Preskočite na glavni sadržaj

natječaji

javni pozivi Ministarstva kulture i medija

Objavljen Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godini (Rok: 26.6.2022.)

Ministarstvo kulture i medija raspisuje Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevodilaštva u 2020. i 2021. godini. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

CIMAM: Travel Grants 2022 (Rok: 30.6.2022.)

CIMAM (International Committee for Museums and Collections of Modern Art) će dodijeliti 30 potpora za sudjelovanje na godišnjoj konferenciji CIMAM 2022. pod nazivom 'The Attentive Museum. Permeable Practices for a Common Ground', koja će se održati u Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma (Mallorca), Španjolska, od 11. do 13. studenoga 2022.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za odabir kustosa/-ice u sklopu projekta NOVAci (Rok: 6.6.2022.)

POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade i WHW/Galerija Nova uz mentorstvo kustosica Ane Kovačić i Lee Vene drugu godinu provode projekt NOVAci. Putem javnog natječaja bit će odabran jedan kandidat/ kandidatkinja koji će kroz realizaciju izložbe imati priliku steći prva iskustva u kuriranju pod mentorstvom kustosica aktivnih dugi niz godina na domaćoj umjetničkoj sceni. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Raspisan natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2022. (Rok: 1.7.2022.)

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Grad Koprivnica raspisuju natječaj za Nagradu 'Fran Galović' za 2022. godinu.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Raspisan 7. natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama (Rok: 20. 7. 2022.)

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se sastoji od priznanja, objave knjige kod uglednog izdavača (Jesenski i Turk) sa svim pripadajućim autorskim pravima i sudjelovanja na festivalu vRIsak u Rijeci.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2022. (Rok: 13.6.2022.)

Knjižnice grada Zagreba objavile su javni natječaj za vizualno rješenje ovogodišnje manifestacije Mjesec hrvatske knjige, s rokom prijave do 13. lipnja 2022. Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske.
pročitajte više
natječaji u kulturi

MKC Split objavio natječaje za izložbeni program i edukativni program u polju izvedbenih umjetnosti (Rok: 13.6.2022.)

Multimedijalni kulturni centar Split raspisao je dva natječaja - Natječaj za redovni izložbeni program u 2023. godini u organizaciji i koorganizaciji MKC Split; Natječaj za realizaciju edukativnog programa u polju izvedbenih umjetnosti u 2023. godini te Prijavu za korištenje prostora.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 6.0 (Rok: 19.6.2022.)

Udruga Metamedij objavila je natječaj za Nagradu za mlade umjetnike Zlatna lubenica 6.0 namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za 14. 'Književni Kranjčić' 2022. (Rok: 15.8.2022.)

Udruga za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić' objavila je natječaj za 14. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva 'Stjepan Kranjčić' ('Književni Kranjčić'). 
 
pročitajte više
natječaji u kulturi

Rezidencijalni program Gradske knjižnice Rijeka: Poziv na Književnu rezidenciju 'Kamov' 2022. (Rok: 21.6.2022.)

Gradska knjižnica Rijeka raspisuje poziv za dvije dvotjedne književne rezidencije 'Kamov' namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom listopada i studenog 2022. godine u dva termina održati u Rijeci.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Muzej anđela: Natječaj za kratku priču (Rok: 1.7.2022.)

Muzej anđela u Varaždinu raspisao je 11. Natječaj za kratku priču. Autori na natječaj prijavljuju rad o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, empatije, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti i sl.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Fotografski natječaj: Staklo i Rijeka (Rok: 31.5.2022.)

Fotoklub Rijeka raspisao je natječaj na temu 'Staklo i Rijeka' na kojem mogu sudjelovati svi punoljetni autori. Zadnji dan predaje radova je 31. svibnja do ponoći.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za odabir kustosa/-ice u okviru projekta NOVAci (Rok: 6.6.2022.)

POGON - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade i WHW/Galerija Nova uz mentorstvo kustosica Ane Kovačić i Lee Vene drugu godinu provode projekt NOVAci. Cilj NOVAka je omogućiti mladim povjesničarkama_ima umjetnosti i ostalima zainteresiranima za kustoske prakse u području suvremene umjetnosti da steknu praktična znanja na tom polju.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prijave za Music WorX Incubator (Rok: 20.6.2022.)

Hamburg Kreativ Gesellschaft započinje novu fazu prijava za Music WorX Incubator namijenjen mladim start-up timovima iz cijele Europe aktivnima u području glazbe i tehnologije.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Poziv za izlaganje u 2023. godini u Galeriji Prica, POU Samobor (Rok: 30.6.2022.)

Pozivaju se umjetnici da šalju prijave za izlaganje u 2023. godini u Galeriji Prica, POU Samobor. Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, fotografija, instalacija, video, ….. ), a prijave se primaju do 30. lipnja 2022.!
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj za izlaganje u galeriji Bernardo Bernardi u 2023. (Rok: 18.6.2022.)

Pučko otvoreno učilište Zagreb objavilo je natječaj za prijave za izložbeni program za 2023. godinu u galeriji Bernardo Bernardi. Prijavitelji mogu prijedlog za izlaganje prijaviti samostalno ili u grupi.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Prijave za rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude (Rok: 13.6.2022.)

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske - umjetnike/ce, kustose/ce, arhitekte/ce, dizajnere/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude, Njemačka.
pročitajte više
natječaji u kulturi

UHBDR91. raspisala natječaj za kratki esej na temu 'Dr. Franjo Tuđman - utemeljitelj Republike Hrvatske' (Rok: 1.10.2022.)

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) raspisala je natječaj za kratki esej  na temu 'Dr. Franjo Tuđman - utemeljitelj Republike Hrvatske', a u povodu 100. obljetnice njegova rođenja.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Natječaj 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2022. godinu (Rok: 5.9.2022.)

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskoga - Zabok i Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2022. godinu, objavilo je Društvo hrvatskih književnika.
pročitajte više
natječaji u kulturi

Otvorene prijave za 11. izdanje DUff-a (15.7.2022.)

Otvorene su prijave za jedanaesto izdanje međunarodnog filmskog festivala djece i mladih DUff 2022. Nakon prošlogodišnjeg jubilarnog izdanja, festival će se ove godine održati u tjednu od 10. do 16. listopada, dok će natjecateljski dio trajati od 13. do 16. listopada. Prijave su otvorene do 15. srpnja 2022.!
pročitajte više