koncert

Godine našeg prijateljstva – koncert u Varaždinu


vrijeme: 12.09.2018. 19 h
mjesto: Varaždin

Povodom obilježavanja 190 obljetnice Glazbene škole u Varaždinu održat će se zajednički koncert Predraga i Lee Šantek u petak, 14. rujna, s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

Profesori Glazbene škole u Varaždinu, u suradnji s učenicima i kolegama profesorima izvest će djela iz razdoblja baroka, klasike, romantizma, 20. stoljeća  i suvremenih skladatelja. Program je zapravo tajnovit, jer osim vrlo ozbiljnih i kapitalnih djela pijanističke literature ima i nekih neočekivanih i duhovitih momenata, zato će biti na projekciji, te ga se ne želi objavljivati prije samog koncerta.

U izvedbi programa tako će im se pridružiti kolegice Melanija Gradečak, prof. na flauti i Petra Horvat, prof. na saksofonu s kojima ih veže dugogodišnja glazbena suradnja ili tzv. korepeticija. U programu će, osim spomenutih kolegica u raznim kombinacijama (što solo, što u klavirskim duima sa svojim bivšim profesorima) sudjelovati i njihovi  nekadašnji i neki trenutni učenici i učenice: Dora Petković, Lana Bubaš, Vjekoslav Levačić, Mario Buljan, Mia Mihalić, Igor Horvat, Josip Jagušić, Marko Biškup, Marko Gašparović,  Helena Herman, David Vuković, Patrik Zamuda, Julijan Martinčević, Lucija Čehok, Marko Matajič i Luka Ivić.

(R.P.B., 12.09.2018)