Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Prema novom modelu otvoren Javni poziv nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama (Rok: 1.10.2023.)

Nakon kontinuirane komunikacije s predstavnicima narodnih knjižnica, njihovim ravnateljima, matičarima i voditeljima nabave te predstavnicima Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori kao i održanog sastanka s predstavnicima malih nakladnika o pilot-projektu novog modela otkupa knjiga za narodne knjižnice u 2023. godini, Ministarstvo kulture i medija otvara Javni poziv nakladnicima za predlaganje knjiga za otkup narodnim knjižnicama s rokom prijave 1. listopada 2023. godine.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2023. godini (Rok: 24.3.2023.)

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv putem kojeg će s ciljem dodatnog jačanja kvalitete i vitalnosti područja suvremenog vizualnog stvaralaštva, dodijeliti potpore vizualnim umjetnicima za njihov daljnji profesionalni razvoj umjetničke prakse i jačanje vlastitih profesionalnih kapaciteta.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Otvoren Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. (Rok: 6.11.2023.)

Ministarstvo kulture i medija je na temelju Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN83/22), objavilo Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2023. godini, s ciljem poticanja prevođenja vrijednih izvornih hrvatskih književnih djela na strane jezike, odnosno neknjiževnih djela važnih za promicanje hrvatske kulture, zatim promidžbe hrvatskih autora i njihovih djela u inozemstvu te jačanja i profesionalizacije posredničke djelatnosti i književnosti (zastupanje autora/prodaja prava).
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga (Rok: 3.4.2023.)

Nakon dva uspješno provedena natječaja za izradu učeničkih radova – video najava književnog djela po izboru, na koji se odazvao veliki broj škola i učenika iz svih krajeva Hrvatske s više od pet stotina prijava, Ministarstvo kulture i medija u skladu s Akcijskim planom Nacionalne strategije poticanja čitanja objavljuje novi Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2022. godinu

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2022. godinu koju dodjeljuje s ciljem poticanja i promicanja hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva.
pročitajte više
javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava - Provedba mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine

Objavljen je Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava - Provedba mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije. 
 
pročitajte više