Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  ostalo

  Poziv na prijavu izlaganja za znanstveni skup 'Mitska i etno životinja: bestijarij hrvatske etnokulture'

  27.01.2023.

  Institut za etnologiju i folkloristiku i projekt HRZZ-a: Kulturna animalistika: interdisciplinarna polazišta i tradicijske prakse pozivaju na prijavu izlaganja za znanstveni skup 'Mitska i etno životinja: bestijarij hrvatske etnokulture' (drugi poziv). Skup će se održati u Zagrebu, 18. i 19. svibnja 2023.
  pročitajte više
  ostalo

  Koncertna dvorana i sajam knjige - veliki kulturni projekti u Osijeku

  27.01.2023.

  Ministrica kulture i medija dr. sc Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima, državnim tajnikom Krešimirom Partlom i voditeljicom Službe za knjigu i nakladništvo Ministarstva kulture i medija Mihaelom Majcen Marinić, boravila je u četvrtak, 26. siječnja, u radnom posjetu Osijeku gdje je s gradonačelnikom Ivanom Radićem održala sastanak o novim projektima i investicijama.
  pročitajte više
  ostalo

  18. Noć muzeja (petak, 27. siječnja) - Muzeji su važni!

  26.01.2023.

  Hrvatsko muzejsko društvo organizira osamnaesti put manifestaciju Noć muzeja u petak 27. veljače 2023. godine, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama. Programe u institucijama vašega grada uključene u Noć muzeja potražite na stranici https://noc-muzeja.hr/.
  pročitajte više
  ostalo

  Noć muzeja u Hrvatskom državnom arhivu

  26.01.2023.

  Hrvatski državni arhiv i ove se godine priključuje manifestaciji Noć muzeja, 27. siječnja, s temom popularne kulture kao stila života i nezaobilaznog sastavnog dijela opće kulture 20. stoljeća.
  pročitajte više
  ostalo

  Šibenik: Tvrđava Barone ovaj vikend slavi sedmi rođendan

  25.01.2023.

  Sedmi rođendan Tvrđave Barone bit će obilježen u nedjelju, 29. siječnja, obilaskom tvrđave uz stručno vodstvo i radionicama kovanja i izrade starog šibenskog novca, nakon čega će zainteresirani moći besplatno odigrati posebno osmišljene VR igre i isprobati doživljaj virtualne realnosti. Ulaz na Tvrđavu Barone, podsjetimo, slobodan je sve do ožujka 2023., a vikendima u veljači nastavit će se održavanje dječjih radionica.
  pročitajte više
  ostalo

  Performativno predavanje Sonje Leboš

  24.01.2023.

  U petak, 27. siječnja, u 19 sati, u Kino klubu Splitu (Dom mladih) održat će se performativno predavanje Sonje Leboš kao završna aktivnost obilježavanja sedamdesete godišnjice Kino kluba Split.
  pročitajte više
  ostalo

  HP: Prvo ovogodišnje filatelističko izdanje nosi motiv hrvatskog eura

  24.01.2023.

  Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 25. siječnja 2023. prigodni poštanski blok s jednom okruglom markom u povodu uvođenja nove valute u našoj zemlji od 1. siječnja ove godine. 
  pročitajte više
  ostalo

  Program Feste sv. Vlaha i Dana Grada 2023.

  23.01.2023.

  Ovogodišnji Program Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika počinje u ponedjeljak 23. siječnja 2023., a završava u nedjelju 5. veljače proslavom sv. Vlaha na Gorici. Tijekom dva tjedna održavat će se više od 40 različitih vjerskih i svjetovnih te prigodnih i tradicionalnih programa.
   
  pročitajte više
  ostalo

  Proslava Dana mađarske kulture

  23.01.2023.

  Proslava Dana mađarske kulture u Institutu Liszt – Mađarskog kulturnog centra u Zagrebu, prigodom 200. obljetnice nastanka mađarske himne, održat će se u petak 27. siječnja.
  pročitajte više
  ostalo

  Više od 7 i pol milijuna eura za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini

  23.01.2023.

  Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2023. godinu za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture pristiglo je 560 prijava od kojih je odobreno 279 programa s financiranjem u ukupnom iznosu od 7.580.399,36 eura.
  pročitajte više
  ostalo

  Održan okrugli stol o upravljanju intelektualnim vlasništvom u organizaciji

  19.01.2023.

