Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

mediji

Reporterka Radio Sljemena Radaljac Krušlin nagrađena na festivalu u New Yorku

Novinarka, urednica i voditeljica Radio Sljemena Ivana Radaljac Krušlin nagrađena je u srijedu, 13. listopada, brončanim mikrofonom na festivalu u New Yorku u kategoriji dokumentarnih reportaža iz zdravstva za naslov 'COVID bolnica Dubrava'.
pročitajte više
mediji

Hrvatskom radijskom dokumentarcu srebrni mikrofon u New Yorku

Dokumentarna drama Hrvatskog radija 'Dan kojega neću za cijeli život zaboraviti' autora Đina Đivanovića osvojila je drugu nagradu 'Srebrni mikrofon' na Festivalu u New Yorku, koji se u radiofonijskim krugovima smatra najvažnijim događajem te vrste u svijetu.
pročitajte više
mediji

Hrvatska domaćin ovogodišnje skupštine Europske federacije novinara

Velikim pljeskom novinarima Mariji Ressa i Dmitriju Muratovu, dobitnicima ovogodišnje Nobelove nagrade za mir za njihovu hrabru borbu za slobodu medija u Filipinima i Rusiji otvorena je ovogodišnja skupština Europske federacije novinara (European Federation of Journalists Annual Meeting 2021) koja se ove godine održava u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske.
pročitajte više
mediji

Okrugli stol: 'Ranjive skupine u društvu i medijima'

U povodu 20. broja priloga časopisa Vijenac - 'Inkluzija', 6. listopada 2021., u Matici hrvatskoj će se održati predstavljanje dosadašnjih rezultata projekta 'Uključiva kultura – potpora socijalnoj inkluziji kroz kulturu putem Vijenca' i okrugli stol 'Ranjive skupine u društvu i medijima – sinergija kulturnih i socijalnih politika za društvo'.
pročitajte više
mediji

Održan okrugli stol o problematici SLAPP tužbi s kojima se suočava medijski sektor

U  organizaciji Ministarstva kulture i medija, 28. rujna održana je rasprava o problematici strateških tužbi usmjerenih protiv javne participacije s kojima se suočava medijski sektor.
pročitajte više
mediji

Gotovo 4 milijuna eura EU-a za prijedloge u području slobode medija i istraživačkog novinarstva

Temeljem Preporuke o povećanju sigurnosti novinara i drugih medijskih djelatnika, Europska komisija je objavila novi poziv na podnošenje prijedloga u području slobode medija i istraživačkog novinarstva, u okviru kojeg je dostupno gotovo 4 milijuna eura financijskih sredstava EU-a.
pročitajte više
mediji

Osmo izdanje NEM Dubrovnik 2021. okupilo predvodnike svjetske i europske TV i filmske industrije

Predstavnici audiovizualne industrije ponovno su se okupili u Dubrovniku na New Europe Marketu – jednom od najvećih događanja televizijske i filmske industrije u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Cilj konferencije je razmjena iskustava i dobrih praksi stvaranja sadržaja i razvoja novih distribucijskih kanala, povećanje ulaganja u TV i filmsku industriju te povezivanje s potencijalnim partnerima  i investitorima.
pročitajte više
mediji

13. Kulturpunktova novinarska školica

Kulturpunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti besplatan je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima suvremenih kulturnih, umjetničkih i medijskih praksi. Trinaesti ciklus Školice počinje 4. listopada 2021. i traje do veljače 2022. godine. Rok za prijave je 20. rujna!
pročitajte više
mediji

Dvije emisije HRA u programu festivala Prix Europa 2021

Od prijavljenih 684 programa u kategorijama digitalnih medija, radija i televizije, nakon predselekcije koju je ostvario tim neovisnih eksperata, u završnu konkurenciju festivala Prix Europa 2021, koji se održava u Potsdamu od 10. do 15. listopada, uvršteno je 209 emisija iz 26 zemalja. Među njima su i dvije emisije nastale u produkciji Hrvatskoga radija.
pročitajte više
mediji

Fažana Media Fest 2021 od 6. do 12. rujna

3. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival održat će se od 6. do 12. rujna u Fažani, gdje će se okupiti novinari, predavači novinarstva i predstavnici organizacija koje se bave razvojem medija iz 16 zemalja.
pročitajte više
obrazovanje – djeca i mladi, mediji

Pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava Europske komisije za medijski sektor

Unutar novog proračuna za razdoblje od 2021. do 2027. godine u okviru različitih programa, Europska komisija dodijelit će bespovratna sredstava za medijski sektor koji je na razini europskih politika obuhvaćen, između ostalog Akcijskim planom za medije i audiovizualnu djelatnost i Akcijskim planom za europsku demokraciju. 
pročitajte više
audiovizualne i multimedijalne umjetnosti, obrazovanje – djeca i mladi, mediji

'Kolaži o laži' - nova dokumentarna serija koja propituje istinu

Novi dokumentarni serijal 'Kolaži o laži', u režiji autorskog dvojca Judite Gamulin i Nebojše Slijepčevića, nastaje u produkciji Eclectice, a u fokus postavlja društveni fenomen koji je dio naše svakodnevice – laž. Serijal uključuje šest epizoda, a bit će emitiran na prvom programu HRT-a od 25. srpnja, nedjeljom u 14 sati.
pročitajte više