Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade 'Dubravko Horvatić' Ž. Reineru i G.Quinu, 'Ljubica Štefan' Stjepanu Lozi

Ovogodišnju književnu nagradu 'Dubravko Horvatić' za pjesništvo dobio je akademik Željko Reiner, za prozu Guido Quien, a nagradu za istarživačko-historiografski rad 'Ljubica Štefan' dobio je povjesničar Stjepan Lozo.
vrijeme: 30.04.2020.
url: https://www.hkz.hr/
Prosudbeno povjerenstvo za književne nagrade odlučilo je za poeziju prvu nagradu dodijeliti akademiku Željku Reineru za četiri ciklusa pjesama objavljena u Hrvatskom slovu - "Uhvaćen kao u zrcalu", "Zašto bi se baš tebi Gospodine otkrio?", "Tamo, tamo jesli li tamo" i "Ljubav je Bog".

 

Drugu nagradu za poeziju povjerenstvo je dodijelilo Josi Živkoviću iz Orašja, a treću su ravnopravno podijelili Leopoldo Lalu i Antonio Piccoli iz Molisea u Italiji.

 

U kategoriji proze dobitnik prve nagrde "Dubravko Horvatić" je Guido Quien za prozu "Sjena", drugu je dobila Ana Horvat iz Zagreba, a treću Željko Kocaj iz Viteza.

 

Nagradu Ljubica Štefan prosudbeno povjerenstvo je dodijelilo splitskom povjesničaru Stjepanu Lozi za knjigu "Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima".

 

Nagrade se se tradicionalno uručuju povodom Dana Hrvatskoga slova, 28. travnja, no zbog pandemije koronavirusa bit će uručene  kad se za to steknu uvjeti. (Hina)