Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  muzeji – izložbe – vizualne umjetnosti, obrazovanje – djeca i mladi

  Priručnik za preparaciju kukaca Muzeja grada Karlovca

  27.09.2022.

  Predstavljanje 'Priručnika za preparaciju kukaca' Muzeja grada Karlovca održat će se u srijedu, 28. rujna u 10 sati u Gradskom muzeju Karlovac (Mala dvorana). Priručnik će predstaviti autori - viši kustos Prirodoslovnog odjela Muzeja grada Karlovca Luka Čorak i kustos pedagog Muzeja grada Karlovca Karlo Mandić.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Filmska radionica 'Korak do filma' u Sisku

  27.09.2022.

  Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu 'Korak do filma' namijenjenu srednjoškolcima. Polaznici će kroz listopad i studeni 2022. u Centru kreativne industrije Sisak te vanjskim lokacijama grada Siska učiti o osnovama filma, pisanju scenarija, razradi ideje, osnovama snimanja filmskog materijala, zatim o montaži slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma – dokumentarni i igrani.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  MojaScena online - posljednje radionice

  26.09.2022.

  Projekt MojaScena online u sklopu Međunarodnog centra za umjetnost bliži se kraju. Međutim slobodnih mjesta i dalje ima za radionice iz dramske i literarne umjetnosti za sve mlađe od 25 godina. Kao i do sada, sve radionice su u potpunosti besplatne i odvijaju se online.
  pročitajte više
  književnost – publicistika, obrazovanje – djeca i mladi

  Tjedan Harryja Pottera (26. - 30.9.2022.) u GKMM Split

  22.09.2022.

  Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, od 26. do 30. rujna održat će se 7. po redu 'Tjedan Harryja Pottera' u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  10. Obiteljski festival u parku

  21.09.2022.

  Centar za kulturu Trešnjevka već desetu godinu organizira manifestaciju 'Obiteljski festival u parku' koja će se ove godine održati u Parku Stara Trešnjevka i Centru za kulturu Trešnjevka u subotu, 24. rujna, od 15 do 21 sat. Program je za sve građane besplatan!
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  'Lutkoljupci' - izrada i animacija ručnih lutaka

  21.09.2022.

  Radionica izrade i animacije ručnih lutaka za djecu od 7 do 12 godina održat će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18). Polaznici radionice upoznat će se s medijem lutkarstva, vrstama lutaka i lutkarskim tehnikama.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Radionica za djecu 'Prijedlozi i pokušaji'

  20.09.2022.

  Studio Pangolin organizira radionicu 'Prijedlozi i pokušaji' koja će se održavati u dva termina: 24. i 25. rujna i 1. listopada 2022., od 10 do 12 sati, u maloj dvorani Pogona Jedinstvo (Trnjanska struga 34, Zagreb). Voditeljica radionice je Neža Knez.
  pročitajte više
  audiovizualne i multimedijalne umjetnosti, obrazovanje – djeca i mladi

  Nova sezona programa 'Animirani Šibenik'

  20.09.2022.

  U Šibeniku kreće nova sezona programa 'Animirani Šibenik' - cjelogodišnjeg niza radionica, projekcija, izložbi i predavanja iz područja vizualnih umjetnosti. Za početak, ovoga vikenda, 24. i 25. rujna održat će se radionica animacije za djecu 'Planktoon' i projekcija recentnih talijanskih animiranih filmova 'Animation Shots'.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Arhitektura za djecu - radionica u Zbirci Richter 'Idemo na Vrhovec'

  20.09.2022.

  U okviru digitalnog projekta Arhitektura za djecu, 24. rujna će se održati kreativna radionica u Zbirci Richter u Zagrebu pod nazivom 'Idemo na Vrhovec', namijenjena djeci od 3 do 6 godina.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Dizajnerska početnica - Dojam mojeg kvarta

  20.09.2022.

  U subotu 24. rujna 2022. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Dojam mojeg kvarta. 
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi, mediji

  Prijave za školu Rock&Off novinarstva

  20.09.2022.

