Preskočite na glavni sadržaj

Lovinačke večeri performansa – poziv (Rok: 15.5.2024.)

Ovogodišnji LVP poziva umjetnike da pošalju ideje koje se bave poetikom odnosa ljudi i okoliša, propituju odnos sebe i okoliša otkrivajući svoju unutarnju poetiku. Kroz LVP '24 željeli bi vidjeti kako bi izgledao (i može li postojati) performans gdje umjetnik djeluje u okolišu a bez idološko/aktivističkih svjetonazora.
vrijeme: 19.03.2024. - 15.05.2024.
url: https://www.uke.hr/

Riječ organizatora: 

Kroz analizu prošlogodišnjih Lovinačkih večeri performansa uvidjeli smo par interesantnih koncepata kojima želimo obratiti više pozornosti ove godine. Naime, tema koja se proteže kroz razgovore s umjetnicima, a jasno je vidljiva u radu Saše Živkovića „Umjetnik u oporavku”, je odmak od definiranja kroz socijalno i društveno angažirani rad, rad koji šalje socijalno osviještenu poruku, koji promišlja svijet, nego rad koji je duboko intiman i promišlja odnos sa sebstvom u prirodnom okolišu. Učestalo se u objavljenim razgovorima s umjetnicima upravo propitivao odnos umjetnosti i aktivizma te dali je takav rad postao dominantan i u tom smislu autoritativan umjetnički sustav, onaj koji odbacuje samog umjetnika te postaje obilježje umjetnosti bez iskrene ljudske poetike, moguće i instrument ideologije?

Ključne riječi: performans, ruralno, okoliš, podcast.
Mjesto: Rasoja pored Lovinca, Lika.
Vrijeme: 25. - 28. 7. 2024.
Prijave šaljite do 15.05.2024. na udrugauke@gmail.com
 
U prijavi pošaljite:
1. Ime i prezime, telefon, adresa, e-mail.
2. Kratki CV (do 500 riječi). 
3. Opis ideje (do 500 riječi).
4. Motivacija za izvedbom (do 500 riječi).
5.  Link na, ili kratki opis s fotografijom, jednog od do sada izvedenih performansa (ili rada s performativnim elementima).
Prijava se mora sastojati od jednog PDF dokumenta koji nije veći od 5 Mb. Prijave koje ne poštuju uputstva u pozivu nećemo razmatrati.
Udruga kultura i edukacija će ugostiti izabrane performanse u Centru za kreativna rješenja u Rasoji i okolici te organizirati honorar umjetnika po dogovoru te smještaj za vrijeme LVPa u rezidencijalnom centru, dok su umjetnici odgovorni za logistiku i troškove puta, prehrane, produkciju i izvedbu performansa. 
Prijavom se slažete se da podatke iz prijave koristimo za promidžbu kao i da snimimo i objavimo performanse i sudjelovanje u LVP podcastu.