Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Književna nagrada Predrag Matvejević 2024. – natječaj (Rok: 20.7. 2024.)

Portal Radio Gornji grad (Gornjogradski književni festival), Kulturno informativni centar u Zagrebu i Suzana Matvejević, uz potporu grada Zagreba, podršku hrvatskog PEN-a i medijsko pokroviteljstvo radija i časopisa Nacional, raspisuju Književnu nagradu Predrag Matvejević za 2024. godinu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen Natječaj za dodjelu sredstava Zaklade Adris 2024. (Rok: 17.6.2024.)

Zaklada Adris objavila je natječaj za dodjelu donacija i stipendija 18. natječajnog ciklusa Zaklade Adris. Prijave na natječaj zaprimaju se zaključno do 17. lipnja 2024. godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen natječaj za izlaganje u Galeriji Kupola zagrebačke Gradske knjižnice u 2025. godini (Rok: 12.6.2024.)

Raspisan je natječaj za izlaganje u Galeriji Kupola Gradske knjižnice za umjetnike koji djeluju u području slikarstva, ilustracije, grafike, fotografije i grafičkog dizajna za 2025. godinu. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Pulski filmski festival otvorio natječaj za pitching program TV HIT (Rok: 14.6.2024.)

Pulski filmski festival otvorio je natječaj za pitching program TV HIT koji će se održati tijekom Festivala koji se održava od 11. do 18. srpnja 2024. Program TV HIT namijenjen je autorima i producentima hrvatskih televizijskih projekata u fazi razvoja.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za umjetnike: Tematski projekt "Autentičnost leži u oku promatrača" (Rok: 16.6.2024.)

HDLU Istre objavio je poziv umjetnicima na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Autentičnost leži u oku promatrača“. U projektu imaju pravo sudjelovati članovi hrvatskih društava likovnih umjetnika u RH i ostali zainteresirani umjetnici s prebivalištem na području RH koji nisu članovi umjetničkih udruženja.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za vizualno rješenje i natječaj za dizajn logotipa Mjeseca hrvatske knjige 2024. (Rok: 12.6.2024.)

Natječaj za vizualno rješenje nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige i Natječaj za logotip manifestacije MHK otvoreni su od 15. svibnja do 12. lipnja 2024. Ovogodišnja manifestacija posvećena je pripovijedanju.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen Javni poziv za privremenu umjetničku intervenciju u zagrebačkoj Park-šumi Grmoščica (Rok: 22.5.2024.)

Ured za fotografiju raspisao je Javni poziv za realizaciju privremene umjetničke intervencije u javnom prostoru Park-šume Grmoščica u razdoblju od 1. do 31. lipnja 2024. godine. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

HNK Mostar - po treći put raspisan natječaj za dramski tekst mladih autora (Rok: 1.10.2024.)

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, po treći put raspisuje Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv umjetnicima za prijavu radova na drugo izdanje Oglede festivala umjetnosti i suvremenih praksi (Rok: 21.6.2024.)

Oglede festival izvedbenih umjetnosti i suvremenih praksi poziva izvedbene i interdisciplinarne umjetnike_ce koji stvaraju u polju performansa, fizičkog, neverbalnog kazališta ili vizualnih umjetnosti da prijave radove za festival „Oglede 2024.“ koji će se održati u Velikoj Gorici od 3. do 5. listopada 2024. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Hrvatska kao zemlja gost: otvorene prijave za Baltic Pitching Forum 2024. (Rok: 25.6.2024.)

Baltic Pitching Forum (BPF) otvorio je prijave za svoje 12. izdanje, koje se održava od 8. do 11. listopada u Vilniusu u Litvi. Na ovogodišnjem izdanju, Hrvatske je zemlja gost, a rok za prijave je 25. lipnja 2024. godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

HDFD: Otvoren poziv za prijavu filma za izbor hrvatskog kandidata za 97. nagradu Oscar (Rok: 20.6.2024.)

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD) i ove godine bira hrvatskog kandidata za nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti (Akademija), u kategoriji Najbolji međunarodni dugometražni film. Rok za prijavu filmova je 20. lipnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za izlaganje u Galeriji Događanja u 2025. godini (Rok: 10.6.2024.)

Galerija Događanja objavila je Poziv za izlaganje u 2025. godini usmjeren ka samostalnim i kolektivnim prijedlozima i koncepcijama. Smještena unutar Centra za kulturu na Peščenici koji 2025. godine obilježava sedamdeset godina svojeg djelovanja, Galerija Događanja poziva autore/ice da svojim prijedlozima obogate obljetnicu Centra KNAP.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen dodatni krug javnog poziva Murai traži umjetnike i programe za nastavak sezone 2024. (Rok: 24.5.2024.)

Platforma za Društveni centar Čakovec raspisala je dodatni krug Javnog poziva za društveno-kulturne i umjetničke programe u 2024. godini, kojim je uspostavljen cjelogodišnji program i nastavlja se izgradnja i razvoj vizije Kreativno-edukativnog centra Murai u Pleškovcu u Općini Sveti Juraj na Bregu. Javni poziv otvoren je za sve udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe i pojedince.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za sudjelovanje u interdisciplinarnom projektu FASIH (Rok: 23.6.2024.)

U okviru međunarodnog interdisciplinarnog projekta FASIH (Future Art and Science Industrial Heritage) koji istražuje mogućnosti revitalizacije industrijske i kulturne baštine Rijeke (Hrvatska), Beograda (Srbija) i Trbovlja (Slovenija) objavljen je Javni poziv za razvoj i produkciju interdisciplinarnih znanstvenih i umjetničkih projekata autora i autorskih timova. Prijave su otvorene do 23. lipnja 2024.
 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Fotografski natječaj: 'Zeleno. Održivo. Ostvarivo!'

​Fotoklub Split u suradnji s društvom VSB Obnovljiva Energija Hrvatska raspisuje nagradni fotografski natječaj na temu - »Zeleno. Održivo. Ostvarivo!«. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj galerije Modulor za izlaganje u 2025. godini (Rok: 14.6.2024.)

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisala je natječaj za samostalne izložbe, kustoske koncepcije i problemske izložbe vezane za arhitekturu i dizajn te fotografiju.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Literarni natječaj u sklopu projekta 'Jedna škola-jedan spomenik' (Rok: 25.5.2024.)

Projekt 'Jedna škola-jedan spomenik' je nastao na inicijativu Pedagoške službe Narodnog muzeja Zadar 2011. godine i ove godine se održava u povodu 15 godina osnivanja Pedagoške službe u Narodnom muzeju Zadar.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj Ksaver Šandor Gjalski 2024. (Rok: 1.7.2024.)

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog - Zabok i Društvo hrvatskih književnika raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade ''Ksaver Šandor Gjalski'' za 2024. godinu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Objavljen natječaj za sudjelovanje na 42. Splitskom salonu (Rok: 8.6.2024.)

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU-Split) raspisala je natječaj za sudjelovanje na 42. Splitskom salonu. Natječaj je otvoren do 8. lipnja 2024.   
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene su prijave za 26. izdanje Škole medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’ u Karlovcu i Puli (Rok: 15./25.6.2024.)

26. izdanje Škole medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’ ove se godine održava na čak tri lokacije. Nakon više od 15 godina održavanja Škole na sjeveru Hrvatske, Karlovac će po prvi puta ove godine ugostiti polaznike, voditelje i predavače od 17. do 25. kolovoza, a nakon toga Škola seli na drugo pulsko izdanje u razdoblju od 26. do 30. kolovoza 2024. 
pročitajte više