najave

Dodjela Nagrade Status 2018.


vrijeme: 28.02.2018.
mjesto: Zagreb

Svečanost dodjele Nagrade Status bit će upriličena u srijedu 28. veljače s početkom u 20:30 sati, u klubu Johann Franck u Zagrebu. Kao uvod i najava svečane dodjele Nagrade, u petak, 23. veljače od 21h, u zagrebačkom klubu Boogie održat će se neformalni jam session nominiranih glazbenika iz svih kategorija, kao i dobitnika nagrade iz prijašnjih godina.

Dodjela se vratila u Zagreb, nakon devet godina kako je Rijeka bila uspješni domaćin nagrade.

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi, a pobjednike odabiru komisije sastavljene od poznatih i priznatih hrvatskih producenata i glazbenika. 

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u ukupno 16 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku.

Na samoj dodjeli sve prisutne očekuje zanimljiv umjetnički program koji uključuje nastupe poznatih glazbenika te prezentera u pojedinim kategorijama dodjele nagrade. Tako će prisutni moći uživati u majstorskim izvedbama bendova sastavljenih od vrhunskih instrumentalista i dobitnika Statusa. O samome programu biti ćete pravodobno obaviješteni u jednome od idućih priopćenja.

STRUČNE KOMISIJE:

- Zabavna, pop-rock, urbana, narodna i etno glazba - članovi: Nikša Bratoš-predsjednik komisije, Fedor Boić, Ante Eterović, Vojan Koceić, Duško Mandić, Goran Martinac, Predrag Martinjak, Denis Mujadžić, Ivan Popeskić i Tihomir Preradović.
- Jazz glazba - članovi: Neven Frangeš-predsjednik komisije, Mladen Baraković, Darko Jurković, Joe Kaplowitz, Davor Križić, Mario Mavrin, Julije Njikoš, Denis Razumović, Goran Rukavina i Elvis Stanić.


NOMINIRANI:

(D.H.F., 21.02.2018)