  Nakon dvije pandemijske godine opet se pokreće Mala škola Rock&Off novinarstva. Riječ je o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima. Edukacija traje od listopada do siječnja, edukacijski program provodit će Unison – Hrvatski glazbeni savez, a prijave traju od 19. rujna do 17. listopada 2022.
  pročitajte više
  književnost – publicistika, obrazovanje – djeca i mladi

  'Nije lako kad si mlad' - nacionalni kviz za poticanje čitanja

  19.09.2022.

  Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Knjižnica grada Zagreba organiziraju Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom 'Nije lako kad si mlad'. Kviz je središnji dio manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, a provodi se s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole.
  pročitajte više
  kazališta – glazba – ples – izvedbene umjetnosti, obrazovanje – djeca i mladi

  Novi programi Hrvatske glazbene mladeži u novoj školskoj godini

  19.09.2022.

  Novom školskom godinom Hrvatska glazbena mladež započinje ciklus novih programa koji će doprinijeti svestranom razvoju i unapređenju svih oblika kulturnih sadržaja za djecu i mladež u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na glazbu.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Novi ciklus Kulturpunktove novinarske školice

  12.09.2022.

  Kulturpunktova novinarska školica besplatan je, jednosemestralni edukacijski program u sklopu kojeg mladi od 18 do 30 godina imaju priliku usvojiti temeljne vještine novinarskog i spisateljskog zanata te ključna znanja o suvremenim kulturnim i umjetničkim praksama.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Filmska početnica: besplatne filmske radionice za djecu u listopadu

  12.09.2022.

  Uskoro započinje novi ciklus radionica pod nazivom 'Filmska početnica' namijenjen predškolskoj i osnovnoškolskoj dobi polaznika. Program provodi organizacija Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra!
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Udruga Djeca susreću umjetnost kreirala je i provodi novi projekt imena 'Participativni online filmski klub Sedmi kontinent'

  08.09.2022.

  Projekt se sastoji od niza besplatnih online aktivnosti koje su dostupne u cijeloj RH, a potiču filmsku pismenost. Sudjelovanjem na radionicama polaznici će razvijati filmsku kulturu, socijalne vještine te niz drugih vještina i sposobnosti poput kritičkog mišljenja, kreativnosti i kulturnosti. Aktivnosti su planirane tokom cijele nastavne godine 2022./2023. i prilagođene su djeci od prvog do osmog razreda.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Upisi u 42. generaciju Škole glume Ri Teatra

  07.09.2022.

  Ri Teatar organizira 42. Školu glume za uzrast iznad 17 godina, koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati 4 mjeseca, od listopada 2022. do siječnja 2023., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom (prema dogovoru). Početak je predviđen za 1. listopada 2022., a diplomska predstava će biti izvedena sredinom siječnja 2023. godine.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Najbolju 'Slovaricu mojega kraja' izradili su mladi Osječani

  07.09.2022.

  Za učenike petog razreda Osnovne škole Cvjetno iz Briješća, osječkoga prigradskog naselja, nova školska godina nije mogla početi bolje. U prvom tjednu nastave uručena im je prva nagrada na nacionalnom natječaju 'Slovarica mojega kraja' koji organizira nakladnik Školska knjiga – osvojili su izlet u Zagreb u kojemu su u srijedu, 7. rujna, posjetili tu izdavačku kuću i dobili slovaricu tiskanu prema vlastitu predlošku, diplomu za osvojeno prvo mjesto te majice i kape s logotipom natječaja.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  'Crvenkapica' u Mozaikovoj slušaonici

  05.09.2022.

  'Crvenkapica' iz pera braće Grimm nova je priča u Mozaikovoj slušaonici. Ovo je i danas jedna od prvih bajki koje pričamo djeci i unucima, želeći ih pripremiti da što sigurnije iz svoga nevinog dječjeg svijeta zakorače u svijet odraslih.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi

  Ciklus radionica 'U svijetu bajki' u Osijeku

  01.09.2022.

  Tijekom mjeseca rujna, Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i American Corner Osijek predstavljaju ciklus radionica pod nazivom 'U svijetu bajki'. Vitezovi, kraljevi, zmajevi i princeze bit će glavne teme pričaonicâ i kreativnih radionica.
  pročitajte više