Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  ostalo

  Predstavljen prvi Javni poziv za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva te nacrt prijedloga Zakona o kazalištima

  24.06.2022.

  Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek s ravnateljicom Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković i glavnom savjetnicom Kristinom Vlašiček Novoselec predstavila je 24. lipnja prvi Javni poziv za poticanje suvremenog plesnog stvaralaštva te nacrt prijedloga Zakona o kazalištima koji je upućen u javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću.
  pročitajte više
  ostalo

  Goethe-Institut Kroatien od ponedjeljak na novoj lokaciji

  24.06.2022.

  Netom prije pedesete obljetnice kontinuiranog rada u Hrvatskoj Goethe-Institut Kroatien ponovno otvara svoja vrata i to na novoj adresi u Olimp centru u Zadarskoj 80, u Zagrebu. 
  pročitajte više
  ostalo

  Prigodni program uz obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica

  24.06.2022.

  U subotu, 25. lipnja, ispred Centra mladih Ribnjak, prigodnim programom, koji će trajati od 10 do 20 sati, obilježit će se Svjetski dan izbjeglica. 
  pročitajte više
  ostalo

  Obilježavanje 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle od 9. do 11. srpnja u Zagrebu

  23.06.2022.

  U povodu 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle od 9. do 11. srpnja ove godine Udruga Nikola Tesla – Genij, uz podršku partnera, pokrovitelja i sponzora, organizira tradicionalnu manifestaciju 'Tesla&friends'.
  pročitajte više
  ostalo

  Projekt Yarn Bombing - izrada i prezentacija instalacija od vune

  23.06.2022.

  Raznim instalacijama od vune, kroz cijeli mjesec lipanj obilježava se rođendan Helen Keller kako bi se poticala svijest o gluhosljepoći te isto tako o osobama s višestrukim teškoćama. Glavni događaj bit će na Zrinjevcu 28.06 s početkom u 11:00 te će trajati do 19:00 sati.
  pročitajte više
  ostalo

  Stvaralačka večer - Lokalne i poznate priče

  23.06.2022.

  U petak, 24. lipnja u Sisku, u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, u 19:00 sati, u sklopu ESF projekta Konstelacije zajednice održava se prva po redu stvaralačka večer Lokalne i poznate priče - razgovor s umjetnicima koji su svoje prepreke pretvorili u prednosti, a svoje mane u vrline.
  pročitajte više
  ostalo

  Više od 12 i pol milijuna kuna za programe zaštite i očuvanja kulturnih dobara u 2022. godini

  21.06.2022.

  Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu koji se odnose na zaštitu i očuvanje kulturnih dobara i to za programe zaštite i očuvanja pokretnih kulturnih dobara, nematerijalnih kulturnih dobara, pokretnih etnografskih kulturnih dobara te orgulja.
  pročitajte više
  ostalo

  Festival skulptura u pijesku u Loparu

  21.06.2022.

  Novo izdanje popularnog Festivala skulptura u pijesku održava se od 28. lipnja do 1. srpnja, a domaći i inozemni umjetnici će od zlatnožutog loparskog pijeska izrađivati umjetnička djela na temu Ratova zvijezda. 
  pročitajte više
  ostalo

  Događanje: 'Kultura za uključivu i zelenu Europu'

  21.06.2022.

  Hrvatski Desk Kreativne Europe – ured Kultura u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira hibridno međunarodno događanje pod nazivom Kultura za uključivu i zelenu Europu koje će se održati 28. lipnja s početkom u 10 sati u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu.
  pročitajte više
  ostalo

  2.692.000,00 kuna za programe poticanja stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2022. godini

  20.06.2022.

  Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2022. godini kojim su osigurane potpore u ukupnom iznosu od 2.692.000,00 kuna za 234 programa poticanja stvaralaštva vizualnih umjetnika.
  pročitajte više
  ostalo

  Dodjela Nagrade 'Vladimir Nazor' za 2021. godinu

  17.06.2022.

