Preskočite na glavni sadržaj

'Glazba glasnija od potresa'

U ponedjeljak, 22. ožujka u 6:24, glazbenici će nastupiti u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda na koncertu simboličnog naziva Glazba glasnija od potresa. Ovim koncertom HGZ želi zahvaliti svim svojim donatorima ali i svim plemenitim ljudima koji su otvorili svoja srca nakon zagrebačkog potresa i nakon razornih potresa u Banovini. Izravni prijenos koncerta moći će se pratiti na Hrvatskoj radioteleviziji – HTV1, HR3 i Radio Sljemenu.
vrijeme: 22.03.2021.
mjesto: Izravni prijenos: HRT – HTV1, HR3 i Radio Sljeme
url: http://www.hgz.hr

Jedinstveni glazbeni događaj na godišnjicu potresa koji je zadesio Zagreb okuplja vrsne umjetnike koji svojim ranojutarnjim nastupom žele podsjetiti na taj strašan događaj, ali i poslati poruku nade i optimizma. Premda i sami u nezavidnoj situaciji izazvanoj pandemijom, glazbenici ovim koncertom daju podršku HGZ-u i svim kulturnim institucijama koje su pretrpjele štetu u potresu i koje ustraju u svom radu unatoč teškim vremenima.

Program :

Matej Meštrović, klavir
M. Meštrović: Potresno

Miroslav Lesić / Bruno Kovačić / Ivan Pešut, gitare
I. Pešut: Take it easy

Lela i Joe Kaplowitz
L. Kaplowitz: Imamo sve

Ante Gelo, gitara
Z. Runjić: Nocturno

Borna Šercar, flašofon, Zvonimir Šestak, kontrabas i Ante Gelo, gitara
Vittorio Monti: Czardas

Valentina Fijačko Kobić, sopran i Mario Čopor, klavir
Michal Lorenc: Ave Maria

Monika Leskovar, violončelo i Zagrebački solisti
Rudolf Matz: Elegija

Zagrebački solisti
Joseph Haydn: Simfonija u G-duru, br. 88, IV. stavak, za gudače, (obr. Sreten Krstić) IV. Finale. Allegro con spirito

Posveta plemenitim ljudima

Zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda, ta prekrasna, 145 godina stara „kuća u kojoj stanuje glazba“ preživjela je već jedan potres davne 1880. godine, a u prošlogodišnjoj katastrofi pretrpjela je doista velika oštećenja. Hitna sanacija je obavljena u rekordnom roku zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena u donatorskoj kampanji. Ovim koncertom Hrvatski glazbeni zavod želi zahvaliti svim donatorima koji su omogućili da među prvima u gradu napravimo hitnu sanaciju i osposobimo naše dvorane za koncertnu djelatnost. No ne samo našim donatorima, koncert je posveta svim plemenitim ljudima koji su otvorili svoja srca nakon zagrebačkog potresa i nakon razornih potresa u Banovini.
Donatorska kampanja za obnovu zgrade i opstanak jedne od najstarijih hrvatskih udruga građana i dalje traje, a sve detalje potražite na: https://www.hgz.hr/donacije/

Izvor:
https://www.facebook.com/Hrvatski-glazbeni-zavod-612148959208961/