koncert

Beatrice Rana gostuje u Majstorskom ciklusu SO HRT-a


vrijeme: 07.06.2018.
mjesto: Zagtreb, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

U četvrtak, 7. lipnja, na posljednjem ovosezonskom koncertu Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a, nastupit će mlada talijanska pijanistica Beatrice Rana, dobitnica najuglednije nagrade u svijetu klasične glazbe - Gramophon Classical Music Award. Koncert u Lisinskom počinje u 19.30 sati, uz izravni prijenost na HR3.
 

Virtuoso

Simfonijski orkestar HRT-a
Enrico Dindo, dirigent
Beatrice Rana, klavir

Program

Boris Papandopulo: Koncertna uvertira
Sergej Prokofjev: 3. koncert za klavir i orkestar u C-duru, op. 26
Johannes Brahms: 4. simfonija u e-molu, op. 98

Vjerojatno najpopularniji od ukupno pet, raskošni i moćni Treći koncert za klavir i orkestar Sergeja Prokofjeva, u rukama je talijanske pijanistice Beatrice Rane, mlade zvijezde u strelovitom usponu, dobitnice najuglednije nagrade u svijetu klasične glazbe - Gramophon Classical Music Award - i to za mladu glazbenicu 2017. godine.

Program počinje Koncertnom uvertirom, svečanim djelom koje je Papandopulo 1951. posvetio 25-ogodišnjici osnivanja tadašnje zagrebačke radio-stanice. Posljednji koncert sezone 2017./2018. ujedno je i posljednji službeni koncert trogodišnjeg mandata šefa dirigenta Enrica Dinda koji je Orkestru podario nezaboravnu umjetničku kvalitetu. Izvedbom Brahmsove 4. simfonije zaokružuje se i planirani ciklus Brahmsovih simfonija koje je Dindo izveo i snimio sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Ovaj koncert dio je prestižnog ciklusa Premium Concerts koncertne sezone 2017./2018. Europske radijske unije (EBU) koja ga je na svoj raspored emitiranja uvrstila 15. lipnja 2018.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Cijena: 40 / 60 kn.

Izravni prijenos koncerta moći će se pratiti na HR3.

http://glazba.hrt.hr/
http://radio.hrt.hr/emisija/majstorski-ciklus-simfonijskog-orkestra-hrt-a/631/


 

(D.H.F., 01.06.2018)