Preskočite na glavni sadržaj

culture-info

Pretraživanje po datumu

  mediji

  Održana konferencija Dani komunikacije i medija Split 2024.

  07.06.2024.

  U povodu 50. godišnjice Sveučilišta u Splitu, 6. lipnja je održana konferencija Dani komunikacije i medija Split 2024., na kojoj je sudjelovala ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.
  pročitajte više
  mediji

  U petak svečana dodjela novinarskih nagrada 'Erceg' i 'Glavašević'

  04.06.2024.

  Hrvatsko novinarsko društvo će u petak, 7. lipnja, u Vinkovcima dodijeliti nagrade za lokalno novinarstvo 'Siniša Glavašević' i 'Anđelko Erceg'. Svečana dodjela održat će se u sklopu festivala novinarstva Media In Time, a prenosit će se uživo na HND-ovim stranicama na Facebooku i Youtubeu. Svečanost će se održati u Gradskoj knjižnici u Vinkovcima.
  pročitajte više
  mediji

  Državni tajnik Krešimir Partl susreo se s predstavnicima Festivala „Voices“

  31.05.2024.

  U Ministarstvu kulture i medija državni tajnik Krešimir Partl i načelnica Sektora za medije Nives Zvonarić održali su radni sastanak s predstavnicima organizacijskog odbora Festivala „Voices“ Ivom Nenadić, Eldom Brogi i Giovanniem Melogliem koji su najavili održavanje te manifestacije krajem veljače 2025. u Zagrebu.
  pročitajte više
  mediji

  Dani medijske pismenosti AUKOS-a 2024.

  26.04.2024.

  Od nedjelje, 28. travnja, do utorka, 30. travnja, održat će se Dani medijske pismenosti AUKOS-a 2024. koje organizira Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku (AUKOS) - Odsjek za kulturu, medije i menadžment, u suradnji s partnerima. 
  pročitajte više
  mediji

  Sućut ministrice kulture i medija povodom odlaska novinara Damira Matkovića

  25.04.2024.

  Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je izraze sućuti u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno u povodu odlaska gospodina Damira Matkovića, jednog od doajena hrvatskog televizijskog novinarstva, dugogodišnjeg urednika Hrvatske radiotelevizije.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Online radionica u okviru projekta Newlocal: "Novi alati i mogućnosti monetizacije"

  23.04.2024.

  Konzorcij projekta NEWLOCAL (New approaches for local media) koji okuplja lokalne medije iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore najavljuje online radionicu "New tools and monetization opportunities"/ "Novi alati i mogućnosti monetizacije" koja će se održati u četvrtak 25. travnja.
  pročitajte više
  mediji

  Dodijeljena Nagrada "Velebitska degenija"

  22.04.2024.

  U povodu Dana planeta Zemlje Hrvatsko novinarsko društvo - Zbor novinara za okoliš dodijelilo je nagradu "Velebitska degenija" za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša objavljene u 2023. godini. Nagrade su dodijeljene: Meliti Vrsaljko, Martini Vazdar, Silviji Šeparović, Goranu Šafareku i Borki Juras Slamić.
  pročitajte više
  mediji

  Avlije u ofsajdu: tribina 'Javno je bitno' u Benkovcu

  18.04.2024.

  'Javno je bitno' je naziv tribine u sklopu koje na Trgu domovinske zahvalnosti u Benkovcu u subotu, 20. travnja, u 10 sati, gostuje nagrađivani novinar Andrej Dimitrijević, a tribinu moderira novinarka Melita Vrsaljko.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi, mediji

  7. Dani medijske pismenosti

  10.04.2024.

  Sedmi Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima održat će se od 22. do 28. travnja 2024., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.
  pročitajte više
  mediji

  Na sastanku OSCE-a o projektu 'Sigurnost novinara' predstavljene hrvatske inicijative

  25.03.2024.

  Organizacija za europsku sigurnost i suradnju / Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) u talijanskom Ministarstvu unutarnjih poslova u Rimu organizirala je prošlog tjedna sastanak nacionalnih koordinatora o projektu 'Sigurnost novinara'.
  pročitajte više
  mediji

  Tribina o umjetnoj inteligenciji i novinarstvu

  22.03.2024.

  Zbor znanstvenih novinara Hrvatskog novinarskog društva organizira tribinu o prednostima i opasnostima korištenja umjetne inteligencije u novinarstvu koja će se održati u petak, 29. ožujka, s početkom u 11 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva 2, Zagreb).
  pročitajte više
  mediji

  Udruga Faktograf pokrenula Klimatski portal

  21.03.2024.

  Faktograf - udruga za informiranu javnost na prvi dan proljeća, 20. ožujka, pokrenula je Klimatski portal kojem se može pristupiti putem poveznice klima.faktograf.hr.
  pročitajte više
  mediji

  Otvoren natječaj za Nagradu "Europa"

  18.03.2024.

  Otvoren je natječaj za dodjelu Nagrade Europa koju HND drugi put dodjeljuje i to u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i uz potporu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.
  pročitajte više
  mediji

  Okrugli stol na temu suzbijanja seksizma, homofobije i transfobije u medijima

  12.03.2024.

  Okrugli stol na temu suzbijanja seksizma, homofobije i transfobije u medijima će se, u organizaciji Neformalne mreže za suzbijanje seksizma u medijima i oglašivačkoj industriji, održati 14. ožujka, s početkom u 14 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).
  pročitajte više
  mediji

  Svjetski dan radija 2024.

  13.02.2024.

  Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana radija, 13. veljače, osvjetljava 'izvanrednu prošlost, relevantnu sadašnjost i obećanje dinamične budućnosti radija', piše UNESCO.
  pročitajte više
  obrazovanje – djeca i mladi, mediji

  Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu deepfake sadržaja

  19.01.2024.

  U utorak 23. siječnja, s početkom u 11 sati, u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku održat će se proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu računalno generiranih deepfake sadržaja.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Deskovi Kreativne Europe: European News Pitch 2024

  04.01.2024.

  Deskovi Kreativne Europe mogu pomoći pronaći nove europske partnere za kompletiranje partnerskog konzorcija i pozivaju na European News Pitch za projekte koji traže financiranje iz poziva Kreativne Europe 'News - Journalism Partnerships 2024'. European News Pitch održat će se u srijedu 10. siječnja s početkom u 11 sati. 
  pročitajte više
  mediji

  Osnovana Hrvatska udruga fotoreportera

  07.12.2023.

  Hrvatska udruga fotoreportera (HUF) osnovana je u četvrtak, 7. prosinca, a na čelu nove strukovne organizacije koja okuplja isključivo medijske profesionalce izabrana je fotoreporterka Cropixa Neja Markičević.
  pročitajte više
  kreativna europa, mediji

  Online informativni webinari u organizaciji EACEA-e

  01.12.2023.

  Europska agencija za kulturu i obrazovanje (EACEA) najavljuje webinare - otvorene info sesije vezane uz teme Međusektorskog potprograma odnosno potporu sektoru informativnih medija u okviru kojeg su trenutno otvorena dva poziva: potpora medijskoj pismenosti i potpora za novinarska partnerstva: suradnja i pluralizam.
  pročitajte više
  mediji

  Skup o održivom novinarstvu za lokalne zajednice u organizaciji Europske federacije novinara

  01.12.2023.

  Europska federacija novinara organizira dvodnevni skup o održivom novinarstvu za lokalne zajednice u Zagrebu od 4. do 5. prosinca, u sklopu projekta lokalnog prekograničnog novinarstva (CBLocal) s partnerima: Journalismfund, Europa, tranzicije i Stockholm School of Economics.
  pročitajte više