Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Natječaj za predstavljanje umjetnika povodom 9. rođendana portala PerceiveArt (Rok: 31.10.2022.)

Portal PerceiveArt povodom 9. obljetnice organizira natječaj tj. poziv likovnim umjetnicima koji žele predstaviti svoje umjetničko djelovanje kroz formu intervjua na portalu PerceiveArt. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za izlaganje: V. International Ceramics Triennial UNICUM 2023, Ljubljana, Slovenija (Rok: 1.12.2022.)

Narodni muzej Slovenije od 15. svibnja do 30. rujna 2023. organizira 5. Međunarodni trijenale keramike UNICUM 2023. te poziva umjetnike za sudjelovanje na izložbi međunarodne produkcije na području umjetničke keramike u posljednjih pet godina.
pročitajte više
natječaji u kulturi

23. krug programa Clubture-HR / 1. poziv za predlaganje suradničkih projekata i turneja za 2023. godinu (Rok: 27.10.2022.)

Otvoren je poziv za prijavu prijedloga suradničkih projekata i turneja u 23. krugu programa 'Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja'. Poziv je namijenjen udrugama, umjetničkim organizacijama i neformalnim inicijativama koje djeluju u području nezavisne kulture i mladih. 
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Otvorene prijave na Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2023. koje se odnose na područje zaštite i očuvanja kulturne baštine (Rok: 26.10.2022.)

Ministarstvo kulture i medija dana 26. rujna otvorilo je prijave na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu za programe zaštite i očuvanja pokretnih, nepokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara i kopnene i podvodne arheološke baštine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvoren natječaj u pisanju najboljeg TV scenarija (Rok: 25.10.2022.)

Otvorene su prijave na TV Writing Contest, natječaj za izbor najboljih scenarija čija će se završnica održati u sklopu TV marketa NEM Zagreb 2022, od 7. do 9. prosinca u Esplanade Zagreb Hotelu.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva (Rok: 24.10.2022.)

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva namijenjen skladateljima ili skupinama skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2021. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

HAVC: Javni poziv za poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova u 2022. (Rok: 20.10.2022.)

Hrvatsko audiovizualno vijeće, na temelju prijedloga ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnog stvaralaštva u 2022. godini, kategorija: poticanje proizvodnje mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova.
pročitajte više
natječaji u kulturi

MusicAIRE (An Innovative Recovery for Europe) (Rok: 26.10. 2022.)

Objavljen je Poziv za dostavu prijedloga za MusicAIRE (An Innovative Recovery for Europe) s rokom za predaju projektnih prijedloga 26. listopada 2022. godine u 13:00 CET. MusicAIRE je projekt sufinanciran sredstvima Europske unije koji je nastao iz Pripremnog djelovanja Music Moves Europe: Boosting European music diversity and talent, a kojim upravlja konzorcij kojeg sačinjavaju INOVA+ te European Music Council (EMC).
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za plakat festivala '50 poems for Snow' (Rok: 9.10.2022.)

Festival '50 Poems for Snow', no-budget međunarodni pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu, raspisuje natječaj za plakat. Rok za predaju natječajnih prijedloga je nedjelja, 9. listopada 2022. u ponoć!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Music Moves Europe 2022 (Rok: 12.1.2023.)

European Education and Culture Executive Agency (EACEA) je objavila poziv za dostavu prijedloga za Music Moves Europe – potporu europskom glazbenom sektoru s rokom za predaju projektnih prijedloga 12. siječnja 2023. godine u 17:00 CET.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za nove skladbe Hrvatskog sabora kulture 2022. (Novi rok: 15.10.2022.)

Produžen je rok za dostavu radova na: Natječaj za nove skladbe namijenjene amaterskim malim vokalnim sastavima, Natječaj za nove skladbe namijenjene amaterskim tamburaškim orkestrima i Natječaj za nove skladbe namijenjene amaterskim puhačkim orkestrima. Novi rok zaprimanja radova je 15. listopada 2022.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu (Rok: 20.10.2022.)

'Knjiga u centru', organizator književno-likovne nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2021. godine do listopada 2022. godine. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za umjetničku intervenciju na južnom platou MSU-a (Rok: 9.10.2022.)

Muzej suvremene umjetnosti poziva zainteresirane umjetnice i umjetnike, arhitektice i arhitekte, dizajnerice i dizajnere, umjetničke skupine da prijave prijedlog umjetničke intervencije za južni plato MSU-a. Natječaj je otvoren do 9. listopada 2022.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni likovni natječaj za djecu Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce 2023. (Rok: 15.2.2023.)

Međunarodni likovni natječaj 2023. Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. osnovne škole. Tema: DRVO / mudrost - znanje - križ - stablo.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Potpora ukrajinskim raseljenim umjetnicima te ukrajinskim kulturnim i kreativnim sektorima (Rok: 29.11.2022.)

Otvoren je poziv za dostavu prijedloga za Potporu ukrajinskim raseljenim umjetnicima te ukrajinskim kulturnim i kreativnim sektorima s rokom za predaju projektnih prijedloga do 29. studenog 2022. u 17:00 CET.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Perform Europe - podrška prekograničnih turneja i digitalne distribucije umjetničkih izvedbenih djela (Rok: 8.11.2022.)

Otvoren je poziv za dostavu prijedloga za Perform Europe -  podrška prekograničnih turneja i digitalne distribucije umjetničkih izvedbenih djela na održiv, uključiv, pravedan i inovativan način s rokom za predaju projektnih prijedloga 8. studenog 2022. godine, u 17:00 CET.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Europski baštinski hub - poziv za dodjelu bespovratnih sredstava (Rok: 18.10.2022.)

U sklopu Europske godine kulturne baštine te pridržavajući se smjernica Europskog okvira za djelovanje u području kulturne baštine, Europska komisija, zajedno s članovima Ekspertne radne skupine za kulturnu baštinu (CHEG), unutar programa Kreativne Europe provodi pilot projekt uspostave europskog baštinskog huba (European Heritage Hub), platforme za proizvodnju i razmjenu znanja o baštini s dionicima toga sektora i s građanstvom.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu (Rok: 12.10.2022.)

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen poziv za izbor povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture (Rok: 14.10.2022.)

Ministarstvo kulture i medija poziva kandidate na prijavu za izbor povjerenika hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu – 18. Međunarodnoj izložbi arhitekture koja će se na temu 'The Laboratory of the Future', održati od 20. svibnja do 26. studenog 2023. godine pod ravnanjem umjetničke direktorice Bijenala Lesley Lokko.
pročitajte više
natječaji u kulturi

KZM - Natječaj za kratku priču za mlade Tipka 2022. (Rok: 16.10.2022.)

Knjižnica za mlade, dislocirani odjel Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac, raspisuje treći po redu natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Svaki se autor može prijaviti samo jednom pričom koja ne smije prethodno biti objavljena.
pročitajte više