predstava, djeca, mladi

Edukativni mjuzikl 'Tonka Bontonka' premijerno u Velikoj Gorici


vrijeme: 17.02.2018.
mjesto: Velika Gorica; Dvorana Gorica, Zagrebačka 37

Gradsko kazalište Scena Gorica u Velikoj Gorici kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u subotu, 17. veljače, predstavu 'Tonka Bontonka', čiju režiju po tekstu Dunje Fajdić i Jelene Radan potpisuje Morana Dolenc.

Kako se ističe u najavi, riječ je o edukativnom mjuziklu koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje treba usvajati od malih nogu.

 

"Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način", stoji u najavi.

 

Predstava se temelji na kombinaciji prigodnih pjesama i edukativnog sadržaja, čime se kod djece lakše potiče emotivni i socijalni doživljaj, kako bi ono što su vidjela i čula ostalo trajno pohranjeno u njihovim glavama.

 

Junake predstave utjelovljuju Dunja Fajdić i Igor Baksa. Scenografiju osmišljava Vesna Režić, kostimografiju je izradila Dubravka Skvrce, a glazbu i pjesme su komponirale Anita Valo i Meri Jaman, članice grupe MERITAS. (Hina)


(R.P.B., 07.02.2018)