Preskočite na glavni sadržaj

Nikola Vrljić: 'Zagrepčani'

Galerija Poola predstavlja izložbu kipara Nikole Vrljića pod nazivom 'Zagrepčani' koja otvara 12. ožujka i trajat će do 2. travnja 2021.
vrijeme: 12.03.2021.
mjesto: Galerija Poola, Kandlerova 14, Pula
url: https://www.poolagallery.net/hr/

Ofucani, debeli, gladni, snalažljivi, plahi, radoznali, predivni, šepavi, neuhranjeni, s premalo prstiju, na rubu života, neustrašivi.
– Nikola Vrljić

Nikola Vrljić rođen je 1980. godine u Zagrebu.
Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, odjel za dizajn metala, 2000. godine upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je 2007. diplomirao je na Kiparskom odsjeku.
Od 2003. godine  izlagao je na dvadeset samostalnih izložbi skulptura i crteža među kojima se ističe putujuća izložba Cirkus! kroz 2014. izložena u Gliptoteci HAZU, podrumima Dioklecijanove palače u Splitu, Gradskoj Galeriji u Labinu, Galeriji Oranžerija u Gradskom muzeju u Vukovaru, te Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci.
U okviru programa međunarodne kulturne suradnje 2015. godine sudjelovao je na umjetničkoj rezidenciji Cité internationale des arts u Parizu.
Dobitnik je nekoliko nagrada za javnu plastiku, između ostalog; 1. nagrada na natječaju za spomenik sv. Jeronimu u Splitu u sklopu projekta revitalizacije splitske spomeničke plastike i 3. nagrada na natječaju za spomen obilježje djeci poginuloj u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu. Autor je više javnih skulptura među kojima su skulpturalna kompozicija Djed Neumijka i Lutonjica Toporko, postavljena 2011. godine u Slavonskom Brodu, u sklopu projekta Brod - grad iz bajki, te tri reljefa na temu Križnog puta na Srđu u Dubrovniku.
Djela mu se nalaze u stranim i domaćim privatnim i javnim zbirkama.
2018. godine njegova skulptura Zvono uvrštena je u stalni postav Moderne Galerije u Zagrebu.
Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika  i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.