Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Nem Zagreb 2024: Otvorene su prijave za Nem Awards 2024.(Rok: 10.11./17.11./24.11.2024.)

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg predstavljanja, NEM Awards 2024, natjecanje za najbolji TV sadržaj iz CEE regije organiziran u tri glavne kategorije, ponovno će udahnuti život brojnim projektima predstavljanjem ključnoj publici i liderima u industriji. Dodjela nagrada održat će se tijekom događanja NEM Zagreb 2024, od 4. do 6. prosinca 2024. u hotelu Esplanade u Zagrebu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za iskaz interesa za korištenje prostora Saveza udruga KAoperative

Savez udruga KAoperativa poziva zainteresirane udruge u nezavisnoj kulturi, udruge civilnog društva, udruge mladih i za mlade, neformalne inicijative u kulturi, umjetnike, performere, grupe i pojedince da ih kontaktiraju vezano za korištenje privremenog prostora kojim Savez upravlja (Matice hrvatske 4, 3. kat) odnosno zajedničko provođenje programa na otvorenim javnim prostorima.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za free branding & promo spot za društveno odgovorne i samoodržive projekte (Rok: 28.3.2024.)

Blank_filmski inkubator & Zeleni inkubator raspisuju natječaj za free branding & promo spot za društveno odgovorne i samoodržive projekte. Projekti koje traže društveno su odgovorni i samoodrživi projekti iz cijelog spektra područja: od aplikacija za Android/iOS, preko radionica, ekološki osviještenih projekata, umjetničkih projekata, projekata za djecu, pa do velikih poduzetničkih pothvata.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2024. godini (Rok: 2.4.2024.)

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za potporu vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse i jačanju vlastitih profesionalnih kapaciteta te dodatnom jačanju kvalitete i vitalnosti područja suvremenog vizualnog stvaralaštva.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv - Selektirani tematski projekt HDLU-a Istre "Voda" (Rok: 29.3.2024.)

HDLU Istre objavio je natječaj za prijavu na selektirani tematski projekt "Voda", s rokom za prijavu: 29. ožujka. Kustos projekta je Mark Šircel.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta TZ Splitsko-dalmatinske županije (Rok: 13.3.2024.)

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Pozivaju se zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za jednogodišnji edukativni program za cirkuske umjetnike iz Hrvatske i regije (Rok: 1.3.2024.)

Nacionalna cirkuska platforma ove godine organizira laboratorij s Catom Aguayom koji će okupiti 10 zračnih cirkuskih umjetnica_ka iz Hrvatske i regije koji su zainteresirani za istraživanje kreativnosti, oslobađanje od nametnutih formi, jačanje individualnih kvaliteta i pronalaženje autentičnosti.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Balkanske tragedije: natječaj za priče i stripove (Rok: 2.5.2024.)

Morina kutija, online časopis za spekulativnu fikciju, otvara novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu i posebnu temu broja, 'Balkanske tragedije'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za First Cut Lab RE-ACT za dugometražne filmove u fazi montaže (Rok: 5.4.2024.)

First Cut Lab RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) objavljuje poziv za prijave na program konzultacija namijenjen dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u fazi montaže iz Hrvatske, regije Furlanije-Julijske krajine, Srbije i Slovenije. Rok za prijave je 5. travnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Foto-natječaj 'Slika žene' (Rok: 3.3.2024.)

Povodom Međunarodnog dana žena Foto-kino klub Đakovo poziva na sudjelovanje u foto-natječaju 'Slika žene'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi 'ONI - turistički radnik na tržištu rada' (novi rok: 7.3.2024.)

Udruga Kreativni Krk objavila je natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj izložbi ONI - turistički radnik na tržištu rada, koja će se odvijati tijekom u Galeriji Decumanus u gradu Krku, u sklopu festivala Prvomajski Inkubator. Natječaj je produljen do 7. ožujka.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv na prijavu radova za Q izlog 2024. (Rok: 10.3.2024.)

Udruga Domino poziva umjetnice/-ke, umjetničke (neformalne) grupe i sve zainteresirane da se prijave za izlaganje i predstavljanje svog umjetničkog rada / instalacije u izlogu udruge Domino u Petrinjskoj 38 u Zagrebu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za 5. izdanje Europskog festivala suvremenih kazališnih praksi TRANZIT, Rijeka (Rok: 25.3.2024.)

Umjetnička organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA sa sjedištem u Rijeci, pokreće javni poziv za 5. izdanje europskog festivala suvremenih kazališnih praksi TranziT koji će se održati u Rijeci u razdoblju od srpnja do studenog 2024.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za odabir kustosa/-ice u sklopu projekta NOVAci 2024. (Rok: 5.4.2024.)

Udruga Što, kako i za koga / WHW i POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade uz mentorstvo kustosica Ane Kovačić i Lee Vene četvrtu godinu provode izložbeni projekt NOVAci. Cilj NOVAka je omogućiti pov. umjetnosti, umjetnicima/-cama te ostalima zainteresiranima za kustoske prakse u području suvremene umjetnosti da steknu praktična znanja na tom polju.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene su prijave za treće izdanje Split Foto Salona (Rok: 19.3.2024.)

Prijave za treće izdanje međunarodnog salona fotografije u organizaciji Fotokluba Split otvorene su do 19. ožujka.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Coming Out Museum – Susreti: poziv za sudjelovanje na izložbi (Rok: 31.3.2024.)

Nakon razgovora u Budimpešti, Puli i Pazinu, Coming Out Museum (COME) će se u lipnju 2024. prvi puta publici predstaviti izložbom. Tim povodom COME je objavio javni poziv za sudjelovanje otvoren do 31. ožujka 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića (Rok: 15.5.2024.)

Raspisan je Natječaj za 27. Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, koja se dodjeljuje u sklopu 27. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara. Rok za dostavu prijedloga je 15. svibnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj u pisanju poezije i večer posvećena stihovima u Velikoj Gorici (Rok: 15.3.2024.)

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove godine u suradnji s Katarinom Drvodelić organizira Natječaj u pisanju poezije i večer poezije. Natječaj će biti otvoren za sve koji vole pisati poeziju, bez obzira jeste li amateri ili već etablirani pjesnici. Uvjet je da je djelo u formi poezije te da do sada nije nigdje objavljeno. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Književni natječaj OMH u Širokom Brijegu: "Moja prva knjiga 2024." (Rok: 31.3.2024.)

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg objavio je poziv na književni natječaj “Tomica Penavić  - Moja prva knjiga” za 2024. godinu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Nagradni foto natječaj “Sakupi ih sve” (Rok: 15.12.2024.)

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana raspisala je nagradni foto natječaj 'Sakupi ih sve' za sve zaljubljenike u prirodu, planinarenje, fotografiju i kulturnu baštinu naših krajeva obuhvaćenih ovom rutom...
pročitajte više