Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

natječaji u kulturi

Započele prijave za 31. izdanje Porina (Rok: 1.12.2023.)

Snimke i izdanja za Glazbenu nagradu 'Porin' mogu prijavljivati autori, izvođači, diskografi, novinari, glazbene institucije ali i svi građani Republike Hrvatske.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za djecu i mlade - 43. Mali bitolski Montmartre 2024. (Rok: 20.2.2023.)

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' – Bitola, Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za 43. Mali bitolski Montmartre 2024. koji obuhvaća izložbu 'Bitola 2024.' i umjetničku koloniju.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Pop the vote! - javni poziv za mlade umjetnike i kulturne djelatnike (Rok: 15.10.2023.)

U okviru projekta "Pop the vote! Culture on the ballot" europske mreže Culture Action Europe objavljen je javni poziv za mlade umjetnike i kulturne djelatnike za angažman ususret izborima za Europski parlament u 2024. godini.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za 34. Marulićeve dane (1.11.2023.)

Hrvatsko narodno kazalište Split, organizator festivala hrvatske drame Marulićevi dani, objavilo je prijavnicu za 34. Marulićeve dane koji će se održati u Splitu od 21. do 28. travnja 2024. Rok za prijave predstava je 1. studenog 2023.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za sve studente akademija iz Hrvatske – Artistmovie – Eno vani kino (Rok: 15.10.2023.)

Natječaj obuhvaća više kategorija studentskih radova, stoga radove možete prijaviti u sljedećim kategorijama - stop animacija, eksperimentalni video, kratkometražni film (do 10 minuta), animirani film... Osovina ideje kojom se 'Eno vani kino' koncentrira su konceptom zaokružene video i filmske cjeline. Prijaviti se mogu svi studenti akademija iz Hrvatske!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za sudjelovanje na 35. Adria Art Annaleu (Rok: 27.10.2023.)

Otvoren je poziv za sudjelovanje na 35. Adria Art Annaleu u Splitu. Tema manifestacije je "Razgovor".
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za slanje novih aforizama za šesti zbornik Udruge hrvatskih aforista i humorista (Rok: 1.10.2023.)

Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) poziva autore da najkasnije do 1. listopada 2023. pošalju svoje aforizme priređivaču i glavnom uredniku šestog zbornika Zlatku Tomiću.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2023. godinu za skladateljsko djelo (Rok: 1.11.2023.)

Objavljen je natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2023. godinu za skladateljsko djelo. Kandidati se mogu prijaviti sami, a mogu ih predložiti pojedinci i ustanove.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Žrtve vremena: natječaj za priče i stripove (Rok: 2.11.2023.)

Od 13. rujna 2023. online časopis za spekulativnu fikciju 'Morina kutija' raspisuje novi natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu i posebnu temu broja, 'Žrtve vremena'.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Culture Hub Croatia: Drugi krug otvorenog poziva umjetnicima (Rok: 15.10.2023.)

​Platforma “Culture Hub Croatia” (CHC) objavila je drugi krug otvorenog poziva umjetnicima_cama da postanu dio nacionalnog tima umjetnika, formiranog u sklopu projekta “Professional Media Presence” (PMP), sufinanciranog od Europske komisije putem programa Kreativna Europa.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Young Balkan Designers – poziv (Rok: 27.9.2023.)

Kulturno udruženje Mikser iz Beograda, uz podršku NUNC proizvođača nameštaja iz Slavonije, pokreće specijalno izdanje natjecanja regionalne platfrome Mladih balkanskih dizajnera, otvarajući im jedinstvenu priliku da se pridruže kompaniji NUNC u njihovoj misiji reinterpretacije bogate tradicije i kulture regije u inovativne i prepoznatljive proizvode suvremenog dizajna.
pročitajte više
natječaji u kulturi

HAVC: Raspisan Javni poziv za poticanje razvoja i proizvodnje videoigara u 2023. (Rok: 5.10.2023.)

Hrvatsko audiovizualno vijeće na temelju prijedloga ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2023. godini, kategorija: poticanje razvoja i proizvodnje videoigara. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za najbolju haiku pjesmu 2023. (Rok: 10.10.2023.)

Gradska knjižnica 'Juraj Šižgorić' Šibenik je petu godinu zaredom u sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige raspisala Natječaj za najbolju haiku pjesmu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za sudjelovanje u tematskom projektu HDLU-a Istre 'Autoriteti' (Rok: 1.10.2023.)

HDLU Istre raspisuje natječaj za sudjelovanje u posljednjem tematskom projektu u 2023. godini. Riječ je o selektiranom tematskom projektu naziva 'Autoriteti', a na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani autori, neovisno o pripadnosti likovnim udrugama. Kustos projekta je predsjednik HDLU-a Istre Milan Marin.
pročitajte više
natječaji u kulturi

42. izložba muzejske knjige – poziv na sudjelovanje (Rok: 1.10.2023.)

Potaknut velikim odzivom muzeja protekla četiri desetljeća, kao i kontinuiranim interesom publike, Muzejski dokumentacijski centar i ove godine priprema jedinstvenu kumulativnu izložbu recentnih izdanja muzeja i galerija! 42. Izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija održat će se na 45. Međunarodnom sajmu knjiga INTERLIBER-u Zagrebačkoga velesajma, od 7. do 12. studenoga 2023. godine.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Maksirock School Fest u Centru za kulturu i informacije Maksimir – poziv (Rok: 15.10.2023.)

Centar za kulturu i informacije Maksimir i ove godine organizira jednodnevno natjecanje školskih bendova namijenjeno svim glazbenim sastavima koji djeluju u okviru zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Maksirock School Fest održat će se u petak, 3. studenog, u 20 sati, u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, a najbolje ocijenjeni bend osvojit će prigodnu nagradu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u u sklopu 50. ZILIK-a u 2024. godini (Rok: 1.10.2023.)

Uz Veliki i Mali ZILIK, 50. obljetnica djelovanja bit će popraćena nizom raznolikih kulturno-umjetničkih događanja u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu. Njegujući temeljne duhovne vrijednosti poput empatije, brižnosti i humanosti te omogućujući razvoj i njegovanje etičkih i duhovnih kvaliteta djece, organizatori pozivaju likovne umjetnike da se jave na aktualni natječaj za sudjelovanje na Velikom ZILIK-u.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv Dramskog programa Hrvatskoga radija (Rok: 1.10.2023.)

Dramski program Hrvatskoga radija traži nove suradnike – pisce, dramaturge, vanjske suradnike, a dobrodošli su i studenti dramaturgije skloni radiofonskom izričaju i audioumjetnosti.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene su prijave za 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva (Rok: 15.10.2023.)

Novo, 55. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 24. do 26. studenog u Zagrebu. Organizatori Revije su Hrvatski filmski savez i Autorski studio - fotografija, film i video. Zaključni rok za prijavu filmova je 15. listopada 2023.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Raspisan 3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju 2023. (Rok: 1.12.2023.)

U organizaciji Društva za očuvanje križevačke baštine ‘Križevački štatuti’ i Grada Križevaca u petak, 1. rujna, raspisan je 3. Nacionalni natječaj za hrvatsku vinsku fotografiju. Natječaj ima nakanu potaknuti sveopću hrvatsku javnost, i profesionalce i amatere, na stvaranje fotografskih radova vinarske, vinogradarske i podrumarske tematike.
pročitajte više