Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  ostalo

  'Korak do kulture' - konferencija o pravu na kulturu i potrebama u kulturi osoba s invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju

  02.06.2023.

  Konferencija 'Korak do kulture' o pravu na kulturu i potrebama u kulturi osoba s invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju, će se u sklopu projekta 'U istom filmu – korak dalje' održati u utorak, 6. lipnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, u razdoblju od 9,30 do 14,15 sati.
  pročitajte više
  ostalo

  Feral Drifting with Lonja Wetlands – poziv za sudjelovanje

  02.06.2023.

  U sklopu diskurzivnog programa hrvatskog paviljona ‘Same as it Ever Was’ na 18. međunarodnoj izložbi arhitekture – La Biennale di Venezia, objavljen je poziv za sudjelovanje na radionici u Lonjskom polju pod vodstvom međunarodnog kolektiva Open Forest Collective. Radionica se održava od 19. do 23. srpnja, a rok za prijavu je do 12. lipnja 2023.
  pročitajte više
  ostalo

  7. K.U.F.E.R. na Spravišču od 2. do 4. lipnja

  02.06.2023.

  Križevački ulični festival edukacije i razbibrige (K.U.F.E.R.), u organizaciji udruge K.V.A.R.K., i ove će godine obogatiti program 55. Križevačkog velikog spravišča koje se održava od 2. do 4. lipnja 2023.
  pročitajte više
  ostalo

  Svi za Mašu! – dobrotvorna aukcija umjetnina

  02.06.2023.

  U utorak 6. lipnja s početkom u 19 sati, u Kazališnoj kavani HNK Split održat će se dobrotvorna aukcija umjetnina u okviru humanitarne akcije SVI ZA MAŠU, kojoj je cilj prikupljanje sredstava za Mašu Bulatović, u njenoj borbi protiv dekubitalne rane koja joj ugrožava život. Na aukciji će se licitirati slike, grafike, crteži i skulpture eminentnih umjetnika.
  pročitajte više
  ostalo

  Arhivisti najavili Međunarodni tjedan arhiva od 5. do 11. lipnja

  02.06.2023.

  Međunarodni tjedan arhiva održat će se od 5. do 11. lipnja pod temom 'Zvuci, slike i književna riječ u arhivima', najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.
  pročitajte više
  ostalo

  Festival održivosti 'Mjesto za nas' u Gospiću

  01.06.2023.

  'Mjesto za nas' dvodnevno je događanje koje zajednički organiziraju Pučko otvoreno učilište Gospić i udruga Trećeprostor. Tijekom dva dana programa, 5. i 6. lipnja, prostor Kina Korzo postat će mjesto susreta, umjetničkog izlaganja te konstruktivne zabave čime će se otvoriti teme važne za budućnost kulturno/društvene scene grada Gospića.
  pročitajte više
  ostalo

  Vinkovci u lipnju postaju Rimkovci

  01.06.2023.

  Vinkovci se spremaju za jubilarne X. Rimske dane, koji će se u organizaciji Turističke zajednice grada Vinkovaca održati od 16. do 18. lipnja, pod nazivom “Decenalija – deseti Rimski dani u Rimkovcima”. Posjetitelje očekuje bogat program tijekom kojeg će imati priliku doznati više o načinu života u antičko vrijeme i utjecaju Rima na područje grada Vinkovaca.
  pročitajte više
  ostalo

  Dani otvorenog grada 2023.

  01.06.2023.

  Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha Dani otvorenog grada ove se godine vraćaju u proširenom izdanju te nas 3. i 4. lipnja očekuje osam programa na čak sedam najljepših zagrebačkih lokacija.
  pročitajte više
  ostalo

  Slobodne veze: Meet the artist> Levente Hajdu (Budimpešta)

  31.05.2023.

  Umjetnik Levente Hajdu, koji u okviru programa Slobodne veze/ umjetničke rezidencije Motel Trogir od 12. svibnja do 1. lipnja boravi u Zagrebu (i Splitu), održat će u četvrtak 1. lipnja u 18 sati u foajeu Centra KNAP javno izlaganje.
  pročitajte više
  ostalo

  Otvara se Hrvatski centar koralja Zlarin

  31.05.2023.

  U Hrvatskom centru koralja Zlarin na inovativan i zanimljiv način ispričana je priča o stoljetnoj tradiciji koraljarstva na tom otoku šibenskog arhipelaga. Centar koralja Zlarin s radom počinje 2. lipnja 2023.
  pročitajte više
  ostalo

  'Susret u vrtovima' na temu 'Glazba u vrtu'

  31.05.2023.

