projekcija

'Comic Sans' putuje u Rijeku, Sisak, Samobor i Osijek


vrijeme: 07.03.2018. - 14.03.2018.
mjesto: Rijeka, Sisak, Samobor i Osijek

U  kinu 'Europa' 5. je ožujka održana svečana premijera novog filma Nevija Marasovića 'Comic Sans' s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem – Kićom u naslovnim ulogama. U sklopu turneje po domaćim kinima koja čine dio Kino mreže – hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača Comic Sans 7. ožujka putuje u Rijeku, 16. ožujka stiže u Sisak, u Samoboru gostuje 28., a Osijek će posjetiti 14. ožujka 2018. godine.
 
Premijera u Zagrebu okupila je ekipu filma: redatelja Nevia Marasovića, glumce Janka Popovića Volarića, Natašu Janjić, Zlatka Burića – Kiću, Tanju Ribič, Inti Šraj, Mihu Rodmana te producente Ankicu Jurić Tilić, Iru Cecić i Hrvoja Pervana.
 
Film će na i na projekcijama u riječkom Art-kinu Croatia, sisačkoj Kristalnoj kocki vedrine, Kinu Samobor i osječkoj Uraniji predstaviti redatelj i glumci, a reakcije premijerne publike pogledajte u videu niže.
 
Comic Sans na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života.
 
Comic Sans 8. ožujka kreće u redovitu kinodistribuciju diljem zemlje. Tako će se tijekom ožujka prikazivati u CineStar kinima diljem Hrvatske te u kinima Cineplexx u Zagrebu i Splitu, zagrebačkom kinu Europa, riječkom Art-kinu Croatia te ostalim kinima u sklopu Kino mreže.
 
Svjetska premijera filma održana je na beogradskom FEST-u gdje je osvojio nagradu žirija kritičara za najbolji film iz regije.
 
Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 07.03.2018)