Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  kreativna europa

  ZMINA – Rebuilding sub-granting scheme

  20.02.2024.

  Na Pozivu za potporu ukrajinskim raseljenim umjetnicima te ukrajinskim kulturnim i kreativnim sektorima koji je proveden 2022. godine, podržana su tri projektna prijedloga, među kojima je i projekt ZMINA: Rebuilding koji ima za cilj podržati projekte ukrajinskih umjetnika, kulturnih organizacija i javnih institucija u Ukrajini ili u suradnji s partnerskim organizacijama u drugim zemljama Kreativne Europe.
  pročitajte više
  povijesna i kulturna baština, kreativna europa

  Objavljena brošura za organizatore događanja u okviru Dana europske baštine 2024.

  07.02.2024.

  Zajedničkom temom ovogodišnjih Dana europske Baštine: Baština ruta, mreža i veza, obilježava se utjecaj koji su na zajedničku europsku povijest i kulturu izvršile različite razmjene, putovanja i mobilnosti ljudi i ideja. Brošura nudi brojne ideje i naputke za organizaciju događanja u okviru ovogodišnje teme, a namijenjena je svim dionicima koji žele postati organizatori događanja.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Jačanje dijaloga Europske komisije s tržištem umjetnina

  07.02.2024.

  30. siječnja 2024. u Bruxellesu Europska komisija je organizirala događanje 'Dijalog s tržištem umjetnina' kako bi ojačala suradnju između dionika na tržištu umjetnina, institucija Europske unije i međunarodnih organizacija s ciljem zaštite kulturne baštine i borbe protiv nedopuštene trgovine kulturnim dobrima. 
  pročitajte više
  kazališta – glazba – ples – izvedbene umjetnosti, kreativna europa

  EU konferencija o glazbi: 'Izazovi, potrebe i prilike europskog glazbenog ekosustava' (+online)

  07.02.2024.

  EU konferencija o glazbi 'Izazovi, potrebe i prilike europskog glazbenog ekosustava' održat će se 22. veljače 2024. (četvrtak) u Bruxellesu i bit će dostupna preko online streama. Konferencija predstavlja jednu od aktivnosti u okviru Komisijine inicijative Music Moves Europe - Jačanje dijaloga o glazbi.
  pročitajte više
  kreativna europa, obrazovanje – djeca i mladi

  Dan europskih autora 2024.

  30.01.2024.

  Drugo izdanje Dana europskih autora održat će se 25. ožujka diljem svih 40 država koje sudjeluju u programu Kreativne Europe. Pozivaju se škole, knjižare, knjižnice i srodne ustanove koje se bave promicanjem čitanja da organiziraju događanja usmjerena na europske autore. 
  pročitajte više
  kreativna europa

  Otvoren poziv za Priče Dana europske baštine 2024.

  26.01.2024.

  Priče Dana europske baštine (European Heritage Days Stories) su inicijativa Europske komisije i Vijeće Europe u čijem se okviru dodjeljuju bespovratna sredstva za inovativne projekte koje razvijaju lokalne zajednice diljem Europe. Rok za predaju priče je 15. ožujka 2024. godine.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Deskovi Kreativne Europe: Creative Innovation Lab 2024 - case studies & matching

  18.01.2024.

  Deskovi Kreativne Europe iz 25 država organiziraju zajedničko online događanje za pripremu prijava i pronalaženje partnera za ovogodišnji poziv za Kreativni inovativni laboratorij 2024 čiji je rok za predaju prijava 25. travnja 2024.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Potpora za Cirkulaciju europskih književnih djela 2024

  18.01.2024.

  Otvoren je Poziv na dostavu prijedloga za Cirkulaciju europskih književnih djela 2024 s rokom za predaju projektnih prijedloga 16. travnja 2024. godine u 17:00 CET.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Belem pokrenuo drugi otvoreni poziv izvođačima i diskografima

  18.01.2024.

  BELEM, projekt u sklopu programa Kreativna Europa financiran od strane EU-a usmjeren ka monetizaciji, izvozu i promociji europskih tekstova i prijevoda pjesama, objavio je da su dva velika europska umjetnika osvojila bespovratna sredstva na prvom otvorenom pozivu programa, dok je istovremeno pokrenut drugi otvoreni poziv glazbenoj industriji.
  pročitajte više
  kreativna europa

  40 radova u užem izboru za EUMies Awards 2024

  18.01.2024.

  Europska komisija i Fundació Mies van der Rohe objavili su popis od 40 radova koji su ušli u uži izbor za nagradu Europske unije za suvremenu arhitekturu 2024. - Nagrada Mies van der Rohe. Među ovogodišnjim nominiranim radovima nalaze se i tri rada iz Hrvatske.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Baza projekata hrvatskih organizacija koji su odobreni u okviru poziva provedenih u programu Kreativne Europe, potprogram Kultura u 2021. i 2022. godini

  17.01.2024.

