festival

Artistico u subotu na rovinjskoj rivi


vrijeme: 14.07.2018. (od 11 do 23h)
mjesto: Rovinj, Obala Pina Budicina

Još jedne subote, 14. srpnja, u sklopu trećeg ovogodišnjeg izdanja ARTISTICA - festivala nekonvencionlane umjetničke produkcije i dizajna, rovinjska riva ponovno će postati mjesto nekonvencionlanih ideja i različitih oblika stvaranja...  
Artistico je projekt koji je pokrenula udruga REkreator prije pet godina s ciljem spajanja različitih oblika umjetnosti i dizajna i šire javnosti kroz neposrednu komunikaciju između autora i publike, a kao takav projekt je prepoznao i podržao i Grad Rovinj. Sve je krenulo od ideje da se kreativcima s područja umjetnosti i dizajna omogući prostor zajedničkog predstavljanja i to tako da se kulturne sadržaje dovede publici.

Uz druženje i razmjenu ideja s kreativcima, posjetitelje očekuju cjelodnevna predstavljanja različitih umjetničkih projekata kroz izložbe autorskih radova te izložbeno-prodajni sajam na kojemu će posjetitelji moći razgledati i kupiti različite dizajnerske dekorativne i uporabne predmete i proizvode manufaktura direktno iz ruku njihovih autora.

Za sve posjetitelje, ali i sudionike ARTISTICA, tu su i kreativne likovne radionice u kojima mogu upoznati i isprobati različite likovne tehnike, instalcije koje pozivaju na interakciju te REkreatorov projekt KNJIGOVLOVAC koji potiče čitanje i razmjenu knjiga.

ARTISTICO će se, na istoj lokaciji, održati u još tri termina: 4. i 18. kolovoza, te 8. rujna te pritom ponovno omogućiti predstavljanje kreativnog izražavanja i promicanje različitih oblika stvaranja u jednom od najposjećenijih gradova u srcu turističke sezone. Želite li i vi biti dio ARTISTICA? Svi detalji, kao i javni poziv za sudjelovanje možete pronaći na stranicama udruge REkreator i festivala ARTISTICO.

(D.H.F., 12.07.2018)

Tagovi: artistico