Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  ostalo

  Stručni skup '15 godina projekta Digitalizirana zagrebačka baština: 2007.-2022.'

  29.11.2022.

  Stručni skup '15 godina projekta Digitalizirana zagrebačka baština: 2007.-2022.' će se održati u četvrtak, 1. prosinca, s početkom u 9 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zagrebu, Starčevićev trg 6.
  pročitajte više
  ostalo

  Zeleni plan - realnost ili utopija

  29.11.2022.

  Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske, Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Human Rights Film Festival suorganiziraju aktivnost pod nazivom 'Zeleni plan – realnost ili utopija'. 
  pročitajte više
  ostalo

  Radionica izrade memory quilt-a s Glorijom Lizde

  29.11.2022.

  U kreativnom hub-u Prostor u Splitu, u prosincu će se održati četverodnevna besplatna radionica izrade memory quilt-a pod vodstvom umjetnice Glorije Lizde. Prijave su u tijeku!
  pročitajte više
  ostalo

  Seminar za prekarna vremena - online predavanja

  29.11.2022.

  Seminar za prekarna vremena niz je međunarodnih online predavanja koja će se održati 5. i 7. prosinca. Program će se iz feminističke vizure osvrnuti na probleme koji okružuju rad u kulturi, kreativni i intelektualni rad. Događanje organiziraju Kulturpunkt i Centar za suvremenu umjetnosti SCCA-Ljubljana, u suradnji s Human Rights Film Festivalom.
  pročitajte više
  ostalo

  Webinar DKE-Kultura: E-info dan - pozivi 2023

  25.11.2022.

  Povodom otvaranja poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru potprograma Kultura za 2023. godinu, Desk Kreativne Europe-Kultura organizira E-info dan u petak, 2. prosinca, s početkom u 10 sati.
  pročitajte više
  ostalo

  Počinju adventski programi diljem Hrvatske

  25.11.2022.

  Nakon dvije pandemijske godine, popularni adventski programi vraćaju se u punom sjaju, a diljem Hrvatske održat će se brojne zabavne manifestacije koje počinju 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće.
  pročitajte više
  ostalo

  XXV. Vukovarske adventske svečanosti

  25.11.2022.

  ​Već dvadeset i petu godinu za redom Gradski muzej Vukovar u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar i Franjevačkim samostanom Vukovar, uz stalnu potporu Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva kulture i medija i Turističke zajednice grada Vukovara organizira Vukovarske adventske svečanosti koje nas priredbama u duhu tradicijske kulture kroz četiri tjedna adventa uvode u Božić – blagdan svjetla, mira i ljubavi.
  pročitajte više
  ostalo

  DKE - Kultura sudjeluje na (online) Info danima za udruge u Istri 2022

  25.11.2022.

  Desk Kreativne Europe – Kultura predstavit će program Kreativne Europe na Info danima za udruge u Istri u ponedjeljak, 28. studenog, online u 11:15 sati.
  pročitajte više
  ostalo

  Advent na Peristilu i Dani francuskog jezika i kulture 2022.

  25.11.2022.

  Uz paljenje adventskih svijeća u izlogu Prokulture - KJK Peristil, djelatnici i polaznici Centra Juraj Bonači, Split, priredit će tijekom prosinca niz radionica, predstavu, glazbene programe i puno priča o našoj tradiciji u predbožićno vrijeme. 
  pročitajte više
  ostalo

  Budućnost kreativnosti u fokusu jubilarnog 10. izdanja Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK

  24.11.2022.

  U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti otvoreno je jubilarno deseto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije, koja će i ove godine u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja stručne službe ZAMP i Hrvatskog društva za autorsko pravo, na dvodnevnoj konferenciji privući brojne sudionike na niz zanimljivih panel diskusija i prezentacija na temu budućnosti kreativnih industrija.
  pročitajte više
  ostalo

  Događanje na temu 'Inkluzija kao standard europskog društva i kulture' 5. prosinca u Koprivnici

  24.11.2022.

  Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija u suradnji s Europe Direct Koprivničko-križevačke županije pri PORA-i (Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije), Nacionalnom kontakt točkom programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske i ENTEROM Koprivnica organizira događanje pod nazivom Inkluzija kao standard europskog društva i kulture.
  pročitajte više
  ostalo

  Godišnji simpozij Hrvatskog filozofskog društva od 24. do 26. studenoga

  23.11.2022.

  Ovogodišnji, ​63. godišnji simpozij Hrvatskog filozofskog društva pod naslovom 'Bibliozofija: knjiga u filozofiji i filozofija knjige' održava se od 24. do 26. studenoga u Zagrebu, u prostoru Sveučilišnog centra za integrativnu bioetiku.
  pročitajte više
  ostalo

  Deveti Dubrovački zimski festival otvara se u subotu

  22.11.2022.

  Program devetog Dubrovačkog zimskog festivala započinje u subotu, 26. studenog, paljenjem prve adventske svijeće te uključivanjem blagdanske rasvjete uz koncert grupe Dalmatino. 
  pročitajte više
  ostalo

  EPK 2023. mađarski Veszprém očekuje hrvatske goste

  22.11.2022.

  Mađarski grad Veszprém, zajedno s regijom Bakony-Balaton, u siječnju postaje Europska prijestolnica kulture za 2023. godinu, u kojoj će se održati niz kulturnih događanja na kojima, rekli su u utorak organizatori, očekuju i goste iz Hrvatske.
  pročitajte više
  ostalo

  Europa za kulturni, kreativni i AV sektor

  22.11.2022.

  Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura, organiziraju zajedničko online događanje pod nazivom 'Europa za kreativni, kulturni i AV sektor', koje će se održati u utorak, 29. studenog, u 10 sati.
  pročitajte više
  ostalo

  U Garešnici otvorena obnovljena Hrvatska knjižnica i čitaonica 'Đuro Sudeta'

  22.11.2022.

  Hrvatska knjižnica i čitaonica 'Đuro Sudeta' u Garešnici je, nakon dvogodišnje temeljite obnove zgrade u Nazorovoj ulici, otvorena sada kao moderna, suvremeno opremljena knjižnica površine 700 četvornih metara s odjelima za djecu i odrasle, višenamjenskom dvoranom, igraonicom i drugim sadržajima.
  pročitajte više
  ostalo

  16. Dani Marije Jurić Zagorke

  21.11.2022.

  Centar za ženske studije organizira 16. izdanje manifestacije Dani Marije Jurić Zagorke. Program započinje u utorak, 22. studenog, u 18 sati, ispred kipa Marije Jurić Zagorke u Tkalčićevoj ulici kostimiranom izvedbom ''Cvijet za riječ' - Ponesi cvijet za našu Zagorku'.
  pročitajte više
  ostalo

  U Zagrebu započeo program 'Neka cijeli svijet suncokreta' posvećen osobama sa sindromom Down

  21.11.2022.

  Od listopada 2022. do rujna 2023. godine Otvoreni likovni pogon u suradnji s partnerima KGZ Knjižnicom Gajnice i Udrugom za sindrom Down - Zagreb po prvi puta provodi program u čijem su fokusu osobe s Down sindromom. Projekt 'Neka cijeli svijet suncokreta' održava se u okviru programske linije OLP - Laboratorij Gajnice, a sve programske aktivnosti mogu se pratiti putem mrežnih stranica programa https://olplab.home.blog/ i na Facebooku stranici Laboratorij Gajnice.
  pročitajte više
  ostalo

  Informativna ploča u spomen Matiji Vlačiću Iliriku otkrivena u Magdeburgu

  16.11.2022.

  U Magdeburgu, Njemačka, 16. studenoga je otkrvena informativna ploča u spomen Matiji Vlačiću Iliriku, velikom hrvatskom protestantskom teologu, crkvenom povjesničaru i jezikoznancu iz 16. stoljeća. 
  pročitajte više
  ostalo

  Vukovar: 18. novinarsko – književnički susret 'Grad to ste vi!'

  16.11.2022.

  Gradska knjižnica Vukovar i ove se godine uključuje u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. 18. novinarsko – književničkim susretom 'Grad to ste vi!', u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića. Susret će se održati u četvrtak, 17. studenoga, s početkom u 12 sati, u vukovarskoj Knjižnici.
  pročitajte više