Preskočite na glavni sadržaj

Arhiva

Virtualna izložba zidnih oslika dvorca Kulmer u Bračku

Restauratorica Marina Fernežir predstavlja restaurirane zidne slike dvorca Kulmer u Bračaku putem virtualne izložbe "Konzerviranje-restauriranje zidnih slika dvorca Kulmer u Bračku".
pročitajte više

Završena sanacija skulptura u Pazinu

Tijekom travnja, svibnja i lipnja odvijale su se aktivnosti sanacije skulptura nastalih tijekom manifestacije Mediteranski kiparski simpozij, a koje su svoje trajno mjesto našle u Pazinu.  
pročitajte više

12. Ljetne noći Teatra Exit ponovo u dva bloka

Dvanaeste Ljetne noći Teatra Exit održat će se u dva dijela, od 4. srpnja do 1. kolovoza, te od 29. kolovoza do 12. rujna, a donose, u Muzeju za umjetnost i obrt, Studiju Exit, Dvorani F22 ADU i Teatru Exit, ukupno 25 naslova kroz 47 izvedbi. 
pročitajte više

22. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat od 23. do 25. srpnja

Ovogodišnje, 22. izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat donosi, od 23. do 25. srpnja, na već tradicionalnim lokacijama tog istarskog gradića devet izvedbi, a otvorit će ga u Kaštelu Grimani Bitef Dance Company s plesnom predstavom "Prostor za Revoluciju".
pročitajte više

'Digitalni studio' Jelene Bando

Projekt umjetnice Jelene Bando Dodig 'Digitalni studio' predstavlja nastavak višegodišnjeg rada i nadogradnju posljednje serije radova Nice to meet you
pročitajte više

Glazba i obratno: Noviteti nakladničke etikete GOD Records

Ciklus Glazba i obratno urednice Ive Lovrec Štefanović tijekom srpnja predstavlja novitete nakladničke etikete GOD Records posvećene izdanjima suvremene eksperimentalne glazbe na vinilu. 
pročitajte više

Večeri s WHW Akademijom: Christine Tohmé

Gošća u programu Večeri s WHW Akademijom 6. srpnja bit će kustosica i edukatorica Christine Tohmé, osnivačica i direktorica Libanonskog udruženja za likovnu umjetnost Ashkal Alwan osnovanog u Bejrutu kao i umjetničkog edukativnog programa Home Workspace. Program se održava preko platforme Zoom te se prenosi uživo na Facebook stranici WHW Akademije.
pročitajte više

Srpanj u Ljetnom Art-kinu

Među srpanjskim programom u Ljetnom Art-kinu izdvajamo premijeru novog dokumentarnog filma 'Ljubav oko svijeta' Anđele i Davora Rostuhara, nastavak programa 'Adaptacija'. 'Čitanje filma' uz roman 'Štefica Cvek u raljama života' Dubravke Ugrešić i film 'U raljama života' Rajka Grlića, uz gostovanje redatelja filma.  
pročitajte više

Eurimages podržao dvije većinske i sedam manjinskih hrvatskih koprodukcija

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 163. sjednici, koja je 25. lipnja održana online, podržao ukupno 49 projekta, uključujući šest dokumentarnih i dva animirana. 
pročitajte više

Predstavljanje knjige 'Iz prapočetaka Trogira'

Predstavljanje knjige 'Iz prapočetaka Trogira' održat će se 5. srpnja 2021. u 20 sati, u dvorištu Kneževe palače u Trogiru. Autori knjige su: prof. dr. emeritus Ivo Babić, dr. sc. Branko Kirigin i Lujana Paraman.
pročitajte više

Priče iz arhiva i Spacetime Layers platforma

ICARUS Hrvatska najavljuje webinar radionicu „Priče iz arhiva i Spacetime Layers platforma“ koja će se održati na Zoom platformi 5. srpnja, u vremenu od 12,00 do 13,30 sati.  
pročitajte više

Zora Dirnbach – novi program za razvoj scenarija iz društvene perspektive

Strukovna udruga SPID – Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela pokreće novi razvojni program za scenarije dugometražnih igranih filmova, s naglaskom na njihovu društvenu dimenziju! 
pročitajte više

'Nedeljko Dragić & Tupko: Život u četiri sličice'

U petak, 2. srpnja od 18 do 21 sat, u HDD galeriji će se premijerno predstaviti izložba “Nedeljko Dragić & Tupko: Život u četiri sličice”.  
pročitajte više

Natječaj za dizajn vizualnog identiteta Gradske plinare Zagreb

Gradska plinara Zagreb d.o.o. raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi javno-pozivni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Gradske plinare Zagreb.
pročitajte više

Media Mediterranea 23: Poziv za volontiranje

Udruga Metamedij objavila je poziv za volontiranje na festivalu Media Mediterranea 23 koji će biti održan u Puli od 5. do 7. kolovoza 2021. godine. 
pročitajte više

Simpozij 'Dosezi modernosti'

Simpozij Dosezi modernosti u sklopu izložbe 'Predsuvremena akcija - postmoderna reakcija', autora Neve Lukić i Vanje Babića, održat će se u utorak, 6. srpnja 2021., u Matici hrvatskoj u Zagrebu.
pročitajte više

Ljeto u Tuškancu: Novohollywoodski film I.

Zagrebačko kino Tuškanac tijekom mjeseca srpnja donosi prvi dio ciklusa posvećenog značajnim naslovima tzv. novohollywoodskog filma nastalim od druge polovice 1960ih do kraja 1970ih. 
pročitajte više

'Turopoljski leksikon' Leksikografskoga zavoda

Turopoljski leksikon Leksikografskoga zavoda afirmira Turopolje u hrvatskom javnom prostoru, zrcali povijest i sintezu toga područja kroz povijesna, politička, etnografska, kulturna, vjerska, graditeljska i druga obilježja kao zaokružene regije prepoznatljiva identiteta.
pročitajte više

Predstavljeni rezultati Erasmus+ projekta 'Traditional children's stories for a common future – TRACE'

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 29. lipnja 2021. su predstavljeni rezultati Erasmus+ projekta Traditional children's stories for a common future – TRACE
pročitajte više

Dokumentacijska online izložba 'Skulptura u online formatu / Vodiči za pokretanje'

Dokumentacijska online izložba u okviru programa 'Skulptura u online formatu / Vodiči za pokretanje' od kraja lipnja 2021. dostupna je na mrežnim stranicama projekta. Autorica koncepta i radova je akademska kiparica Marina Bauer, a online iskustvene susrete osmislile su i vodile M. Bauer i plesna umjetnica i somatska praktičarka Zrinka Šimičić Mihanović.
pročitajte više