Preskočite na glavni sadržaj

Razgovor s umjetnicom i panel-diskusija 'Dokumentiranje osobnog'

Ured za fotografiju organizira razgovor s umjetnicom i panel-diskusiju pod nazivom 'Dokumentiranje osobnog', u sklopu popratnog programa izložbe 'Martina (dnevnički zapisi 2009. – 2020.)' Ane Opalić. Razgovor s umjetnicom o njezinom radu i panel-diskusija održat će se u ponedjeljak, 21. rujna, u 19 sati, putem ZOOM aplikacije.
vrijeme: 21.09.2020.
url: https://croatian-photography.com/

U vrijeme hiperprodukcije fotografskih slika koje danas, više nego ikad, u neviđenim količinama cirkuliraju društvenim mrežama i internetom općenito, smatramo nužnim zaustaviti se na trenutak i razmisliti o ulozi fotografije kao osnovnom sredstvu uspostavljanja odnosa u sadašnjem društvenom kontekstu. O fotografiji kao rezultatu nevidljive komunikacije između promatrača i promatranog, o potrebi bilježenja svakodnevice, a time i odnosa s bliskim osobama, razgovarat ćemo u panel-diskusiji.
 
Osim Ane Opalić, u diskusiji će sudjelovati povjesničarka umjetnosti Rozana Vojvoda, vizualna umjetnica Petra Mrša te fotograf i snimatelj Jasenko Rasol.
 
Pozivamo sve zainteresirane za praćenje razgovora i diskusije da svoje sudjelovanje najave na e-mail adresu Ureda za fotografiju (info@officeforphotography.com), najkasnije 2 sata prije početka programa.