  U organizaciji Odjela za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore održao se okrugli stol na kojemu su o uspješnim strategijama upravljanja intelektualnim vlasništvom u organizacijama temeljenim na znanju i inovacijama, raspravljali stručnjaci iz područja znanosti i istraživanja, kulture i umjetnosti, industrije i poduzetništva.
  pročitajte više
  ostalo

  Subversive Festival i KIC najavljuju program Kulturna infrastruktura zajednice

  19.01.2023.

  ​U organizaciji Subversive Festivala i Kulturno informativnog centra (KIC) od siječnja do travnja 2023. održavat će se program Kulturna infrastruktura zajednice koji će se sastojati od niza panela, filmskih projekcija i umjetničkih akcija.
  pročitajte više
  ostalo

  Otvaranje XIV. natječaja za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ 2023.

  19.01.2023.

  Natječaj za godišnju nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu. Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u ponedjeljak 30. siječnja. Natječaj za ovu prestižnu godišnju nagradu otvara se četrnaestu godinu zaredom.
  pročitajte više
  ostalo

  Europska komisija objavila izvješće o zdravlju i dobrobiti glazbenika

  19.01.2023.

  U kontekstu inicijative “Music Moves Europe”, Europska komisija objavila je izvješće “Zdravlje i dobrobit profesionalnih glazbenika i glazbenih stvaratelja u EU – uvidi iz istraživanja za politiku i praksu“ koje ističe glavne rizike za fizičko i mentalno zdravlje profesionalnih glazbenika i glazbenih stvaratelja te prikazuje primjere uspješnih politika i praksi u nekoliko država članica EU-a.
  pročitajte više
  ostalo

  40. Riječki karneval

  18.01.2023.

  'Peto godišnje doba' i 40. Riječki karneval, nakon stanke zbog pandemije, ove se godine održava u zimskom terminu pa su karnevalski događaji počeli podizanjem Pusta 17. siječnja, a tisuće maškara očekuju na središnjem događaju - Međunarodnoj karnevalskoj povorci 19. veljače 2023.
  pročitajte više
  ostalo

  Davos Baukultur Alliance 2023: održana međunarodna konferencija ministara kulture u Davosu, Švicarska

  18.01.2023.

  Na marginama Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu od 14. do 16. siječnja 2023. godine održana je konferencija ministara kulture povodom osnivanja Saveza za provedbu ciljeva određenih Deklaracijom iz Davosa iz 2018. godine o visokovrijednoj arhitekturi i kulturi gradnje u Europi (Towards a high-quality Baukultur for Europe) te zajedničke izjave o pružanju podrške Ukrajini.
  pročitajte više
  ostalo

  Kreativna Europa: 'Kako pronaći partnere?' (Koprivnica)

  16.01.2023.

  Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Poduzetnički inkubator ENTER Koprivnica organiziraju webinar pod nazivom Kreativna Europa: Kako pronaći partnere? koji će se održati online u utorak 24. siječnja 2023. godine, a prvenstveno je namijenjen zainteresiranima s područja Koprivničko-križevačke županije. Prijave su u tijeku!
  pročitajte više
  ostalo

  10. obljetnica festivala '50 Poems for Snow'

  16.01.2023.

  Festival '50 Poems for Snow' je no-budget međunarodni pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu, a ove zime obilježava desetu obljetnicu. Osim pjesničkog, '50 Poems for Snow' je i događanje koje ukazuje na klimatsku krizu tj. sve je manje snijega na mjestima gdje ga je nekada bilo u obilju.
  pročitajte više
  ostalo

  Rođendan umjetnosti 17. siječnja 2023. na Muzičkoj akademiji

  16.01.2023.

  Međunarodni rođendan umjetnosti obilježava se 17. siječnja uz sudjelovanje umjetnika diljem svijeta – ove godine to će se dogoditi po šezdeseti put. Raznolik program u trajanju od 18 do 24 sata održat će se u prostorima zagrebačke Muzičke akademije... Detaljan program
  pročitajte više
  ostalo

  Upoznaj svoju zemlju 2023., besplatni razgledi s turističkim vodičima

  12.01.2023.

  “Upoznaj svoju zemlju” naziv je projekta besplatnih razgleda s turističkim vodičima koji će se u više od 40 hrvatskih gradova organizirati u nedjelju 15. siječnja u povodu Dana međunarodnog priznanja RH, najavili su iz Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske. 
  pročitajte više