Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  obrazovanje – djeca i mladi

  U 10 godina programa, Ruksak (pun) kulture posjetio djecu i mlade u više od 280 gradova i općina diljem Hrvatske

  17.03.2023.

  Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi jedinstven je umjetničko-edukativni program koji se u hrvatskim odgojno-obrazovnim institucijama provodi već cijelo desetljeće. 
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Besplatna radionica snimanja i montaže u Bujama

  17.03.2023.

  Otvorene su prijave za besplatnu radionicu snimanja i montaže, organiziranu ususret drugog izdanja Festivala kratkog metra Novigrad. Radionica u trajanju od 5 dana (27.-31. ožujka 2023.) po dva sata dnevno (17-19 sati) održat će se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Buje. Program je posvećen mlađim uzrastima od 10 do 20 godina starosti, te će primati ukupno 15 polaznika/ca.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  BLOB - multimedijalne radionice za djecu i mlade u Zadru

  16.03.2023.

  Trećeprostor u Zadru pokreće BLOB - edukativni umjetnički program multimedijskih radionica za djecu i mlade na kojima se polaznici igraju i uče kroz dramske igre i vježbe i s pomoću digitalnih tehnologija. Radionice se održavaju subotom od 10 do 14 sati u OŠ Šime Budinića u Zadru, a još uvijek se stignete prijaviti za prvi ciklus radionica koji započinje u subotu, 18. ožujka.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Otvorene su prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe

  15.03.2023.

  Nakon uspješnog zimskog ciklusa, kojim je ujedno započela i velika proslava 10. rođendana ovog programa, proljetni ciklus Filmske naSTAVe održat će se tijekom proljetnog odmora za učenike, od 11. do 15. travnja, od 10 do 14 sati, u kinu 'Tuškanac', a prijave za srednjoškolce, njihove nastavnike i sve druge zainteresirane otvorene su do 7. travnja 2023.!
  pročitajte više
  kazališta – glazba – ples – izvedbene umjetnosti, obrazovanje – djeca i mladi

  Učenici UŠ Luke Sorkočevića kroz ožujak nastupaju s DSO-om

  15.03.2023.

  Dubrovački simfonijski orkestar kao i svake godine mjesec ožujak posvećuje djeci i mladima. Slijedi niz koncerata na kojima će kao solisti nastupiti učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Radionica pripovijedanja za djecu i mlade u Ivaninoj kući bajke

  13.03.2023.

  Dvodnevna besplatna radionica za djecu i mlade od 7 do 14 godina će se održati u Ivaninoj kući bajke u Ogulinu u subotu i nedjelju, 18. i 19. ožujka. Trajanje radionice je ukupno četiri sata (dva sata u subotu i dva sata u nedjelju). 
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Nova sezona edukativnih interaktivnih radionica 'Priče o Benčiću'

  10.03.2023.

  Kreće nova sezona provedbe radionica za učenike Priča o Benčiću, a od ove godine i nastavak, odnosno nove verzije radionica - Nove priče o Benčiću koje čine tri sasvim nove radionice: Priča o Muzeju grada RijekePriča o Muzeju moderne i suvremene umjetnosti te Priča o Gradskoj knjižnici Rijeka.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  'Feministički foto-kružok' – poziv za sudjelovanje u drugom izdanju diskurzivno-didaktičkog programa

  10.03.2023.

  Zagrebačka Galerija Spot najavljuje susrete u sklopu programa 'Feministički foto-kružok'. Tijekom višemjesečnog trajanja programa, u ukupno sedam susreta, do deset polaznica/ka izabranih putem javnog poziva upoznat će se s teorijskim i kritičkim tekstovima te opusima fotografkinja te raspravljati na temu odabranog materijala. 
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Rute Novog europskog Bauhausa / New European Bauhaus Route - poziv za mlade

  09.03.2023.

  U okviru programa Erasmus+ pokrenuta je akcija DiscoverEU koja mladima omogućuje da otkriju Europu kroz iskustvo putovanja koje će potaknuti osjećaj pripadnosti Europskoj uniji, omogućiti im da istraže raznolikost Europe, njezinu kulturnu baštinu i povijest te da se povežu s ljudima s cijelog kontinenta. Rute NEB-a uključuju barem jedan grad u kojem je realiziran projekt koji ispunjava vrijednosti koje promiče NEB.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Muzički biennale Zagreb traži volontere

  09.03.2023.

  Zanima te behind the scenes jednog od najznačajnijih festivala suvremene glazbe? Pridruži se kao volonter produkcijsko-organizacijskom timu i otkrij svijet MBZ-a. Volonterske aktivnosti počinju od 28. ožujka i traju do kraja festivala, 22. travnja. Rok za prijavu: 20. ožujka 2023.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Dani otvorenih vrata Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje

  08.03.2023.

  Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u povodu završetka Mjeseca hrvatskoga jezika organizira Dane otvorenih vrata u sklopu kojih će znanstvenici Instituta održati internetska predavanja za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te za sve zainteresirane pod nazivom Sat hrvatskoga jezika u Institutu.
  pročitajte više
  audiovizualne i multimedijalne umjetnosti, obrazovanje – djeca i mladi

  Najveći filmski festival za mlade Giffoni Film Festival gostuje u šibenskom Arsenu

  07.03.2023.

  Giffoni Film Festival, festival talijanskog filma i najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade počinje 8. ožujka u Kući umjetnosti Arsen te tijekom četiri dana donosi 28 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova, kao i filmsku radionicu.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Film 'Dnevnik Pauline P.' dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje filma u kinima i analizu u školskoj nastavi

  06.03.2023.

  Dugometražni igrani film za djecu Nevena Hitreca 'Dnevnik Pauline P.', nastao prema istoimenom romanu autorice Sanje Polak, u kino prikazivanje diljem Hrvatske kreće 23. ožujka 2023. U novom ruhu, kao vedru obiteljsku komediju s elementima humora i fantastike, film je dobio temeljem pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u kinima u sklopu nastave medijske kulture u osnovnim školama.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Poziv na sudjelovanje u IV. izdanju kiparske škole Aleksandar Rukavina

  02.03.2023.

  Od 23. do 30. lipnja 2023. u Brtonigli, Istra, održat će se kiparska radionica u kamenu namijenjena studentima/-cama kiparstva. Rok za prijavu je 20. ožujka 2023.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Predavanje i radionica 'Biblioterapija u praksi'

  01.03.2023.

  Magistra edukacije hrvatskoga jezika i književnosti Ivana Jarebić održat će u četvrtak 2. ožujka s početkom u Gradskoj knjižnici Solin predavanje i radionicu pod naslovom 'Biblioterapija u praksi'. Predavanje je namijenjeno obrazovnim djelatnicima (profesorima, učiteljima, odgajateljima, ravnateljima škola), zdravstvenim djelatnicima te socijalnim radnicima.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Foto natječaj za školarce: Knjiga na putovanju

  28.02.2023.

  Dječja knjižnica 'M2' - Knjižnice grada Zagreba od 1. ožujka do 17. travnja 2023. organizira III. foto natječaj namijenjen djeci/učenicima osnovnoškolske i/ili srednjoškolske dobi.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Dizajnerska početnica: Ponovo novo

  27.02.2023.

  U okviru programa Dizajnerska početnica, u subotu 4. ožujka u Hrvatskom dizajnerskom društvu u Zagrebu održat će se besplatna radionica 'Ponovo novo', namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole. 
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Fragmenti odrastanja – razgovori o mentalnom zdravlju mladih u Varaždinu i izložba u zagrebačkom 'Botaničaru'

  27.02.2023.

  Program 'Pukotine' već treću godinu zaredom putuje u razne krajeve Hrvatske i s mladima razgovara o njihovu mentalnom zdravlju, a sljedeći susret zakazan je 4. ožujka u Varaždinu, gdje će se na Sceni Rogoz varaždinskoga HNK održati program pod nazivom 'Fragmenti odrastanja vol. 4.', a u goste dolaze mlade ženske snage Nika Turković, Severina Lajtman i Marta Divjak. Kao uvertira u varaždinski program, u Zagrebu se 27. veljače otvara i popratna izložba koja će biti otvorena sve do konca ožujka. 
  pročitajte više
  kazališta – glazba – ples – izvedbene umjetnosti, obrazovanje – djeca i mladi

  Arsen i Lukačić

  27.02.2023.

  Mladi šibenski glazbenici, učenici Glazbene škole Ivana Lukačića pripremili su novi repertoar za program 'Arsen & Lukačić', a poslušati i podržati ih možete u četvrtak 2. ožujka u 19 sati u Kući umjetnosti Arsen. Ulaz na koncert je slobodan!
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Muzejska tajna – uzbudljiva knjiga za djecu za sve muzeje

  23.02.2023.

  Arheološki muzej Osijek predstavio je nedavno ilustriranu knjigu za djecu "Muzejska tajna" autora Josipa Kralika koja implementacijom storytellinga i kreativnih likovna rješenja najmlađoj publici otkriva muzej kao posebno mjesto u kojem se, uz nevjerojatne i neobične predmete, čuvaju one najzanimljivije i najuzbudljivije priče svijeta.
  pročitajte više