  Ovogodišnjoj manifestaciji Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins Hrvatska se pridružuje 5. put. Manifestaciju od 2003. godine organizira francusko Ministarstvo kulture prvog vikenda u lipnju kada se u cijeloj Europi za javnost otvaraju privatni i javni vrtovi te parkovi i perivoji. Ovogodišnja tema je Glazba u vrtu.
  pročitajte više
  ostalo

  Mali zalogaj Csepela, Predstavlja se Budimpešta_Csepel

  25.05.2023.

  Kulturna manifestacija 'Mali zalogaj Csepela, Predstavlja se Budimpešta-Csepel' će se organizirati 26. svibnja na Europskom trgu u Zagrebu, ispred Instituta Liszt – Mađarskog kulturnog centra, od 14 do 20 sati.
  pročitajte više
  ostalo

  Getting Away with Art - razgovor s Krõõt Juurak

  25.05.2023.

  U petak, 26. svibnja, u 20 sati, u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata, u sklopu jednotjednog programa 'Kritička dramaturgija: o humoru', u organizaciji Kulturpunkta i Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID), održat će se razgovor 'Getting Away with Art' u kojem sudjeluju Krõõt Juurak, Nina Gojić i Hana Sirovica.
  pročitajte više
  ostalo

  26. Međunarodni festival radiodrame - Prix Marulić

  24.05.2023.

  Međunarodni festival igrane i dokumentarne radiodrame, Prix Marulić, 26. po redu, održat će se od 26. svibnja do 1. lipnja u gradu Hvaru, priopćila je Hrvatska radiotelevizija.
  pročitajte više
  ostalo

  Svetom Duhu na čast 2023.

  23.05.2023.

  Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Župa svetog Nikole biskupa Jastrebarsko, u suradnji s Glazbenom školom Jastrebarsko, organiziraju poetsko-glazbeni program 'Svetom Duhu na čast' u petak, 26. svibnja, s početkom u 20 sati, u prostoru ispred Pastoralnog centra Župe svetog Nikole biskupa Jastrebarsko.
  pročitajte više
  ostalo

  Mladim znanstvenicama dodijeljene stipendije Nacionalnog programa stipendiranja 'Za žene u znanosti'

  23.05.2023.

  Ines Haberle i Andrea Hloušek-Kasun s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, Antonija Mravak s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu i Ivana Sopek Merkaš iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, ovogodišnje su stipendistice Nacionalnog programa stipendiranja 'Za žene u znanosti' koji se održava u organizaciji L’Oréala Adria i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija.
  pročitajte više
  ostalo

  Festival društvenih igara (FDI): Uključi se, igranje (ni)je zarazno!

  23.05.2023.

  Centar za kulturu Trešnjevka i Terrible Creations d.o.o. po prvi puta zajedničkim snagama organiziraju FDI - Festival društvenih igara, na dvije lokacije i za sve dobne skupine. Festival će se održati od 27. do 28. svibnja, od 10 do 02 sata, a ulaz na sve programe je besplatan!
  pročitajte više
  ostalo

  9. Zrin festival korača dalje tragovima Zrinskih

  23.05.2023.

  Hrvatska udruga Ars Organi Sisciae najavljuje 9. Zrin festival - multimedijalni festival koji se ove godine proširio daleko izvan prijašnjih festivalskih izdanja, promovirajući kulturnu baštinu četiri županije: Sisačko-moslavačke pod čijim se pokroviteljstvom festival održava, ali i Međimurske, Karlovačke i Primorsko-goranske. Zrin festival se održava od 28. svibnja do 8. lipnja u Zrinu, Petrinji, Gornjem Viduševcu, Čakovcu, Karlovcu, Ozlju i Brodu na Kupi.
  pročitajte više
  ostalo

  11. izdanje manifestacije Multimedija u Pakracu – Multipak

  22.05.2023.

  Jedinstvena manifestacija Multipak u Pakracu će ponovno na inovativan način okupiti sve ljubitelje dobrog zvuka, slike i riječi, uvijek s naglaskom na njihovoj izvrsnosti. Zajednički je to projekt utemeljen na suradnji Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Robertoshopa, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca. Multipak će se ove godine održati u razdoblju od 23. do 27. svibnja, a središnje događanje bit će Hi-Fi izložba u petak i subotu, 26. i 27. svibnja.
  pročitajte više
  ostalo

  Dodijeljene nagrade povjesničarima na desetom Festivalu povijesti Kliofest

  19.05.2023.

  U petak, 19. svibnja, su na desetom Festivalu povijesti Kliofest dodijeljene nagrade povjesničarima za 2022. godinu.
  pročitajte više