Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

ostalo

Obavijest o natječajima Klastera 2 u 2022. godini

U nastavku prenosimo nekoliko obavijesti Agencije za mobilnost i programe Europske unije vezanih uz područje Klastera 2 Obzora Europa (Kultura, kreativnost i uključivo društvo). 
 
pročitajte više
ostalo

Za rujan najavljen Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022.

Ministarstvo kulture i medija najavilo je kako će Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu biti raspisan do kraja rujna 2021. godine. S obzirom na neizvjesnu epidemiološku situaciju te različite potrebe unutar kulturnog sektora, datum raspisivanja javnog poziva premješten je sa srpnja na rujan kako bi se što preciznije formulirali svi uvjeti i kriteriji.
pročitajte više
ostalo

Ratni veterani u kulturi online

Udruga topnika 1. gardijske brigade 'Tigrovi' poziva osobe starije od 54 godine da se priključe na radionicama u okviru projekta „Ratni veterani u kulturi online“. 
pročitajte više
ostalo

Konzervatorske podloge i planovi upravljanja kao glavne teme kolegija pročelnika Konzervatorskih odjela južne Hrvatske

Na kolegiju pročelnika Konzervatorskih odjela južne Hrvatske, koji se održao u Splitu 15. srpnja, razgovaralo se o zahtjevnim obnovama srednjevjekovnih, renesansnih i ostalih spomenika područja južne Hrvatske, kao kapitalnih projekata nacionalne vrijednosti, od crkve svetog Donata u Zadru, preko Orlandova stupa u Dubrovniku ili pojedinačnih zgrada unutar trogirske povijesne jezgre do tvrđave svetog Nikole u Šibeniku.
pročitajte više
ostalo

Projekt 'Komfortacije' započinje s provedbom

Udruga 'Culture Hub Croatia' Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu kreće s provedbom projekta 'Komfortacije' koji se, u razdoblju od srpnja do prosinca 2021. godine, realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.
pročitajte više
ostalo

Započinje prva radionica izrade virtualne slikovnice

Udruga KA-MATRIX provodi projekt 'Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost' koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. U petak, 16. srpnja, s početkom u 19 sati, putem online platforme BigBlueButton održat će se prva radionica u sklopu aktivnosti 'Moja priča kroz virtualnu slikovnicu'.
pročitajte više
ostalo

Internacionalizacija obnove najvrjednijih baroknih sakralnih spomenika oštećenih u potresu

Treća sjednica Međunarodnog stručno-savjetodavnog povjerenstva za konstrukcijsku obnovu graditeljske baštine na potresom pogođenim područjima Republike Hrvatske održala se u Zagrebu 12. srpnja.
pročitajte više
ostalo

Održana Svečana sjednica Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara

Pod predsjedanjem ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, u subotu, 10. srpnja, održana je Svečana sjednica Festivalskog vijeća uoči svečanog otvorenja 72. Dubrovačkih ljetnih igara.
pročitajte više
ostalo

Kreativni kutak za profesionalce na Hvaru u sklopu JAB-Jelsa Art Biennial

U okviru ovogodišnjeg suvremenog umjetničkog događaja, koji povezuje prirodu i kulturu u mješovitom mediju koji presijeca mnoštvo umjetničkih polja i publika, Desk Kreativne Europe - ured Kultura je ostvario suradnju s LAB 852 i Savez PlatFORma Hvar u četvrtak, 8. srpnja 2021. godine.
pročitajte više
ostalo

DIGI dan - spajanje umjetnosti i novih tehnologija / besplatne online radionice

Platforma Doma mladih i L3D studio pozivaju sve mlade do 25 godina da se prijave na sudjelovanje u besplatnim online radionicama osmišljavanja karakter dizajna animiranog lika, koje počinju 15. srpnja 2021.
pročitajte više
ostalo

