domu u Splitu.
  pročitajte više
  ostalo

  Program poslijediplomskog specijalističkog studija 'Upravljanje organizacijama i projektima u kulturi'

  28.09.2022.

  Arheološki muzej u Zagrebu zajedno s Institutom za antropologiju i Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu ostvario je znanstveno-nastavnu suradnju na programu poslijediplomskog specijalističkog studija „Upravljanje organizacijama i projektima u kulturi“ čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
  pročitajte više
  ostalo

  Za drugi krug otkupa knjiga za narodne knjižnice u 2022. godini osigurano više od 4 milijuna kuna

  27.09.2022.

  U drugom krugu Javnog poziva za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2022. godini prijavljeno je 593 naslova. Na temelju prijedloga Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost u suradnji sa Stručnim povjerenstvom za dječju knjigu, donesena je odluka o otkupu 28.991 primjerka 250 naslova 84 nakladnika u ukupnom iznosu od 4.038.146,68 kuna, odnosno 535.954,17 eura za 224 narodne knjižnice u Hrvatskoj.
  pročitajte više
  ostalo

  Ministrica kulture i medija na Svjetskoj konferenciji UNESCO-a – MONDIACULT 2022.

  27.09.2022.

  Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek predvodi hrvatsku delegaciju na Svjetskoj konferenciji UNESCO-a o kulturnim politikama i održivom razvoju – MONDIACULT 2022., koja se održava u Meksiku od 28. do 30. rujna 2022. u organizaciji UNESCO-a i Vlade Meksika.
  pročitajte više
  ostalo

  5. PitchADU

  26.09.2022.

  Ovogodišnje, peto izdanje PitchADU, održat će se u petak, 7. listopada, u 16 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22). PitchADU je jedinstveni jednodnevni događaj, forum u sklopu kojeg studentice i studenti preddiplomskih i diplomskih studija filmskih usmjerenja Akademije dramske umjetnosti predstavljaju svoje projekte profesionalcima iz domaće audiovizualne industrije.
  pročitajte više
  ostalo

  10. Platformat – festival nezavisne kulture u Splitu

  26.09.2022.

  Splitski festival Platformat ove godine slavi svojih deset godina postojanja te će od petka, 30. rujna, pa sve do nedjelje, 9. listopada, ponuditi bogat program koji predstavlja raznovrsnost i potencijal nezavisne kulturne scene Splita koncentrirane u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split).
  pročitajte više
  ostalo

  Objavljeni rezultati Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj

  23.09.2022.

  Ministarstvo kulture i medija treću je godinu za redom, sukladno politici i programima Vlade RH koji nastoje omogućiti jednakost i ravnopravnost uključivanja u sve faze društvenoga života osoba s invaliditetom, objavilo Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.
  pročitajte više
  ostalo

  Online publikacija: Mobility Funding Guide for the Balkan Region

  22.09.2022.

  Mreža 'On the Move' objavila je vodič za financiranje kulturne mobilnosti usmjeren na balkansku regiju. Vodič nudi pouzdane informacije o programima financiranja umjetnika i kulturnih djelatnika za prekogranična putovanja u i/ili iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije.
  pročitajte više
  ostalo

  1.322.400,00 kuna za poticaj suvremenom plesnom stvaralaštvu u 2022. godini

  22.09.2022.

  Ministarstvo kulture i medija objavljuje rezultate Javnog poziva za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva u 2022. godini kojega je prvi puta kao pilot-poziv raspisalo u lipnju ove godine, s ciljem pružanja dodatne potpore plesnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse i jačanju vlastitih profesionalnih kapaciteta te dodatnom jačanju kvalitete i vitalnosti područja suvremenog plesnog stvaralaštva.
  pročitajte više
  ostalo

  Tribina: Znanost i pseudoznanost

  22.09.2022.

  U Tjednu istarskih knjižnica Knjižnica Arheološkog muzeja Istre u Puli, Sveučilišna knjižnica u Puli, Gradska knjižnica i čitaonica u Puli i Društvo bibliotekara Istre organiziraju tribinu „Znanost i pseudoznanost“ koju će održati dr. sc. Ivan Lorencin i mag. phys. Anton Perkov u petak, 23. rujna, u polivalentnoj dvorani Arheološkog muzeja Istre u Puli, s početkom u 12 sati.
  pročitajte više
  ostalo

  Predstavljen 'Pregled kulturnog razvoja i kulturnih politika u Republici Hrvatskoj'

  21.09.2022.

  Predstavljanje publikacije 'Pregled kulturnog razvoja i kulturnih politika u Republici Hrvatskoj' održalo se 21. rujna u Ministarstvu kulture i medija u Zagrebu. Riječ je o publikaciji koja je okupila brojne stručnjake iz raznih umjetničkih područja kao i one koji se bave specifičnim temama kulturne politike, od praktičara do istraživača i znanstvenika, u sveobuhvatnoj analizi sektora u protekla dva desetljeća.
  pročitajte više
  ostalo

  Novi naručitelji - predavanje Amande Crabtree i Valérie Cudel

  20.09.2022.

  Prvo javno događanje usmjereno ka osnivanju platforme Novih naručitelja u Hrvatskoj - predavanje dviju francuskih kulturnih medijatorica, kustosica i producentica, ključnih akterica francuske platforme Novih naručitelja (Société des Nouveaux commanditaires en Arts & Sciences), održat će se 30. rujna 2022. u 17 sati u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata u Zagrebu. 
  pročitajte više
  ostalo

  Što donosi Kreativna Europa u 2023. godini?

  20.09.2022.

  Europska komisija objavila je program rada za 2023. godinu za provedbu aktivnosti programa Kreativna Europa s budžetom od EUR 311.700,980. 
  pročitajte više
  ostalo

  19. Ružičkini dani 'Danas znanost - sutra industrija'

  19.09.2022.

  19. Ružičkini dani će se održati od 21. do 23. rujna u Vukovaru pod motom 'Danas znanost - sutra industrija'. Svečano otvaranje skupa će se održati u srijedu, 21. rujna, s početkom u 9 sati, u Hrvatskom domu Vukovar.
  pročitajte više
  ostalo

  U NSK u rujnu gostovanje inozemnih knjižničarskih stručnjaka u sklopu novoga Erasmus+ projekta o građanskoj znanosti

  16.09.2022.

  Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu će od 19. do 23. rujna ugostiti knjižničarske stručnjake iz sedam zemalja u sklopu provedbe zajedničkoga međunarodnog Erasmus+ projekta 'Citizen-Enhanced Open Science in Southeastern Europe Higher Education Knowledge Hubs – CeOS_SE'.
  pročitajte više
  ostalo

  Programi Unije: CERV & Kreativna Europa u Primorsko-goranskoj županiji

  15.09.2022.

  Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s Europe Direct Rijeka pri Riječkoj razvojnoj agenciji PORIN, organiziraju dvodnevno događanje predstavljanja programa Unije Primorsko-goranskoj županiji 29. i 30. rujna 2022. godine u Omišlju na otoku Krku. 
  pročitajte više