Preskočite na glavni sadržaj

Cirkuski vikend na Turskoj kuli i u Domu mladih u Splitu

Cirkus Kolektiv provodi bogat cirkuski program ovaj vikend na Turskoj kuli i u Domu mladih u Splitu. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 19.09.2020.
mjesto: Split

U subotu, u Amfiteatru Doma mladih u 20 sati pogledajte kontorcionističku izvedbu Marine Cherry po nazivom Only bones project, nastaloj prema ideji Thoma Moncktona. Radi se o minimalističkom projektu neverbalnog teatra u kojem izvođač na sceni raspolaže samo sa jednim svjetlom, bez scenografije, rekvizita i teksta, oslanjajući se isključivo na sebe.

U nedjelju na Turskoj kuli održat će se cjelodnevno Cirkusiranje, koje uključuje radionice u raznim zračnim vještinama, cirkuski kviz s bogatim nagradama, predstavu za djecu i večernje Open stage performanse.

Program Cirkusiranja:
16.00 – 17.00 Radionice cirkuskih vještina
Naučite nove vještine na zračnom hoop-u, trapezu, svili, užetu ili s hula hoop-om.
17.30 – 19.00 Cirkviz by Dasen Petrić  Pitanja su iz općeg znanja s osvrtom na tradicionalni i suvremeni „cirkus“.
Kviz je natjecateljskog karaktera, a tri najuspješnije ekipe očekuju nagrade.
19.30 – 20.10 predstava za djecu "Mala noćna mora" by Tricycle trauma 
Cirkuska predstava za djecu nastala prema istoimenoj slikovnici hrvatske autorice Irene Zelene. Predstava prikazuje naizgled jednostavnu priču o snovima i noćnim morama, ali ona u sebi nosi poticaj za velike životne važnosti kao što su prevladavanje strahova i razvijanje mašte.
21.00  Open stage – otvorena večer performansa
Open stage je manifestacija u kojoj zainteresirani kreativci prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus, u obliku točaka u trajanju do 10 minuta. Cijeli vikend, ulaz na sve programe je besplatan!

Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita i Ministarstva kulture i medija, i dio je projekta "Gradimo Dom zajedno", kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 
Više...