Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Nikole Grabovca 'Konstelacije' u Laubi

Samostalna izložba Nikole Grabovca “Konstelacije” otvara se u subotu, 6. veljače, uz poštivanje epidemioloških mjera, u Kući za ljude i umjetnost Laubi.
vrijeme: 06.02.2021.
mjesto: Zagreb, Lauba
url: http://www.lauba.hr/

"Kroz seriju autoportreta i skulptura umjetnik Nikola Grabovac izražava sve ono što osjeća iznutra. Boja je vodilja, oblik je osjećaj, a motiv često intuicija", ističe se u najavi izložbe.

"Autor vjeruje u simboliku koju nam okolina pruža te sličan obrazac koji možemo pronaći unutar samih sebe, a u procesu istraživanja neopipljivog svijeta koji nas okružuje, umjetnik pronalazi samog sebe, dodaje se.

Kako se objašnjava naziv izložbe, konstelacije su misli raznih oblika i formi, životne okolnosti i prilike koje nas spajaju i razdvajaju. Samo naša galaksija se sastoji od oko 400 milijardi zvijezda. "Svaka koja se rodi, neupitno mora jednom i umrijeti, ali proces konstantne transformacije, stvaranja i nastanka uvijek je prisutan", napominje se.

Istu večer otvara se i prodajna izložba Nenada Voriha "Never Stop the Action", na kojoj će se predstaviti radovi nastajali u posljednjih dvadesetak godina.

Obje izložbe bit će otvorene do 18. veljače. (Hina)