Preskočite na glavni sadržaj

Seasplash najavio drugi val imena za eventualni ovoljetni festival

Seasplash festival najavio je drugi val s 15 izvođača za svoje 18. izdanje, za koje vjeruju da će se održati od 16. do 19. srpnja na Martinskoj u Šibeniku, kako je bilo najavljeno prije pandemije.
vrijeme: 16.07.2020.
mjesto: Martinska; Šibenik
url: https://seasplash-festival.com/hr/
 

Kao glavni gost “punoljetnog” festivala još je ranije najavljen britanski bend Asian Dub Foundation, a sada su organizatori objavili da dolaze i britanski dub pioniri Zion Train.

 

S njima taj hrvatski festival, koji "slavi bass glazbu i sound system kulturu", surađuje od samih početaka, a vraćaju se sedam godina od zadnjeg nastupa.

 

Tom će prigodom promovirati novi studijski album “Illuminate”, koje izlazi 1. svibnja, a na njemu gostuje devet vokala i istaknutih glazbenika, Cara, Michela Grena, Prince Jamo i Rider Shafique, Paolo Baldini, Don Fe i Gianni Denitto.

 

"Zion Train u suradnji sa Stop Ecocide i Extinction Rebellion kampanjama žele objavljivanjem ovog izdanja ustrajati u nastojanjima gradnje svjetlije budućnosti našeg planeta - u tu svrhu će se uz sami materijal ponovno objaviti Leap Manifesto autorice Naomi Klein i prijatelja", ističe se u najavi.

 

Prvi put na Seasplash festivalu će nastupiti Billain, jedan od najistaknutijih producenata drum and bass glazbe, koji se najavljuje kao "majstor auditorne inovacije i s pravom je stekao svoju reputaciju utjecajnog stvaratelja ovog žanra".

 

Niz domaćih glazbenika nastupa na festivalu

 

Četvrti put dolazi i zagrebački dub reggae tandem, Anja G i Dr.Obi, koji su nedavno objavili digitalno izdanje Giudance za AmpliFyah Music.

 

Bit će tu i DJ-i i producenti Tekitoka i Kodin, te još niz domaćih imena koji predstavljaju cijeli spektar bass glazbe koja je zastupljena u Hrvatskoj, Munchies Sound, Homegrown Sound, Sandokan Hi-Fi, Dubar Sound, R.A.S. (Rasta Altitude Sound), LucyLyu, Algoriddim, Grumen, Flico i Lowre Glant.

 

Sa Seasplash festivala kažu da "u ovim nesigurnim vremenima čvrsto vjeruju kako treba ostati pozitivnog duha", detaljno prate razvoj situacije i preporuke nadležnih tijela, te će se prilagoditi svakom scenariju.

 

Seasplash već 18 godina organizira festival za ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska, ali i ostale srodne elektronske glazbe.

 

Za vrijeme 'ostanka kod kuće' pripremili su nikad objavljene arhivske materijale na Seasplash Youtube kanalu, koncerte i intervjue. (Hina)