  Dostupna je baza projekata hrvatskih organizacija koji su odobreni u 2021. i 2022. godini u okviru poziva provedenih u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. Baza projekata zamišljena je kao pregled hrvatskih uspješnih praksi i inspiracija budućim prijaviteljima.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Info session: Kreativno inovativni laboratorij

  05.01.2024.

  Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) održat će 12. siječnja (petak) online Info session namijenjen pozivu Kreativni inovativni laboratorij 2024. Poziv je namijenjen poticanju suradnje između audiovizualnog sektora i drugih kulturnih i kreativnih sektora s ciljem njihove ekološke tranzicije, poboljšanja njihove konkurentnosti i/ili cirkulacije, vidljivosti, dostupnosti te raznolikosti.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Deskovi Kreativne Europe: European News Pitch 2024

  04.01.2024.

  Deskovi Kreativne Europe mogu pomoći pronaći nove europske partnere za kompletiranje partnerskog konzorcija i pozivaju na European News Pitch za projekte koji traže financiranje iz poziva Kreativne Europe 'News - Journalism Partnerships 2024'. European News Pitch održat će se u srijedu 10. siječnja s početkom u 11 sati. 
  pročitajte više
  kreativna europa

  Perform Europe 2023 – 2026: podrška prekograničnih turneja i digitalne distribucije umjetničkih izvedbenih djela

  15.12.2023.

  Shema financiranja namijenjena sektoru izvedbenih umjetnosti, Perform Europe, 1. prosinca 2023. objavio je Poziv za dostavu projektnih prijedloga kojima se podržavaju uključivi, raznoliki i zeleni partnerski projekti u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Rok za dostavu prijedloga je 31. ožujka 2024.!
  pročitajte više
  kreativna europa

  Javni poziv za E-ROUTES umjetničke rezidencije (Rok: 15.12.2023.)

  06.12.2023.

  U okviru E-ROUTES projektnih aktivnosti objavljen je otvoreni poziv za E-ROUTES In-Residency Program. Ovaj program namijenjen je suvremenim autorima, piscima, umjetnicima i kreativnim pojedincima općenito te im pruža priliku za mjesec dana boravka u odabranoj državi partnera (Hrvatska, Italija ili Srbija) s ciljem stvaranja novih kreativnih putopisnih sadržaja. 
  pročitajte više
  kreativna europa

  Predstavljanje Programa Unije za ciljane skupine na regionalnoj razini

  05.12.2023.

  U okviru regionalnih promotivnih mrežnih radionica koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji s regionalnim koordinatorima te tijelima državne uprave nadležnima za provedbu Programa Unije, predstavit će se i program Kreativna Europa; potprogrami MEDIA I Kultura. 
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Online informativni webinari u organizaciji EACEA-e

  01.12.2023.

  Europska agencija za kulturu i obrazovanje (EACEA) najavljuje webinare - otvorene info sesije vezane uz teme Međusektorskog potprograma odnosno potporu sektoru informativnih medija u okviru kojeg su trenutno otvorena dva poziva: potpora medijskoj pismenosti i potpora za novinarska partnerstva: suradnja i pluralizam.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Webinar 2 – Natječaj za europske projekte suradnje – projektna dokumentacija 2024.

  29.11.2023.

  Desk Kreativne Europe - Kultura organizira dva webinara s fokusom na tehničku pripremu i natječajnu dokumentaciju za trenutno otvoren Poziv za Europske projekte suradnje 2024. (COOP). Drugi webinar održat će se u petak 8. prosinca 2023. s početkom u 10 sati putem Teams platforme. Prijave su u tijeku.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Webinar 1 – Natječaj za europske projekte suradnje – predstavljanje Poziva 2024.

  21.11.2023.

  Desk Kreativne Europe - Kultura organizira dva webinara s fokusom na tehničku pripremu i natječajnu dokumentaciju za trenutno otvoren Poziv za Europske projekte suradnje 2024. (COOP). Prvi webinar održat će se u utorak 28. studenog putem Teams platforme, s početkom u 10 sati. Prijave su u tijeku.
  pročitajte više
  kreativna europa

  Izvješće o praćenju programa Kreativna Europa: utjecaj i provedba u razdoblju 2021.-2022.

  20.11.2023.

  Europska komisija objavila je izvješće o praćenju programa Kreativna Europa u kojem opisuje na koji je način Program doprinio oporavku kulturnih i kreativnih sektora u razdoblju 2021. - 2022. Za Kreativnu Europu bio je to izuzetno izazovan period koji uključuje post pandemijsko razdoblje, uključivanje novih sektora - npr. informativnih medija, ali i nastojanja Programa da postane što inovativniji, zeleniji i uključiviji.
  pročitajte više