Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objava Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2025. godini (Rok: 9.9.2024.)

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora poticanju književnog stvaralaštva u 2025. godini kojim će se dodijeliti potpore autorima za književno-umjetnički rad te prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objava poziva za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2024. godini

Nakon provedenog pilot projekta otkupa knjiga za narodne knjižnice po novom modelu u 2023. godini, otvara se novi ciklus otkupa knjiga za narodne knjižnice objavom Poziva narodnim knjižnicama za iskaz interesa za otkup knjiga uvrštenih na popis A i popis B u 2024. godini, s rokom prijave do 28. veljače i Javnog poziva nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama u 2024. godini, s rokovima za prijavu 20. ožujka, 20. svibnja, 10. rujna i 20. listopada.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2024. godini (Rok: 8.11.2024.)

S ciljem podrške promidžbi hrvatskih autora i njihovih djela u inozemstvu kao i jačanja i profesionalizacije posredničke djelatnosti vezane za književnost (zastupanje autora/prodaja prava), Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2024. godini.
pročitajte više