radionica, kolonija, djeca, mladi

Frooom! filmske radionice za osnovnoškolce u Komiži, Splitu, Rijeci, Zagrebu i Koprivnici


vrijeme: 02.04.2018. - 06.04.2018.
mjesto: Komiža, Split, Rijeka, Zagreb i Koprivnica

Frooom! je inovativni obrazovni program koji se u organizaciji Bacača sjenki, pod sloganom 'Što ne vidiš gledajući film', diljem Hrvatske kontinuirano održava od 2012. godine. Uskršnji Frooom! održava od 2. do 6. travnja 2018. u Komiži, Splitu, Rijeci, Zagrebu i Koprivnici. Prijave su u tijeku!
 

Radionice su cjelodnevne; od 8 do 15 sati. Uz edukativno druženje i igru uključuju kompletno dodatno zdravstveno osiguranje i cjelovit, ukusan topli obrok. Nastava, tj. program radionice počinju u 9:00 sati i to u početničkoj i naprednoj grupi za djecu koja su prethodnih godina prošla početni Frooom. Prijavnica te kontakti za sve upite roditelja, staratelja i polaznika dostupni su na stranici udruge Bacači sjenki (http://www.frooom.eu/prijave/) i na brojeve telefona: 014640262 i 0981658186.

 

Sadržaj koji stoji iza slogana “Što ne vidiš gledajući film” prelijeva se svake godine na više od 600 polaznika u dobi od 8 do 16 godina koji su kroz radionički tip druženja prigrlili složeno znanje i vještine medijske i opće kulture, te pojam kritičkog razmišljanja i pametnog organiziranja slobodnog vremena.

 

Mentori Froooma su mahom mladi ljudi koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije, stalno istražuju i s njima nikada nije dosadno provesti cijeli tjedan: Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak; te kapetan Frooom! posade Boris Bakal.

 

Bacači Sjenki višestruko su nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 umjetničkih suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

 

Frooom! financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar (od 2012.), Gradovi Zagreb, Rijeka, Komiža, Koprivnica, Prelog, Zaklada Kultura Nova, Agencija za elektroničke medije, Primorsko goranska, Koprivničko križevačka, Splitsko-dalmatinska i Međimurska županija; dio programa se odvija se uz podršku saveza udruga Clubture, a nikako ne bi bio moguć bez sjajne podrške partnera: Hrvatski filmski savez, Multimedijalni kulturni centar – Split, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, udruga Mavena, Kulturno prosvjetno društvo “Sloga”- Pakrac, Zagreb film, kazalište Besa i Društvo Naša Djeca.

 

(R.P.B., 08.03.2018)