" />
projekcija

Premijera filma 'Želja' u riječkom Art-kinu


vrijeme: 12.02.2018.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2

Četvoro Riječana odlučilo se na pomalo neobičan pothvat: otići do jednog od najudaljenijih hrvatskih otoka na pedalini. Njihov pothvat uobličen je u film pod nazivom 'Želja' koji će premijerno biti prikazan u ponedjeljak, 12. veljače, u Art-kinu.

Sportaši Vitomir i Vedran dijele dugogodišnju želju da posjete najudaljeniji hrvatski otok Jabuku. Na put kreću koristeći sredstvo koje im je dostupno - pedalinu. Plan ekspedicije uključuje svakodnevno pomicanje korak dalje od civilizacije u smjeru prirode uz cjelodnevne tjelesne napore. Prate ih snimateljice Tamara i Petra, koje postaju sudionicama same pustolovine.

 

Nalaženje u svima potpuno novim i zahtjevnim okolnostima, na površinu će iznijeti različitost karaktera, motivacija, očekivanja i spremnosti na suradnju.

 

Ekspediciju „Jabuka 2014“ snimile su Tamara Dugandžija i Petra Mrša, koja je uobličila snimke u svoj debitantski, četrdesetominutni film koji će biti premijerno prikazan u Art-kinu u ponedjeljak, 12. veljače u 20 sati, a premijeri će prisustvovati autorska ekipa.

 

Film prati strukturu radova Petre Mrše u mediju fotografije u kojem bilježi autentične reakcije unutar namjerno izazvanih novih situacija. U ovom filmu zabilježene reakcije, odnosi i preokreti, potaknuti su okolnostima ekspedicije koju su osmislili i iznijeli Vitomir i Vedran. Slušajući sebe i svoje neobjašnjive želje, daju primjer slijeđenja iracionalne intrinzične motivacije i puteva koje ista otvara.

 

Film je sufinanciran temeljem Sporazuma Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra o jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

 

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba, dok je cijena redovne ulaznice 20,00 kuna.
 

(R.P.B., 09.02.2018)