Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2024. g. za programe koji se odnose na zaštitu i očuvanje pokretnih, nepokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara i kopnene i podvodne arheološke baštine (Rok: 3.11.2023.)

Od 2. listopada do 3. studenog 2023. godine u 17,00 sati, Ministarstvo kulture i medija otvara Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu za programe zaštite i očuvanja pokretnih, nepokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara i kopnene i podvodne arheološke baštine.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen drugi javni poziv za uspostavu sustava provjere točnosti informacija (Rok: 10.10.2023.)

Agencija za elektroničke medije i Ministarstvo kulture i medija objavljuju drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija u sklopu mjere 'Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka' (referentni broj: NPOO C1.1.1. R6-I2), koja se provodi sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Poziv za hrvatske umjetnike s područja stripa za boravak u umjetničkoj rezidenciji u Angoulêmu (Rok: 10.10.2023.)

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske raspisalo je Poziv za hrvatske umjetnike s područja stripa za boravak u umjetničkoj rezidenciji u Angoulêmu.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu (Rok: 5. 10. 2023.)

Na temelju članka 7. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi ('Narodne novine', broj 83/22) Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Otvoren Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. (Rok: 6.11.2023.)

Ministarstvo kulture i medija je na temelju Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN83/22), objavilo Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. godini, s ciljem poticanja prevođenja vrijednih izvornih hrvatskih književnih djela na strane jezike, odnosno neknjiževnih djela važnih za promicanje hrvatske kulture, zatim promidžbe hrvatskih autora i njihovih djela u inozemstvu te jačanja i profesionalizacije posredničke djelatnosti i književnosti (zastupanje autora/prodaja prava).
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2022. godinu

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2022. godinu koju dodjeljuje s ciljem poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva.
pročitajte više