Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

PFF: Poziv za prijedlog kandidata za nagradu Marijan Rotar (15.6.2023.)

Javna ustanova Pula Film Festival otvorila je poziv za predlaganje kandidata za nagradu Marijan Rotar koja se tradicionalno dodjeljuje tijekom Pulskog filmskog festivala pojedincu ili ustanovi koji su svojim idejama i djelima spajali Pulu i film i na taj način pridonijeli razvoju Festivala i prepoznatljivosti Pule kao filmskog grada.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv umjetnicima za sudjelovanje u projektu Musicville – Green European Opera (Rok: 15.6.2023.)

LAB852 raspisuje javni poziv za umjetnike vizualnog, glazbenog i scenskog izričaja za sudjelovanje u projektu Musicville, koji je otvoren do 15. lipnja 2023.
pročitajte više
natječaji u kulturi

W/ri/gh/ting Archives through Artistic Research – Co_Lab #1 - rezidencijalno-radioničarski program u Splitu (9.6.2023.)

queerANarchive otvorio je poziv studentima_icama, mladim umjetnicima_ama, kustosima_icama koji u svojim umjetnički, istraživačkim i kustoskim praksama pokazuju interes za arhivima i arhivskim praksama. Poziv je otvoren za rezidencijalni program “W/ri/gh/ting Archives through Artistic Research - Co_Lab #1”  koji će se održati u Splitu od 19. do 24. lipnja 2023. godine, te za koji se može prijaviti zaključno s 9. lipnja 2023.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za izlaganje u Galeriji Vladimir Bužančić u 2024. godini (Rok: 30.6.2023.)

Objavljen je poziv umjetnicima i kustosima na izlaganje u Galeriji Vladimir Bužančić (CZK Novi Zagreb) u 2024. Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, fotografija, instalacija, video).
pročitajte više
natječaji u kulturi

LINA Architecture Programme: Natječaj za stipendiste 2023. (Rok: 1.8.2023.)

​European Architecture Platform LINA objavila je poziv za sljedeću generaciju LINA stipendista. Traže se inovativni pojedinci i kolektivi koji svoja teorijska i praktična znanja primjenjuju za bolju zajedničku budućnost.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prijave na II. poziv EFFEA natječaja (Rok: 19.6.2023.)

Drugi poziv natječaja EFFEA za festivale koji podržavaju perspektivne umjetnike otvoren je do 19. lipnja 2023. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prijave za 20. Natjecanje 'Ferdo Livadić' (Rok: 25.6.2023.)

Prijave na 20. Međunarodno natjecanje „Ferdo Livadić“ otvorene su do 25. lipnja 2023. Natjecanje je namijenjeno mladim glazbenicima svih glazbenih izvođačkih struka, do dobne granice od 28 godina koje navršavaju u godini natjecanja, a održava se u okviru festivala Samoborska glazbena jesen.
pročitajte više
natječaji u kulturi

9. književni natječaj 'Moje drago serce' (Rok: 30.6.2023.)

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju organiziraju deveti Međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'. Natječaj nosi ime po dirljivom, slavnom pismu Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini, a koje započinje riječima 'Moje drago serce' i svjedoči o velikoj povijesnoj ljubavi.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen poziv za umjetnike u sklopu projekta Professional Media Presence (Rok: 11.6.2023.)

Platforma 'Culture Hub Croatia' (CHC) objavila je poziv umjetnicima da postanu dio nacionalnog tima umjetnika koji će se formirati u sklopu projekta 'Professional Media Presence' (PMP), sufinanciranog od strane Europske komisije iz programa Kreativna Europa.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Fotografski natječaj Rijeka sad i Rijeka nekad (Rok: 2.6.2023.)

Zadnji dan prijave je na fotografski natječaj Fotokluba Rijeka 'Rijeka sad i Rijeka nekad' je 2. lipnja 2023. do ponoći. Otvorenje izložbe održat će se 7. lipnja u 10:30 sati na panoima na Korzu te drugi dio u 19:00 sati u Galeriji Principij.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za osmu dodjelu Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama (Rok: 20.7.2023.)

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se sastoji od priznanja, objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima i sudjelovanja na festivalu KaLibar u Pazinu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2024. godini (24. 6. 2023.)

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2024. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kustoske koncepcije te edukativni i diskurzivni program. Posebna će se pozornost usmjeriti na prijedloge koji kritički promišljaju javni prostor te inovativno reagiraju na specifični kontekst Galerije.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu 'Ulysses' Shelter' (Rok: 18.6.2023.)

Sandorf i partneri na europskom projektu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Ulysses' Shelter' pozivaju sve zainteresirane da se prijave na otvoreni poziv do 18. lipnja 2023. Prošle se godine mreža književnih rezidencija proširila i sada pisci, pjesnici i prevoditelji iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između sljedećih sedam europskih zemalja: Češka, Grčka, Malta, Srbija, Slovenija, Španjolska i Wales u Ujedinjenom Kraljevstvu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za književnu Nagradu Fric - poziv izdavačima (Rok: 1.9.2023.)

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1.7.2022. - 30.6.2023. godine (izborna godina).
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj HDLU Istre za sudjelovanje u projektu 'Boje: Žuto' (Rok: 10.6.2023.)

HDLU Istre raspisuje natječaj za sudjelovanje u tematskom projektu 'Žuto'. Riječ je o trećem tematskom projektu iz ciklusa 'Boje: Plavo, Crveno, Žuto' kustosa Eugena Borkovskog.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za radionicu 'Moj prvi scenarij' (Rok: 20.7.2023.)

Otvorene su prijave za radionicu 'Moj prvi scenarij' koja se održava u sklopu programa Industrija ZFF-a. Radionica je namijenjena filmašicama i filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film, a rok za prijave je 20. srpnja 2023.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izlaganje u 2024. godini - Galerija Oblok (Rok: 23.6.2023.)

Program Galerije Oblok usmjeren je prema mladim autorima, kao i već potvrđenim, bilo amaterima, bilo akademskim umjetnicima s ciljem promoviranja različitih aspekata umjetnosti, uz mogućnost izvođenja radionica u samom prostoru Galerije. Rok za predaju prijava je 23. lipnja 2023.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za online umjetničku rezidenciju 'Izvan granica stvarnosti' (Rok: 15.6.2023.)

Likovna Udruga 'Lika' sa sjedištem u Gospiću poziva umjetnike koji žive i djeluju na području Republike Hrvatske da se prijave na natječaj za online umjetničku rezidenciju na temu 'Izvan granica stvarnosti'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2023. (Rok: 12.6.2023.)

Natječaj za vizualno rješenje nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige otvoren je od 15. svibnja do 12. lipnja 2023. Tema ovogodišnje manifestacije glasi Književnost bez granica!, a moto je Nek' ti riječ ne bude strana(c)... 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za Nagradu Fran Galović 2023. (Rok: 1.7.2023.)

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Grad Koprivnica raspisuju natječaj za Nagradu 'Fran Galović' za 2023. godinu.
pročitajte više