Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Hackn3t javni poziv za online rezidencije u 2022.

Hackn3t je online rezidencijalni program s ciljem prikazivanja svakodnevne digitalne umjetničke, programerske, ili druge kreativne tehnološke prakse u obliku mrežnih konferencijskih poziva otvorenih javnosti. Poziv je kontinuirano otvoren - prijave se zaprimaju tijekom cijele godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv Art radionice Lazareti za predlaganje aktivnosti za 2023. (Rok: 20.8.2022.)

Art radionica Lazareti objavila je Javni poziv za predlaganje aktivnosti za i u ARL za 2023. godinu te pozvala umjetnike i umjetnice, autorice i autore, umjetničke organizacije, udruge, građanke i građane, nove i stare suradnike i suradnice kao i sve zainteresirane da se sa svojim prijedlozima jave na natječaj.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za hrvatsku turističku nagradu 'Kulturna atrakcija godine' (Novi rok: 20.8.2022.)

Nagrada HTZ-a 'Kulturna atrakcija godine' dodijelit će se kulturnim turističkim atrakcijama regionalne/nacionalne razine atraktivnosti koje doprinose turističkom iskustvu destinacije. Prijaviti se mogu subjekti koji svojim gostima pružaju jedinstveno iskustvo posjete svojoj atrakciji te pokazuju inovativnost i faktor različitosti koji ih izdvaja od ostalih atrakcija.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izradu scenarija animiranog filma 'Copyrko' (Rok: 31.8.2022.)

​Ezop antikvarijat iz Osijeka organizira natječaj za izradu scenarija „Copyrko“ – kao nastavak serijala o Knjigoljubu. Scenarij ima zadanu temu, i uključuje likove iz prvih dvaju filmova.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Europski baštinski hub - poziv za dodjelu bespovratnih sredstava (Rok: 18.10.2022.)

U sklopu Europske godine kulturne baštine te pridržavajući se smjernica Europskog okvira za djelovanje u području kulturne baštine, Europska komisija, zajedno s članovima Ekspertne radne skupine za kulturnu baštinu (CHEG), unutar programa Kreativne Europe provodi pilot projekt uspostave europskog baštinskog huba (European Heritage Hub), platforme za proizvodnju i razmjenu znanja o baštini s dionicima toga sektora i s građanstvom.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Fotografski natječaj: Jedra Kvarnera 2022. (Rok: 15.9.2022.)

Fotosavez Primorsko-goranske županije na tragu svojih osnovnih zadaća, a u duhu očuvanja tradicije ovoga kraja, raspisao je fotografski natječaj pod nazivom 'Jedra Kvarnera 2022.'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izlaganje na 1. Velikogoričkom salonu (Rok: 25.8.2022.)

Galerija Galženica raspisala je natječaj za izlaganje na 1. Velikogoričkom salonu pod nazivom 'Mapiranje lokalne scene'’ koji će se tijekom listopada i studenog 2022. održati u Galeriji Galženica i Izložbenom prostoru POUVG u Velikoj Gorici.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Rezidencijalni program Kuće Klajn: Augustinčić u pokretu (Rok: 1.9.2022.)

Objavljen je poziv za zainteresirane umjetnike, izvođače, istraživače i autore za Rezidencijalni program Kuće Klajn - Augustinčić u pokretu, koji će se održavati od 12. do 18. listopada 2022. u Klanjcu. Rezidencija je fokusirana na pokret i ples, a polazišna točka je umjetnički opus kipara Antuna Augustinčića.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv digitalnim umjetnicima za sudjelovanje na festivalu Art Future Zagreb (Rok: 28.8.2022.)

Objavljen je poziv digitalnim umjetnicima za sudjelovanje na festivalu digitalne umjetnosti 'Art Future' koji će se održati od 8. rujna do 16. listopada 2022. u Zagrebu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za nove skladbe HSK-a (Novi rok: 15.10.2022.)

Produžen je rok za dostavu radova na: Natječaj za nove skladbe namijenjene amaterskim malim vokalnim sastavima, Natječaj za nove skladbe namijenjene amaterskim tamburaškim orkestrima i Natječaj za nove skladbe namijenjene amaterskim puhačkim orkestrima, objavio je Hrvatski sabor kulture. Novi rok zaprimanja radova je 15. listopada 2022.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Istraživačko-umjetnička rezidencija u Kući Klajn (Rok: 15.8.2022.)

Istraživačko-umjetnička rezidencija 'Život na granici: Strogo kontrolirana pruga' održat će se od 12. do 18. rujna 2022. u Kući Klajn - jedinstvenom prostoru boravka, kreacije i izvedbe. Prijave su otvorene za zainteresirane iz umjetničkih, znanstvenih i humanističkih područja rada i interesa s naglaskom na intermedijalnost i istraživačke, kreativne i produkcijske procese. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru - Prepoznavanje odsustva (Rok: 30.8.2022.)

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (Memorijalni centar Lipa pamti) Raspisuje Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru pod nazivom Prepoznavanje odsustva, s rokom prijave do 30. kolovoza 2022.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za rezidencije i gostovanja programa scenskih i izvedbenih umjetnosti (Rok: 20.8.2022.)

Centar mladih 'Ribnjak', Zagreb, objavio je Javni poziv za rezidencije i gostovanja programa scenskih i izvedbenih umjetnosti.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Katarina Patačić' (Rok: 31.8.2022.)

Varaždinsko književno društvo i Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu objavili su XXII. natječaj za dodjelu književne nagrade 'Katarina Patačić'  za najbolju samostalnu knjigu na kajkavskom jeziku objavljenu u prethodnoj godini u Republici Hrvatskoj.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2023. godini (Rok: 8.9.2022. / 12.1.2023.)

Hrvatski audiovizualni centar objavio je Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2023. godini. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2023. (Rok: 15.8.2022.)

Galerija Flora i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik pozivaju autore da prijave svoje prijedloge na Natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2023. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Art Bubble - Natječaj za najzanimljivije izložbene koncepcije u pop-up prostorima grada Zagreba (Rok: 21.8.2022.)

​Art bubble pop-up izložbene koncepcije predlažu kustosi, kustoski kolektivi, povjesničari umjetnosti, studenti povijesti umjetnosti i svi zainteresirani za kustoske prakse prijavom na javni natječaj. ​Organizator programa Art bubble je umjetnička organizacija YELO, a ovogodišnje, drugo izdanje projekta dio je platforme Artupunktura koju organizira TZ grada Zagreba.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za dodjelu nagrade za fotografiju i videozapis 'Hrvatska u očima mladih' u 2022. godini.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Javni poziv za dodjelu nagrade za fotografiju i videozapis Hrvatska u očima mladih u 2022. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH (Rok: 16.9.2022.)

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti objavila je natječaj za prijem novih članova u svoje sekcije.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prijave za rezidencije: Prague City of Literature (Rok: 31.8.2022.)

Projekt Prague City of Literature nudi rezidencije za strane pisce i prevoditelje. Dostupno je šest rezidencija za 2023. godinu, a svaka traje dva mjeseca. Prijave su u tijeku.
pročitajte više