Preskočite na glavni sadržaj

Javna diskusija: Dizajn-upitnik

Studenti diplomskog studija na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetničke akademije u Splitu, pod mentorstvom arhitektice Mirande Veljačić iz Platforme 9,81, organiziraju javne diskusije pod nazivom “Dizajn-upitnik”, koje će tematizirati nekoliko ključnih točaka koje definiraju dizajnersku struku danas, te određena pitanja koja se tiču budućnosti struke. 
vrijeme: 21.05.2020.

U diskusijama će sudjelovati po dva studenta i dva dizajnera, ali će i svi prisutni biti u mogućnosti postavljati pitanja tijekom cijelog razgovora. Diskusije će se voditi u opuštenom formatu; chat s dizajnerima.

Tema prve, od četiri diskusije, je dizajn u trenutnom kontekstu; djelovanje struke u vrijeme globalne krize i potencijalno-posljedična transformacija. Pandemija COVID-a 19 utjecala je na sve društveno-socijalne prilike i gospodarske sektore, pa će se tako znatna promjena osjetiti i unutar dizajnerske prakse.
 
Gosti prve online diskusije su Lina Kovačević i Ivica Mitrović. Moderatori prvog chata su studenti Doris Zalović i Dejan Zobenica.
 
Četvrtak, 21. svibnja, u 13 sati; putem platforme Zoom

https://us02web.zoom.us/j/86403218005