Preskočite na glavni sadržaj

Premijera filma 'A Porina dobiva - Oliver Dragojević' na HTV1

Hrvatska radiotelevizija obilježit će drugu godišnjicu smrti velikog Olivera Dragojevića premijernim prikazivanjem prvog autoriziranog dokumentarnog filma o Oliverovu životu i karijeri, u izvršnoj produkciji tvrtke Unison Pro, a iz serijala "A Porina dobiva...".  Dokumentarni film "A Porina dobiva - Oliver Dragojević" bit će emitiran u srijedu, 29. srpnja, u 20:05, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).
vrijeme: 29.07.2020.

Scenarist i redatelj Toni Volarić u sedamdeset minuta odlučio je na neuobičajen način slijediti Oliverovu karijeru, a filmska se priča ispisuje uz izjave Oliverove rodbine, prijatelja, suradnika i kolega glazbenika.
U ekraniziranoj biografiji, nezaboravnog Olivera opisuju oni koji su ga najbolje poznavali - supruga Vesna, prijatelji Brico, Bata, Vinko Barčot, Zlatan Stipišić Gibonni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš, Ante Gelo i drugi.

Prvi će put javnost doznati mnoge pojedinosti Oliverova privatnog života i vidjeti dosad neobjavljene snimke nastale daleko od očiju javnosti, na proslavama i druženjima s obitelji i prijateljima, iz ribolova, sa snimanja pjesama za neke sad već slavne albume.

Uz to, film donosi i priče o nastanku mnogih pjesama koje su obilježile dugu karijeru pjevača, od mnogih proglašenog najpopularnijim i najobožavanijim u povijesti hrvatske zabavne glazbe. Bio je to čovjek koji je sanjao i dosanjao nastupe i u prestižnim svjetskim dvoranama, od New Yorka do Londona i Pariza... Ali, ipak, najradije se vraćao u svoju Vela Luku, moru i ribama, tišini mora, daleko od pozornica i popularnosti.

Opširnije:
https://hrtprikazuje.hrt.hr/635491/a-porina-dobiva-oliver-dragojevic
https://www.unison.hr/novosti/jedan-jedini-i-neponovljiv-oliver