Preskočite na glavni sadržaj

'Digitalni studio' Jelene Bando

Projekt umjetnice Jelene Bando Dodig 'Digitalni studio' predstavlja nastavak višegodišnjeg rada i nadogradnju posljednje serije radova Nice to meet you
vrijeme: 30.06.2021.

Izložbom održanom u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu tijekom rujna 2020. završen je jedan dio procesa, koji će u tom obliku biti izložen i u nekom drugom prostoru u zemlji i inozemstvu.

Koncept serije novih radova Nice to meet you / Drago mi je bio je progovoriti o našoj ranjivosti i odvažnosti da podijelimo s drugima neke najintimnije osjećaje i tako budemo izloženi.
U toj seriji umjetnica predstavlja portrete svojih prijateljica i prijatelja, redovitih posjetitelja njezinog atelijera u Preradovićevoj ulici u kojem je boravila zadnjih pet godina.

S novim fizičkim prostorom autorica je zakoračila i u virtualni prostor, na način da svoj proces rada predstavlja u digitalnom obliku, na novoj web stranici, u obliku virtualne monografije/blog spota, koji redovito osvježavala s novim detaljima iz svog rada, kao i s detaljima o onomu što je inspirira.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.