  Svečana dodjela Nagrade „Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju, 19. lipnja 2022. godine u 21 sat na Hrvatskoj radioteleviziji, na ljetnoj pozornici s južne strane HRT-a, Prisavlje 3, Zagreb.
  pročitajte više
  ostalo

  Europska komisija objavila novi Kodeks o suzbijanju dezinformacija

  17.06.2022.

  Europska komisija objavila je novi, revidirani Kodeks o suzbijanju dezinformacija, jedan od ključnih dijelova paketa instrumenata za borbu protiv širenja dezinformacija u Europskoj uniji.
  pročitajte više
  ostalo

  Humanitarnom akcijom otkupa knjiga ukrajinskih izdavača distribuirani naslovi narodnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj

  15.06.2022.

  U Gradskoj knjižnici u Zagrebu predstavljena je humanitarna akcija otkupa knjiga ukrajinskih izdavača i njihova distribucija u više od 200 narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj koju je pokrenulo Ministarstvo kulture i medija, a provodi Zaklada AidHub. Uz predstavnike Knjižnica grada Zagreba te Mišu Nejašmića i Vanju Štalec iz Zaklade AidHub, akciju je predstavila ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.
  pročitajte više
  ostalo

  Radionica zvuka i slušanja i zvučne šetnje u Karlovcu

  14.06.2022.

  Savez udruga KAoperativa u subotu, 18. lipnja organizira radionicu zvuka i slušanja te u nedjelju, 19. lipnja Karlovačke zvučne šetnje pod vodstvom povjesničarke umjetnosti i autorice projekata Ive Galović.
  pročitajte više
  ostalo

  Predstavljen NPOO program 'Uspostava provjere činjenica i sustava javne objave podataka'

  14.06.2022.

  U Hrvatskom državnom arhivu predstavljen je 13. lipnja program 'Uspostava provjere činjenica i sustava javne objave podataka' za čiju je provedbu u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Ministarstvo kulture i medija osiguralo 45 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
  pročitajte više
  povijesna i kulturna baština, ostalo

  Dani europske baštine 2022. - poziv na suradnju

  13.06.2022.

  Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv na suradnju u obilježavanju Dana europske baštine 2022. godine u Hrvatskoj. Poziv je upućen svim zainteresiranim kulturnim, društvenim, odgojno-obrazovnim i znanstvenim ustanovama i organizacijama, a rok za prijavu događanja je 2. kolovoza 2022. Ovogodišnje izdanje obilježava se diljem Europe pod zajedničkim naslovom Održivost baštine, a u Hrvatskoj će se održati tijekom rujna i listopada.
  pročitajte više
  ostalo

  Edukativna konferencija 'Cool tura'

  09.06.2022.

  Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta organizira novu edukativnu konferenciju pod nazivom Cool tura, koja će se održati 10. lipnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s prijenosom online kako bi sudionici dobili pogled u zabavniju stranu umjetnosti.
  pročitajte više
  ostalo

  Održan drugi sastanak Vijeća nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa

  09.06.2022.

  Drugi sastanak Vijeća nacionalne platforme Novog europskog Bauhausa (NEB) održan je 8. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu sa središnjom temom unaprjeđenja hrvatskog zakonodavstva u području prostornog uređenja i graditeljstva vezano za javne natječaje i autorska prava.
  pročitajte više
  ostalo

  NEM Dubrovnik 2022 kao platforma za predstavljanje novog Zakona o elektroničkim medijima

  08.06.2022.

  Na ovogodišnjem izdanju NEM Dubrovnik 2022 posebna pozornost posvećena je programu pod nazivom Novi zakon u Hrvatskoj na kojem su kroz panele, prezentacije i primjere iz prakse predstavljeni svi aspekti novih zakonskih regulativa. Program se održao pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Agencije za elektroničke medije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
  pročitajte više
  ostalo

  Drugo festivalsko izdanje projekta Ilica: Q’ART 2022.

  08.06.2022.

  Drugo festivalsko izdanje projekta Ilica: Q’ART / Flower Power održava se ove nedjelje, 12. lipnja. U programu sudjeluju umjetnici, dizajneri i obrtnici...
  pročitajte više