Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  mediji

  Svjetski dan radija 2024.

  13.02.2024.

  Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana radija, 13. veljače, osvjetljava 'izvanrednu prošlost, relevantnu sadašnjost i obećanje dinamične budućnosti radija', piše UNESCO.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi, mediji

  Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu deepfake sadržaja

  19.01.2024.

  U utorak 23. siječnja, s početkom u 11 sati, u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku održat će se proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu računalno generiranih deepfake sadržaja.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Deskovi Kreativne Europe: European News Pitch 2024

  04.01.2024.

  Deskovi Kreativne Europe mogu pomoći pronaći nove europske partnere za kompletiranje partnerskog konzorcija i pozivaju na European News Pitch za projekte koji traže financiranje iz poziva Kreativne Europe 'News - Journalism Partnerships 2024'. European News Pitch održat će se u srijedu 10. siječnja s početkom u 11 sati. 
  pročitajte više
  mediji

  Osnovana Hrvatska udruga fotoreportera

  07.12.2023.

  Hrvatska udruga fotoreportera (HUF) osnovana je u četvrtak, 7. prosinca, a na čelu nove strukovne organizacije koja okuplja isključivo medijske profesionalce izabrana je fotoreporterka Cropixa Neja Markičević.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Online informativni webinari u organizaciji EACEA-e

  01.12.2023.

  Europska agencija za kulturu i obrazovanje (EACEA) najavljuje webinare - otvorene info sesije vezane uz teme Međusektorskog potprograma odnosno potporu sektoru informativnih medija u okviru kojeg su trenutno otvorena dva poziva: potpora medijskoj pismenosti i potpora za novinarska partnerstva: suradnja i pluralizam.
  pročitajte više
  mediji

  Skup o održivom novinarstvu za lokalne zajednice u organizaciji Europske federacije novinara

  01.12.2023.

  Europska federacija novinara organizira dvodnevni skup o održivom novinarstvu za lokalne zajednice u Zagrebu od 4. do 5. prosinca, u sklopu projekta lokalnog prekograničnog novinarstva (CBLocal) s partnerima: Journalismfund, Europa, tranzicije i Stockholm School of Economics.
  pročitajte više
  kazališta – glazba – ples – izvedbene umjetnosti, audiovizualne i multimedijalne umjetnosti, mediji

  Baščovjek nagrada 'Nazbilj ljudi'

  30.11.2023.

  Javna dodjela godišnje neovisne Baščovjek nagrade za promicanje humanističkih vrednota u društvu 'Nazbilj ljudi 2022.', za kategorije u kulturi i medijima: film, televizija, kazalište, portali, radio, će se održati 2. prosinca, s početkom u 19 sati, u MM centru Studentskog centra, Savska 25, Zagreb.
  pročitajte više
  mediji

  Online predavanje Nede Novosel 'Zagorka traži novinarski 'časni sud''

  14.11.2023.

  Online predavanje Nede Novosel 'Zagorka traži novinarski 'časni sud'' će se održati u srijedu, 15. studenog, s početkom u 18 sati, u sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke.
  pročitajte više
  mediji

  Društveni eksperiment protiv seksizma i nasilja na internetu 'Reci to naglas'

  10.11.2023.

  U subotu, 11. studenog, s početkom u 11 sati, tri grada Hrvatske - Rijeka, Poreč i Zagreb - postat će poprište društvenog eksperimenta u sklopu kampanje 'Reci to naglas', koju provodi Neformalna mreža za suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji.
  pročitajte više
  mediji

  NEM Zagreb 2023 objavio cjeloviti program

  09.11.2023.

  Manje od mjesec dana do početka trećeg izdanja NEM Zagreba 2023, organizatori su predstavili cjelovit program ispunjen raznim novitetima. Događanje će se održati od 6. do 8. prosinca u Hotelu Esplanade Zagreb, a program će biti bogat predavanjima, projekcijama, mogućnostima za upoznavanje i edukacije te nekoliko načina za odavanje počasti najboljim sadržajima iz CEE.
  pročitajte više
  mediji

  Javna tribina 'Kakva je budućnost HRT-a?' u HND-u

  03.11.2023.

  Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je u četvrtak, 2. studenog, na javnoj tribini pod nazivom 'Kakva je budućnost HRT-a?' održanoj u Hrvatskom novinarskom društvu, a na kojoj se raspravljalo o radu hrvatskog javnog radiotelevizijskog servisa.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Otvoreni pozivi za podršku europskom sektoru informativnih medija

  31.10.2023.

  Europska komisija objavila je pozive za 2024. godinu za dostavu projektnih prijedloga namijenjenih razvoju i jačanju europskog sektora informativnih medija.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Kreativna Europa – Potpora za medijsku pismenost 2024. (Rok: 7.3.2024.)

  25.10.2023.

  Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) je u okviru programa Kreativna Europa otvorila poziv za dostavu prijedloga za Potporu medijskoj pismenosti za 2024. godinu s rokom za predaju projektnih prijedloga 7. ožujka 2024. godine.
  pročitajte više
  mediji

  Hrvatska novinarka Sara Fačko osvojila europsku nagradu Megalizzi-Niedzielski

  17.10.2023.

  Hrvatska novinarka Sara Fačko (27) dobitnica je europske nagrade "Megalizzi-Niedzielski" za najbolju fotografiju, izvijestio je organizator natječaja Europska komisija, a objavila Hina.
  pročitajte više
  mediji

  Hrvatska se pridružila kampanji Vijeća Europe za jačanje sigurnosti novinara

  09.10.2023.

  S ciljem poboljšanja sigurnosti novinara i zaštite slobode medija te podizanja svijesti javnosti o ulozi novinara u očuvanju demokratskog i pluralističkog društva, Vijeće Europe pokrenulo je kampanju za sigurnost novinara pod sloganom 'Novinari su važni', kojoj se pridružila i Hrvatska.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi, mediji

  „Medijski Sokrat“ uručen najboljim učiteljima medijske pismenosti u Hrvatskoj

  05.10.2023.

  U Hrvatskom državnom arhivu, u organizaciji Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu uz potporu Ureda za udruge Vlade RH održana je svečana dodjela priznanja učiteljicama i nastavnicama za obrazovne aktivnosti održane u školskoj godini 2022./2023. u vrtićima i školama s ciljem medijskog odgajanja djece i mladih. Dobitnice nagrade „Medijski Sokrat“ za predškolski odgoj su Jelena Alpeza i Maja Radošević, u kategoriji osnovne škole Jasenka Marmilić, a dobitnica u kategoriji srednje škole Silvia Vladić Vrban.
  pročitajte više
  mediji

  9. Fra Ma Fu festival u Daruvaru

  04.10.2023.

  9. Fra Ma Fu festival – festival reportaže i reportera će se ove godine održati od 5. do 7. listopada u Daruvaru. Na otvaranju Festivala, u Češkoj galeriji bit će dodijeljene nagrade za najbolje reportaže objavljene u novinama i na portalima u 2022. godini.
  pročitajte više
  mediji

  Prijave za sudjelovanje u programu edukacije mladih novinara o Europskoj uniji

  03.10.2023.

  Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) poziva mlade novinarke i novinare tiskanih, online, radijskih i televizijskih medijskih kuća na radionicu o izvještavanju o Europskoj uniji.
  pročitajte više
  mediji

  Istraživanja dezinformacija na 16. međunarodnoj konferenciji Dubrovački medijski dani

  02.10.2023.

  Šesnaesta međunarodna znanstvena konferencija 'Dubrovački medijski dani' svečano je otvorena 29. rujna na temu 'Istraživanje dezinformacija: Trenutačni trendovi i perspektive (Disinformation Research: Current Trends and Perspectives)', u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku u suradnji s Ministarstvom kulture i medija, Europskim opservatorijem za digitalne medije, Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Agencijom za elektroničke medije i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, uz potporu Zaklade Konrad Adenauer.
  pročitajte više
  mediji

  NEM Zagreb 2023 najavio više od 30 govornika

  26.09.2023.

  Svoj dolazak na NEM Zagreb 2023 potvrdilo je više od 30 govornika, članova žirija i moderatora. Događaj koji se održava od 6. do 8. prosinca 2023. u hotelu Esplanade Zagreb, ponovno će se fokusirati na kreativnu stranu TV industrije – ne samo kada su u pitanju TV serije nego i film. Glavni cilj je edukacija, povezivanje, produkcija, koprodukcija i promocija profesionalaca, tvrtki i projekata te akvizicija sadržaja unutar i izvan CEE regije. 
  pročitajte više