Preskočite na glavni sadržaj

Uvjeti korištenja

Korištenjem internet stranice Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i svih pridruženih stranica i servisa smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Internetska stranica namijenjena je olakšavanju pristupa javnosti informacijama, a sadržaj prikazan na portalu namijenjen je isključivo informiranju. Naš je cilj da su te informacije što cjelovitije, točnije i ažuriranije. Ako nas obavijestite o pogreškama, poduzet ćemo sve potrebne korake da se one što prije isprave.
 
Ministarstvo kulture i medija zadržava pravo izmjene sadržaja i uvjeta korištenja internet stranice bez obveze prethodne najave te nije odgovorno za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.
 
Ministarstvo kulture i medija ne snosi odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu koja je nastala upotrebom ove stranice. Ministarstvo kulture i medija se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način vezana uz korištenje stranice od strane korisnika bilo uporabom ili zlouporabom sadržaja te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja stranice. Odricanjem od navedene odgovornosti Ministarstvu nije cilj smanjiti odgovornost za njeno postupanje u skladu sa zakonskim propisima. Također, ne možemo zajamčiti pouzdanost i ažuriranost informacija koje potječu iz vanjskih izvora i nalaze se na ovoj internetskoj stranici. Informacije na ovoj internetskoj stranici mogu sadržavati poveznice na internetske stranice koje su izvan nadzora službi Ministarstva kulture i medija i za koje ne možemo prihvatiti odgovornost. Upravo zato naglašavamo da su svi podaci isključivo informativne važnosti, a za druge svrhe savjetujemo provjeru kod relevantnih izvora informacija.
Informacije objavljene na ovoj stranici općeg su karaktera i kao takve nisu namijenjene specifičnim svrhama. Stoga se ne mogu smatrati stručnim ili pravnim savjetom.
 
Poduzimamo sve kako bismo što više smanjili smetnje prouzročene tehničkim pogreškama. Moguće je da se neki podaci ili informacije na ovoj internetskoj stranici nalaze u datotekama ili su strukturirani u formatima koji sadrže greške. U takvim slučajevima ne možemo zajamčiti da naša usluga neće biti prekinuta ili otežana na bilo koji drugi način. Ministarstvo kulture i medija ne prihvaća odgovornost u slučaju otežanog prijenosa podataka uslijed različitih internetskih mreža ili neusklađenosti zbog korisnikova mrežnog preglednika. Ako nam se ukaže na pogreške, pokušat ćemo ih što prije ispraviti.
 
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora (osim u slučaju kada je izričito navedeno da je sadržaj prenesen iz drugog izvora). Dakle, ponovna upotreba je dopuštena uz uvjet da bude naveden izvor podataka. Međutim, korisnicima se savjetuje da provjere obavijesti o autorskim pravima pojedinih dokumenata i internetskih stranica. Dopušteno je stavljati poveznicu internet stranice na druge stranice.
 
Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Upoznajte se s uporabom kolačića“.