Preskočite na glavni sadržaj

Festivalska povijest ispričana kroz 'MBZ priče'

Međunarodni festival suvremene glazbe Muzički biennale Zagreb ove godine slavi 60. rođendan. Online projekt "MBZ priče" donosi presjek povijesti tog velikog festivala...
vrijeme: 01.02.2021.
url: https://www.mbz.hr/

Povodom 60. obljetnice, kroz 20 MBZ priča, od kojih  17 kratkih video priloga (dostupni i na YouTube kanalu festivala) o počecima, utjecajima, sjećanjima, festivalskim tajnama i anegdotama, Muzički biennale Zagreb će približiti neka od prvih festivalskih izdanja, gostovanja velikih skladatelja i izvođača, priče nekih od najznačajnijih domaćih glazbenih aktera te na taj način dati priliku povijesti jednog od najvažnijih glazbenih događaja u Hrvatskoj, da se ponovno ispiše i reinterpretira.

MBZ priče nastale su po idejnom konceptu glavne producentice festivala Nine Čalopek, a autorice MBZ priča stalne su suradnice festivala, muzikologinje Petra Pavić i Dina Puhovski.  Ženski festivalski tim predvodi afirmirana hrvatska skladateljica Margareta Ferek Petrić, koja će kao umjetnička voditeljica naredna dva izdanja MBZ-a, definirati program i festivala 2021. kojim će se proslaviti i visoki 60. jubilej. 

https://www.mbz.hr/

https://www.facebook.com/MusicBiennaleZagreb