natječaj, rezidencijalni program

Natječaj za sudjelovanje na izložbi i kratkom rezidencijalnom programu u Rouenu, Francuska


vrijeme: 02.03.2018.
prijava: 30.04.2018.

Otvoren je natječaj za 1 umjetnika/icu iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za kratki rezidencijalni program i izložbu u Rouenu. Natječaj je namijenjen članovima HDLU-a.

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE NA
IZLOŽBI I KRATKOM REZIDENCIJALNOM PROGRAMU
U ROUENU, FRANCUSKA
za članove HDLU-a

Rezidencija: 19. – 30. studeni 2018.
Izložba: 30. studeni – 18. siječanj 2019.

U sklopu 6. festivala kojeg organizira kolektiv umjetnika Nos Annees Sauvages, održat će se kratka rezidencija te izložba za dva umjetnika, umjetnicu iz Rouena Julie Tocqueville i još jednog umjetnika iz CreArt mreže odabranog putem ovog natječaja.

Kratki rezidencijalni program će se održavati u razdoblju od 19. – 30. studenog 2018. Umjetnica iz Rouena i odabrani umjetnik zajedno će stvarati rad u Victor Hugo artistic lab-u. Stvoreni rad, ali i njihovi već postojeći radovi, bit će izloženi na izložbi. Otvorenje izložbe održat će se 30. studenog 2018. u 18 sati, a izložba će biti otvorena do 18. siječnja 2019. u prostorima Sveučilišne bolnice – Porte 10.

Teme festivala, rezidencije i izložbe je  Umjetnost i priroda, tj. veza između umjetnosti i prirode, elemenata divljine, životinjskih i biljnih elemenata i minerala te njihovog odjeka u suvremenom društvu.
 
UMJETNIKU ĆE BITI OSIGURANI:
  • putni troškovi;
  • smještaj;
  • transport i osiguranje radova;
  • 300 eura honorara;
  • 1000 eura za troškove života, produkciju rada i ostale troškove (50% prilikom dolaska u Rouen i 50% nakon završetka projekta);
 
NAČIN PRIJAVE:

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni. Umjetnici moraju imati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja ili neku drugu vrstu zdravstvenog osiguranja.
Status svog članstva možete provjeriti s Jelenom Bračun (tajnistvo@hdlu.hr) ili Vericom Pavušek (racunovodstvo@hdlu.hr).

On-line obrazac za prijavu dostupan je OVDJE.

Prvo je potrebno registrirati se, a zatim ispuniti prijavni obrazac (ako ste se već registrirali zbog prethodnih CreArt natječaja možete koristiti isti korisnički račun).
Uz obrazac je potrebno priložiti i sljedeće dokumente spojene u jedan PDF: 
– osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);
– kratki životopis/CV na engleskom jeziku (1 stranica A4);
– kratko obrazloženje predloženog projekta na engleskom jeziku (najviše 1 stranica A4);
– dokumentacijski materijal vezan za projekt i radove koje bi izlagali na izložbi.
Prijaviti se možete do 30. travnja 2018.
Rezultati će biti objavljeni nakon 14. svibnja 2018.
Razmatrat će se samo prijave koje su cjelovite i dostavljene na vrijeme.

Cjelovit tekst natječaja pročitajte OVDJE 

Više informacija pročitajte na http://www.hdlu.hr/  

(D.H.F., 02.03.2018)