Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

MURAI: Javni poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe u 2024. godini (Rok: 29.12.2023.)

Platforma za Društveni centar Čakovec raspisala je Javni poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe u 2024. godini, kojim se pod nazivom 'MURAI 2.0' uspostavlja cjelogodišnji program i nastavlja izgradnja i razvoj vizije Kreativno-edukativnog centra Murai u Pleškovcu u Općini Sveti Juraj na Bregu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

ENCC : Lights On 2024 - program obuke i radne razmjene za mlade profesionalce u kulturi (Rok: 31.12.2023.)

Lights On je program obuke i radne razmjene za profesionalce u kulturi mlađe od 35 godina koji rade u kulturnim centrima i drugim kulturnim organizacijama u Europi, a provodi ga europska mreža European Network of Cultural Centres / ENCC.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvoren je šesti regionalni natječaj za kratku priču 'Biber' (Rok: 26.5.2024.)

Šesti po redu natječaj za kratku priču ’Biber’ otvoren je do 26. svibnja 2024. godine! Radove mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen natječaj za HND-ove godišnje nagrade i Priznanje Milan Grlović (Rok: 31.1.2024.)

Objavljen je natječaj Hrvatskog novinarskog društva za najbolje novinarske radove objavljene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine. Također, HND je raspisao i poziv za predlaganje kandidata za Priznanje Milan Grlović.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za E-ROUTES umjetničke rezidencije (Rok: 15.12.2023.)

U okviru E-ROUTES projektnih aktivnosti objavljen je otvoreni poziv za E-ROUTES In-Residency Program. Ovaj program namijenjen je suvremenim autorima, piscima, umjetnicima i kreativnim pojedincima općenito te im pruža priliku za mjesec dana boravka u odabranoj državi partnera (Hrvatska, Italija ili Srbija) s ciljem stvaranja novih kreativnih putopisnih sadržaja. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izlaganje u galeriji Artsada (Rok: 3.1.2024.)

Galerija Artsada u Voloskom objavila je natječaj za samostalno izlaganje u 2024. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni festival kratkog filma ‘Filmay’ 2024. - natječaj (Rok: 31.3.2024.)

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na međunarodnom festivalu kratkog filma ‘Filmay’ koji organizira foto-kino klub ‘Kozjak’ iz Kumanova (Republika Sjeverna Makedonija), a prijave se primaju do 31. ožujka 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Living Spaces traži stručnjake za podršku vršnjačkim posjetima (Rok: 18.12.2023.)

Europska komisija i Living Spaces - Cities and regions shaping the built environment for everyone, Europskog peer-learning programa o visokokvalitetnoj arhitekturi i izgrađenom okolišu, traže stručnjake za pomoć u pripremi, facilitaciji i izvještavanju o 12 posjeta za učenje u kontekstu projekta Living Spaces u 2024. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

DSN: Natječaj za dodjelu Godišnjih nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima (Rok: 15.1.2024.)

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu provodi Natječaj za dodjelu Godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2023. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike' 2023. (Rok: 31.12.2023.)

U nastojanju da potakne stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, 'Goranovo proljeće' i ove godine raspisuje natječaj za nagradu 'Goran za mlade pjesnike'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

MBZ: Natječaj za novo djelo za balet na temu 'Prekinute veze' (Rok: 15.1.2024.)

Muzički biennale Zagreb (MBZ) i Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) traže glazbu za novo baletno djelo za komorni ansambl (i elektroniku) inspirirano temom festivala: 'Prekinute veze'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izlaganje u Galeriji Vrba u 2024. (Rok: 19.12.2023.)

Udruga Vrba iz Širokoga Brijega (BiH) poziva vizualne umjetnike na izlaganje u Galeriji Vrba u 2024. godini.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2024. godinu (Rok: 29.12.2023.)

Objavljen je Javni poziv za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2024. godinu kojim Ministarstvo kulture i medija financira programe i aktivnosti koje potiču sudjelovanje u kulturi i umjetnosti, kako bi se ispunile potrebe i interesi postojeće publike te stvarala nova publika.
pročitajte više
natječaji u kulturi

New Faces 2024 - Poziv mladim glazbenim profesionalcima (Rok: 11.12.2023.)

Inicijativa New Faces objavila je poziv mladim glazbenim profesionalcima (do 30 godina) za 2024. godinu. Ovogodišnja misija je otkriti i podržati deset mladih talentiranih glazbenih profesionalaca iz regije te ih osnažiti da svoje glazbene snove pretvore u stvarnostna uz vodstvo iskusnih profesionalaca u industriji .
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni forum Theatertreffen Berlin 2024. – natječaj (Rok: 7.1.2024.)

Objavljen je poziv za prijavu za Međunarodni forum pri Festivalu Theatretreffen u Berlinu. Prijave iz Hrvatske idu preko Goethe-Instituta Kroatien, a moguće su do 7. siječnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

HDLU Varaždin: Natječaj za prijem novih članova (Rok: 22.12.2023.)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u Varaždinu raspisalo je natječaj za prijem novih članova.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvoren natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' za 2023. godinu (Rok: 13.12.2023.)

Na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu otvorila je natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj i izložbu Best Book Design from all over the World koja će se održati za trajanja Sajma knjiga u Leipzigu te za izložbu Book Art International koja se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti (Rok: 14.12.2023.)

Vijeće za elektroničke medije objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti za 2024. godinu. Svrha sufinanciranja je jačanje i razvoj vještina medijske pismenosti građana, razvoj edukacijskih materijala i programa na raznovrsnim platformama te osvješćivanje javnosti o važnosti medijske pismenosti.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Hvar 1612 - poziv za izlaganje i predlaganje projekata u 2024. (Rok: 22.12.2023.)

Javna ustanova u kulturi Hvar 1612 raspisala je poziv za izlaganje i predlaganje projekata u 2024. godini.
pročitajte više