Preskočite na glavni sadržaj

Croatian.film: U prvoj godini više od 120 tisuća posjeta

Filmovi internetske platforme za promociju domaćeg kratkometražnog filma Croatian.film pogledani su od njezina osnutka prije godinu dana 121.000 puta.
vrijeme: 05.02.2021.
url: https://www.croatian.film/hr/

Prvu godinu platforme obilježilo je mnoštvo filmova, suradnji, kolumni, kratkih novosti te intervjua s iznimnim domaćim filmašima i filmašicama, podsjećaju voditelji platforme. Sada je na platformi 197 kratkometražnih filmova svih rodova i žanrova.
 
Platforma croatian.film zamišljena je kao razvoj i nadogradnja programa Kockice Zagreb Film Festivala, kao proširena selektorska ruka koja omogućuje kvalitetan pregled i uvid u domaću kratkometražnu produkciju.
 
Želja je pokretača dati pozornost filmovima kratkoga metra kako oni nakon uspjeha na festivalima ne bi bili zaboravljeni, a posebnost je što se filmovi mogu pogledati "bilo kad i bilo gdje", na mobitelu, tabletu, računalu ili televizoru.
 
Osim samih filmova platforma donos baze podataka o njima, o filmskim profesionalcima i produkcijama, vijesti, kolumne, intervjue s 'filmašima mjeseca', popis filmskih festivala, a daje i mogućnosti prijave i komentiranja sadržaja. (Hina)