Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za prijem novih članova u ULUPUH (Rok: 6.9.2021)

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti raspisala je Natječaj za prijem novih članova u svoje sekcije.
vrijeme: 26.07.2021. - 06.09.2021.
prijava: 6.9.2021
url: https://ulupuh.hr/8502-2/

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti strukovna je udruga koja okuplja članove iz cijele Hrvatske, iz svih područja vizualnih umjetnosti koja imaju određenu primjenu (uporabnu vrijednost).ULUPUH je nevladina, neprofitna strukovna organizacija osnovana 1886. godine kao Društvo za umjetnost i obrt, da bi se 1950. godine registrirala kao samostalno udruženje pod nazivom Udruženje likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti “Andrija Buvina”. Godine 1966. udruga mijenja ime u Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske – ULUPUH. Od 1998. godine udruga je registrirana kao Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH.

Članom ULUPUH-a može postati svaki državljanin Republike Hrvatske koji prihvaća Statut ULUPUH-a i zadovoljava propisane kriterije za jednu od kategorija članstva: redovni član ili student-pripravnik. Od 8. studenog 2018. godine, naime, temeljem odluke Skupštine ULUPUH-a uz redovno članstvo ustanovljena je nova kategorija članstva u ULUPUH-u: kategorija studenta-pripravnika u ULUPUH-u.
 
Opći uvjeti za redovno članstvo u ULUPUH-u (vrijede za sve sekcije):
– završeni fakultet ili umjetnička akademija odgovarajućeg smjera; odnosno
– završena visoka ili viša škola odgovarajućeg smjera; odnosno
– završena srednja škola umjetničkog usmjerenja i najmanje dvije godine javnog umjetničkog djelovanja; odnosno
– najmanje pet godina javnog umjetničkog djelovanja za sve ostale kandidate.

Sekcije ULUPUH-a:
Sekcija za arhitekturu - Sekcija za fotografiju - Sekcija za grafički dizajn i vizualne komunikacije - Sekcija za produkt dizajn - Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost - Sekcija za keramiku, porculan i staklo - Sekcija za kiparstvo - Sekcija za oblikovanje arhitektonsko-urbanističkih maketa - Sekcija za oblikovanje igračaka i lutaka - Sekcija za oblikovanje odijevanja - Sekcija za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita - Sekcija za restauratorska i oblikovno-fonička djela - Sekcija za tekstilno stvaralaštvo - Sekcija za vrtnu i pejzažnu arhitekturu - Studijska sekcija - Sekcija za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo - Sekcija za multimediju i intermediju.
Kriteriji za prijem u ULUPUH po sekcijama

Online prijave će se zaprimati do 6. rujna 2021. do ponoći.

Cjeloviti tekst natječaja i informacije o prijavi →