Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Nike Petković: Tok

Izložba Nike Petković naziva 'Tok' predstavlja se u Gradskoj galeriji Striegl od 13. do 30. studenog 2020.
vrijeme: 13.11.2020.
mjesto: Sisak, Galerija Striegl
url: https://galerija-striegl.hr/

Nika Petković kroz ovaj rad donosi u fokus fotografiju i video koje tretira kao primarna sredstva svoje umjetničke ''opservacije''. 
Predmet njenog vizualnog narativa je naizgled neidentificirani prostor grada u kojem su locirane prepoznatljive karakteristike svojevrsnog modula postindustrijske tranzicije, a upravo je to stanje u kojem se nalazi veliki broj gradova čije javne prostore dijelimo i anticipiramo.
Odabravši šest specifičnih i točno određenih gradskih lokacija, Nika Petković se usredotočuje na načine kako preispitivati prošlost i njene prisutne kontinuitete u sadašnjosti.
Autorica sama naglašava kako ''u ovom fragmentarnom eseju suprotstavlja odnose između statičnog i dinamičnog, tretirajući sliku u pokretu kao proširenu fotografiju. Postavom, ali i sadržajem suprotstavljaju se trajanje i trenutak, kretanje i nepokretnost, prošlost i sadašnjost, propadanje i nestajanje, sugerirajući aktualni tok grada koji se pretvorio u svakodnevnu čekaonicu promjena i neostvarenih društvenih nadanja.''
 
https://www.facebook.com/galerijastriegl/