predavanje, tribina, projekcija

Proširena slika: 'Gradonačelnica'


vrijeme: 29.03.2018. 19,30 h
mjesto: Zagreb; MM centar Studenskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25

Film 'Gradonačelnica '(Alcaldessa) u režiji Paua Fausa prati život Ade Colau u razdoblju od vremena koje je provela organizirajući antideložacijske borbe u Barceloni do dana kada je prisegnula kao gradonačelnica toga grada. Film se, u sklopu projekta Kratke slike, prikazuje 29. ožujka, u 19,30 sati, u MM centru, a nakon projekcije slijedi razgovor s Tomislavom Tomaševićem i Ivom Marčetić. Razgovor moderira Jelena Ostojić, a ulaz je slobodan!
 

Ova intimna kronika – u kojoj se koriste i privatne snimke Adina video-dnevnika – te privilegirani uvid u unutarnje mehanizme nove građanske platforme, otkriva izvanredno putovanje u kojem su dvije prevladavajuće teme ujedinjene: povijesna pobjeda, ilustrativna za političke promjene koje se odvijaju na jugu Europe te unutarnje borbe osobe koja se boji da ne postane ono što je često i sama propitivala.

 

Gradonačelnica se prikazuje 29. ožujka u 19.30 u MM centru, a nakon filma slijedi razgovor s Tomislavom Tomaševićem, kandidatom za zagrebačkog gradonačelnika ispred platforme Zagreb je NAŠ! i zastupnikom u Gradskoj skupštini, te arhitekticom  i aktivisticom Ivom Marčetić. Razgovor moderira Jelena Ostojić.

 

Gradonačelnica se prikazuje u sklopu projekta Kratke slike, programske cjeline Proširena slika koja se bavi odnosom kinematografije prema društveno političkim temama.

 

Ulaz na program je besplatan, a više informacija potražite na službenima stranicama MM centra i Facebook eventu.

 

Izvor: HAVC

 

(R.P.B., 27.03.2018)