Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Coming Out Museum – Susreti: poziv za sudjelovanje na izložbi (Rok: 31.3.2024.)

Nakon razgovora u Budimpešti, Puli i Pazinu, Coming Out Museum (COME) će se u lipnju 2024. prvi puta publici predstaviti izložbom. Tim povodom COME je objavio javni poziv za sudjelovanje otvoren do 31. ožujka 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića (Rok: 15.5.2024.)

Raspisan je Natječaj za 27. Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, koja se dodjeljuje u sklopu 27. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara. Rok za dostavu prijedloga je 15. svibnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj u pisanju poezije i večer posvećena stihovima u Velikoj Gorici (Rok: 15.3.2024.)

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove godine u suradnji s Katarinom Drvodelić organizira Natječaj u pisanju poezije i večer poezije. Natječaj će biti otvoren za sve koji vole pisati poeziju, bez obzira jeste li amateri ili već etablirani pjesnici. Uvjet je da je djelo u formi poezije te da do sada nije nigdje objavljeno. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Književni natječaj OMH u Širokom Brijegu: "Moja prva knjiga 2024." (Rok: 31.3.2024.)

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg objavio je poziv na književni natječaj “Tomica Penavić  - Moja prva knjiga” za 2024. godinu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Nagradni foto natječaj “Sakupi ih sve” (Rok: 15.12.2024.)

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana raspisala je nagradni foto natječaj 'Sakupi ih sve' za sve zaljubljenike u prirodu, planinarenje, fotografiju i kulturnu baštinu naših krajeva obuhvaćenih ovom rutom...
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene su prijave filmova na 11. STIFF – Međunarodni studentski filmski festival (Rok: 15.6.2024.)

Festival će se održati od 21. do 23. studenog 2024. godine u Rijeci. STIFF festival prihvaća filmove svih žanrova i tema, no posebna pozornost bit će posvećena filmovima koji odgovaraju temi festivala, a ove je godine to 'Bijeg'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Javni poziv za sudjelovanje na 9. hrvatskom trijenalu grafike (Rok: 15.3.2024.)

Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavljuje Propozicije i javni poziv za sudjelovanje na 9. hrvatskom trijenalu grafike koji će se održati od 30. travnja do 9. lipnja 2024. godine u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za književnu Nagradu 'Mato Lovrak' za najbolji dječji roman tiskan u 2023. godini (Rok: 15.3.2024.)

Izvršni odbor Lovrakovih dana kulture raspisuje natječaj za književnu Nagradu 'Mato Lovrak'. Nagrada se dodjeljuje za najuspješniji dječji roman prvi put tiskan u 2023. godini na hrvatskom jeziku u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

ZMINA: Rebuilding / natječaj za međunarodne projekte (Rok: 7.4.2024.)

Na Pozivu za potporu ukrajinskim raseljenim umjetnicima te ukrajinskim kulturnim i kreativnim sektorima koji je proveden 2022. godine, podržana su tri projektna prijedloga, među kojima je i projekt ZMINA: Rebuilding koji ima za cilj podržati projekte ukrajinskih umjetnika, kulturnih organizacija i javnih institucija u Ukrajini ili u suradnji s partnerskim organizacijama u drugim zemljama Kreativne Europe.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Međunarodni javni natječaj NLB Grupe za mlade umjetnike (Rok: 21.3.2024.)

NLB Grupa otvorila je međunarodni natječaj za mlade umjetnike, na kojega se mogu prijaviti i umjetnici iz Hrvatske. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2023. godini (Rok: 29.2.2024.)

Hrvatski P.E.N. centar objavio je poziv na natječaj za Nagradu Višnja Machiedo. Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2022. do 15. prosinca 2023. godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za 34. Dječji festival “Mali Split 2024.” (Rok: 31.3.2024.)

Objavljen je natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na 34. Dječjem festivalu “Mali Split 2024.” Festival će se održati u Splitu početkom srpnja 2024. godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za nove skladbe 20. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2024. (Rok: 30.4.2024.)

Udruga Kanat - Kastav objavljuje NATJEČAJ za skladbe koje će biti izvedene na 20. festivalu čakavske šansone ČANSONFEST - KASTAV 2024.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za Cinehill kratke (18.5.2024.)

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru. Selekcija uključuje filmove iz cijelog svijeta, uz posebne pogodnosti za domaće i regionalne autore. Prijave se primaju do 18. svibnja 2024.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prijave za dodjelu godišnjih nagrada HDS-a za 2023. (Rok: 6.3.2024.)

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo je Poziv za prikupljanje prijedloga za dodjelu godišnjih nagrada HDS-a za 2023. godinu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prijave na natječaj - rezidencija na Akademie Schloss Solitude u 2024., Stuttgart (Rok: 20.3.2024.)

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/e, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj 'Brokenships Design — Second Chance' (Rok: 27.3.2024.)

Muzej prekinutih veza raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi, javni natječaj za dizajn novog proizvoda (u širem smislu - suvenira) za podbrend Muzeja prekinutih veza.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave na Islander Focus rezidenciju – Island Connect II (Rok: 29.2.2024.)

U novom izdanju europskog projekta Island Connect II udruga Domino zajedno sa šest partnera otvara novi poziv za rezidenciju Islander Focus, a mogu se prijaviti umjetnici svih disciplina! U okviru europskog projekta Island Connect bave se otočkim zajednicama, mogućnostima koje otoci nude umjetnicima i onime što umjetnici iz inozemstva mogu ponuditi otočkoj kulturi i njezinim stanovnicima. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Fotografski natječaj Fotografkinje 2024. (Rok: 25.2.2024.)

Fotoklub Rijeka objavio je fotografski natječaj FOTOGRAFKINJE 2024. na kojem mogu sudjelovati samo žene,  punoljetne autorice, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv na književni natječaj 43. Susret hrvatskih zavičajnih književnika (Rok: 26.3.2024.)

Hrvatski sabor kulture objavio je književni natječaj za 43. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će se održati 15. lipnja u Zagrebu. Pozivaju se autori da do 26. ožujka 2024. pošalju svoje radove na natječaj HSK-a i izbore sudjelovanje na Susretu!
pročitajte više