" />
obavijest

U kinu 'Europa' održan treći 'Zimski sajam filma'


vrijeme: 06.02.2018.
mjesto: Zagreb; Kino Europa, Varšavska 3

U dvorani Müller zagrebačkog kina 'Europa' zatvoren je treći Zimski sajam filma koji se u organizaciji Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra održavao 5. i 6. veljače 2018.

Zimski sajam filma mjesto je susreta nazavisnih kinoprikazivača, kojih je na ovom izdanju bilo ukupno 26. Predstavnici kina proveli su dva radna dana u Zagrebu u razmjeni međusobnih iskustava i dobrih praksi, ali i u dogovaranju zajedničkih programa Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Svi hrvatski distributeri tom su prilikom prisutnima predstavili distributerske novine koje ih čekaju u nadolazećem razdoblju, a članovi Kino mreže imali su priliku i pretpremijerno pogledati nekoliko naslova koji uskoro kreću u distribuciju kako bi se pravovremeno pripremili za promotivne i marketinške aktivnosti u svojim kinima. Tako je, primjerice, održana i zatvorena projekcija hrvatskog filma Comic Sans Nevija Marasovića, koji uz veliku podršku nezavisnih kina početkom ožujka kreće u nacionalnu kino distribuciju.

 

'Jedna od najvažnijih tema o kojoj se razgovaralo na ovogodišnjem Sajmu je i pokretanje redovne distribucije domaćih kratkometražnih filmova u cjelogodišnjem kino programu Kino mreže. Upravo na tom programskom i strateškom cilju, uz mnoštvo drugih dogovorenih, ćemo s velikim entuzijazmom raditi u nadolazećem razdoblju', zaključila je na kraju Rea Rajčić, voditeljica projekta kinoprikazivaštva pri Hrvatskom audiovizualnom centru.

 

Izvor: HAVC
 

(R.P.B., 06.02.2018)