Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Otvorene prijave za Baltic Pitching Forum (Rok: 25.6.2024.)

Filmski autori koji ispunjavaju uvjete za prijavu su redatelji i producenti iz Litve, Latvije, Estonije i Hrvatske koji su snimili barem jedan kratki film i trenutačno rade na novim igranim, animiranim ili hibridnim projektima namijenjenim međunarodnoj publici, u trajanju do 30 minuta. Projekti moraju biti u ranoj fazi razvoja. Rok za prijavu je 25. lipnja 2024.!
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za isticanje kandidature za povjerenika na 19. Venecijanskom bijenalu arhitekture (Rok: 19.7.2024.)

Venecijanski bijenale ‒ 19. Međunarodna izložba arhitekture (19. Mostra Internazionale di Architettura) održat će se od 10. svibnja do 23. studenog 2025. pod ravnanjem umjetničkog direktora Carla Rattija s glavnom temom Inteligencija (Intelligens).
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv izlagačima za sudjelovanje na skupnoj izložbi 'Litnja kužina' (1.7.2024.)

Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku raspisali su javni poziv umjetnicima za sudjelovanje u art & craft skupnoj izložbi 'Litnja kužina'. Riječ je o izložbi koja će se ove godine održati po četvrti put. Otvorenje je planirano za 20. srpnja, nakon čega će izložba biti postavljena u Galeriji kluba Azimut do prve polovice rujna ove godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Fotografski natječaj 'Županija u jednom danu' (Rok: 25.6.2024.)

Pozivaju se fotografi, svi stanovnici Primorsko-goranske županije i gosti koji se zateknu u nedjelju, 23. lipnja, na prostoru Primorsko-goranske županije i žele sudjelovati u ovom projektu da navedenog dana (nedjelja, 23. lipnja) snimaju tamo gdje se zateknu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Književni natječaj 'Moje drago serce' 2024. (Rok: 4.8.2024.)

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Ozlja, organiziraju Međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

'Doživjeti drukčije' - poziv na sudjelovanje na međunarodnoj izložbi Ceramica Multiplex 2024 (Rok: 23.8.2024.)

Otvoren je poziv na prijavu za sudjelovanje na tematskoj, međunarodnoj, žiriranoj izložbi suvremene keramike Ceramica Multiplex 2024, u sklopu 54. 'Varaždinskih baroknih večeri' - programski dio VBV-a 'Total Baroque'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

STIFF 2024 - poziv za izlaganje na međunarodnoj izložbi (Rok: 30.6.2024.)

Međunarodni studentski filmski festival - STIFF poziva umjetnice i umjetnike da prijave svoje radove na međunarodnu izložbu kao dio popratnog programa festivala. Rok za prijavu je 30. lipnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma (Rok: 17.7.2024.)

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.
pročitajte više
natječaji u kulturi

AJMO! Otvoren je natječaj za sufinanciranje koncerata! (Rok: 15.7.2024.)

Dana 17. lipnja krenuo je dugo najavljivani natječaj za sufinanciranje organizacije koncerata u manjim sredinama, pilot projekta "AJMO!". ​Nakon predstavljanja u Šibeniku i Zagrebu te nakon prijave već više od 300 izvođača, otvoren je natječaj i za organizatore - udruge, javne ustanove, samostalne umjetnike, trgovačka društva i obrte. Natječaj organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (WMMC) uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za sudjelovanje: 15. Almissa Open Art Festival (Rok: 14.7.2024.)

U kontekstu obilježavanja petnaestog izdanja, Almissa Open Art festival poziva sve građane da se aktivno uključe u dijalog suvremene umjetnosti kroz predstavljanje vlastitih interesa. Ovaj poziv stoji otvoren za pojedince koji žele doprinijeti programu festivala, neovisno o njihovoj profesionalnoj pozadini i stupnju obrazovanja.
pročitajte više
natječaji u kulturi

HULU Split: natječaj za izlaganje u 2025. godini u Salonu Galić i ostalim prostorima (Rok: 12.7.2024.)

Hrvatska udruga likovnih umjetnika - Split objavila je natječaj za izlaganje i predlaganje projekata u 2025. godini za Salon Galić i ostale prostore. 
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objava Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2025. godini (Rok: 9.9.2024.)

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora poticanju književnog stvaralaštva u 2025. godini kojim će se dodijeliti potpore autorima za književno-umjetnički rad te prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ (Rok: 28.6.2024.)

Ministarstvo kulture i medija objavilo je natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj u 2023. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni lutkarski festival InPuT Fest Karlovac otvara prijave za umjetnike i izvođače (Rok: 6.9.2024.)

Gradsko kazalište 'Zorin dom' objavljuje početak prijava za International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom - InPuT Festival Karlovac. Festival, koji slavi umjetnost lutkarstva u svim njezinim raznolikim oblicima, održat će se od 20. do 24. svibnja 2025. u srcu grada Karlovca.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za nagradu 'Fran Galović' 2024. (Rok: 1.7.2024.)

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' raspisuju Natječaj za nagradu 'Fran Galović' 2024.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2022. i 2023. godini (Rok: 5.7.2024.)

U svrhu poticanja i promicanja hrvatskog književnog i prevoditeljskog stvaralaštva otvorene su prijave na Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i književnog prevodilaštva u 2022. i 2023. godini.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini (Rok: 24.6.2024.)

Ministarstvo kulture i medija, u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, četvrtu godinu zaredom nastavlja s pružanjem dodatne podrške knjižarskoj mreži putem Javnog poziva za dodjelu nagrada najboljim knjižarama kako bi se isticanjem najboljih knjižara i antikvarijata doprinijelo njihovoj održivosti i vidljivosti te potaknulo razvoj novih praksi kao i razvoj čitateljske publike.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za mlade dizajnere/-ice: Modometrija 2024. (Rok: 1.7.2024.)

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUiU objavilo je natječaj za mlade (od 15 do 25 g.) neafirmirane i buduće modne dizajnere MODOMETRIJA 2024. - „Identitet“.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 29. Slavonski biennale (Rok: 31.8.2024.)

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti objavio je natječaj za sudjelovanje na izložbi 29. Slavonski biennale: INSTITUT NEVIDLJIVOG - prostori percepcije. Slavonski biennale je skupna, žirirana izložba na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost po izboru Ocjenjivačkog suda.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen natječaj za 28. Hrvatski dječji festival (Rok: 10.7.2024.)

Hrvatski dječji festival (glazbena kategorija) objavljuje natječaj za nove autorske skladbe popularne glazbe za djecu za sudjelovanje dječjih zborova na glazbenoj manifestaciji 28. HDF 2024. koja će se održati u nedjelju 24. 11. 2024. u Zagrebu u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski”.
pročitajte više