Dvodnevni festival PARKiranje u Karlovcu

Savez udruga KAoperativa organizira treće izdanje mini festivala PARKiranje u okviru manifestacije Zvjezdano ljeto 2021. Program će se održavati u prostoru Urbanog Parka Hrvatskog doma 9. i 10. srpnja, a sudjelovanje u programu i radionicama besplatno je za sve posjetitelje.
pročitajte više
ostalo

Potpora za europske projekte suradnje i europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija 2021. - webinar

Desk Kreativne Europe – ured Kultura najavljuje predstavljanje pojedinosti aktualnih poziva za Potporu za europske projekte suradnje i europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija 2021. te poziva sve koji žele saznati više o pozivima i postupku prijave da sudjeluju na webinaru u srijedu, 14. srpnja, s početkom u 10 sati, u trajanju od 1 h 30 min.
pročitajte više
ostalo

Plesni Art Laboratorij najavljuje plesna i videografska događanja

Plesni Art Laboratorij najavljuje plesno i videografsko događanje koje će se održati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u četvrtak, 8. srpnja, u 12 sati, te u Opatiji (Volosko, Puntica), s početkom u 21 sat, dok će se u petak, 9. srpnja, plesna i videografska večer održati u Lovranu, s početkom u 21,30 sati.
pročitajte više
ostalo

'Ruta željeznog doba Podunavlja' Vijeća Europe za razvoj kulturnog turizma

„Ruta željeznog doba Podunavlja“ (Iron Age Danube Route) prva je certificirana kulturna ruta Vijeća Europe u Hrvatskoj s velikim potencijalom razvoja kulturnog turizma u kontinentalnim predjelima.
pročitajte više
ostalo

Turbina - turbo tribina: 'Je li kritika umjetnička forma?'

Turbina - turbo tribina na temu 'Je li kritika umjetnička forma?' održat će se u zagrebačkoj Močvari u ponedjeljak, 12. srpnja, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan!
pročitajte više
ostalo

Smrtonosni život logistike: online razgovor s kanadskom znanstvenicom Deborah Cowen

U organizaciji udruge Drugo more, ove srijede 7. srpnja, s početkom u 19 sati, održat će se online razgovor 'Smrtonosni život logistike' s kanadskom znanstvenicom Deborah Cowen.
pročitajte više
ostalo

Upitnik o mobilnosti: Partneri u projektu i-Portunus Houses objavili su upitnik o mobilnosti u kulturnom sektoru

Projekt i-Portunus Houses implementira, ispred Europske komisije, konzorcij koji čine Europska kulturna zaklada kao koordinator te MitOst i Zaklada 'Kultura nova'. Posvećen je ispitivanju i analizi različitih transnacionalnih grant shema za mobilnost u kulturnom sektoru, a jedna od ključnih komponenti ovog projekta je i istraživanje o mobilnosti u kulturnom sektoru.
pročitajte više
ostalo

VUMfest 2021. u Vrbovcu

Ovogodišnje izdanje VUMfest-a, festivala urbane kulture i umjetnosti, će se održati 2. i 3. srpnja u Alternativnom kulturnom centru 'Garaže' u Vrbovcu (na otvorenom), a u organizaciji Vrbovečke udruge mladih (VUM), koja obilježava 20 godina djelovanja te će festival programski biti usmjeren na tu veliku obljetnicu.
pročitajte više
ostalo

54 milijuna kuna državne potpore najugroženijim djelatnostima industrije kulturnih i umjetničkih događanja i dopune programa jamstava za kredite poduzetnicima u području kulture i kreativnih industrija

Vlada RH donijela je odluku o dodjeli državnih potpora male vrijednosti kao vid državne pomoći najugroženijim djelatnostima iz sektora industrije kulturnih i umjetničkih događanja, koji su tijekom aktualne krize pandemije COVID-a 19 pretrpjeli najveće gubitke te nisu bili službeno zatvoreni Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.
pročitajte više