Preskočite na glavni sadržaj

Glazba i obratno: Noviteti nakladničke etikete GOD Records

Ciklus Glazba i obratno urednice Ive Lovrec Štefanović tijekom srpnja predstavlja novitete nakladničke etikete GOD Records posvećene izdanjima suvremene eksperimentalne glazbe na vinilu. 
vrijeme: 02.07.2021.
U prvoj emisiji ovoga petka donosimo dio albuma "We forge the Future" koji je nedavno objavljen pod kataloškim brojem GOD60.  

Radi se o albumu kultne slovenske grupe Laibach na kojem je objavljen njihov nastup iz 2017. godine u muzeju "Reina Sofia" u Madridu koji je ponovno donio materijale njihova antologijskog i kontroverznog nastupa na Muzičkom biennalu Zagreb godine 1983. koji je prekinula policija. Njihove eksperimentalne multimedijske kombinacije (među kojima je bio i arhivski govor Titova govora uz pornografske scene iz jednog filma) otvorile su skandal pa i zabranu nastupa sve do 1987., a koncert u madridskom muzeju dobio je sada otisak i na vinilnoj ploči i na kompaktnome disku dostupan od 01. svibnja. 

Uoči novog bloka Muzičkog biennala Zagreb u srpnju, uz festivalsku 60. obljetnicu osnutka, te uoči nastupa kultnog Laibacha u Zagrebu, donosimo dio albuma s naslovima: Rdeči Molk, Tovarna C19, Sveti Urh, Zmagoslavje volje, Smrt za smrt, Boji i naslovna Mi kujemo bodočnost. 
 
Odabrala i pripremila urednica ciklusa Iva Lovrec Štefanović 
Glazba i obratno: Noviteti nakladničke etikete GOD Records: Laibach
Petak, 02. 07., HR3 22.30-23.00
Nakon emitiranja dostupno na linku https://radio.hrt.hr/treci-program/ep/glazba-i-obratno-noviteti-nakladnicke-etikete-god-records-1-laibach/387652/