" />
koncert

Prljavo kazalište koncertom u Osijeku obilježava 40 godina djelovanja


vrijeme: 09.02.2018.
mjesto: Osijek; Gradski vrt

Koncertom u osječkoj dvorani 'Gradski vrt' 9. veljače hrvatski rock bend Prljavo kazalište obilježit će 40 godina djelovanja na glazbenoj sceni, a to će biti i početak svjetske turneje u povodu te velike obljetnice, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec rekao je kako će to biti prvi koncert u dvorani "Gradski vrt" i time veliki izazov, ali vjeruje da će nakon brojnih gostovanja benda u Osijeku i taj nastup biti uspješan.
 
Koncert je zamišljen kao retrospektiva najboljeg i najreprezentativnijeg što je ostalo iza benda, sa svim pjesmama koje su ljudi voljeli i koje prelaze s generacije na generaciju slušatelja, kazao je Bodalec.
 
Smatra kako je 40 godina djelovanja "respektabilan broj i u svjetskim okvirima", a nakon osječkog koncerta uslijedit će svjetska turneja, koja će obuhvatiti Australiju, Ameriku i Kanadu.
 
Organizatorica koncerta Melita Dobošević pozvala je mlade bendove iz cijele Slavonije da se kandidiraju za predgrupu Prljavom kazalištu i tako se promoviraju. Već je stiglo devet prijava, a stručni žiri odabrat će najbolje kandidate. (Hina)

(R.P.B., 30.01.2018)