Preskočite na glavni sadržaj

Šablone vizualne kulture – časopis 'Fotografija je simbolična'

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje u ciklusu online predavanja Spot on photography, kojima se nastoji podići razina razgovora i kritičkog promišljanja tema zajedničkih fotografiji i srodnim medijima.
vrijeme: 19.02.2021.
mjesto: platforma ZOOM
url: http://www.croatian-photography.com

U sklopu idućeg predavanja, naslovljenog Šablone vizualne kulture, fotograf Jaka Babnik i kustos Miha Colner govorit će o nedavno pokrenutom izdavačkom projektu – časopisu "Fotografija je simbolična".

Predavanje će se održati u petak, 19. veljače, u 18 sati, putem platforme ZOOM.

Časopis "Fotografija je simbolična" rezultat je kolektivne akcije koja djeluje interdisciplinarno, okupljajući brojne suradnike, teoretičare i kritičare, kao i vizualne umjetnike iz čitave regije. Časopis otvara prostor za diskusiju na temu različitih aspekata, šablona, kanona i formula u području fotografije, vizualnih umjetnosti i kulture, ali i šire društvene sfere. Urednici časopisa i njegovi inicijatori,  Miha Colner i Jaka Babnik, osvrnut će se na sadržaj časopisa, njegovu koncepciju te na proces realizacije cjelokupnog projekta, kao i na značenje neformalnih mreža koje omogućavaju realizaciju ovakvih inicijativa.
 
Svi zainteresirani sudjelovanje trebaju najaviti na e-mail adresu Ureda za fotografiju (info@officeforphotography.com), najkasnije dva sata prije početka predavanja.