" />
koncert

Zoran Predin i akustični Lačni Franz za Valentinovo u ZKM-u


vrijeme: 13.02.2018. - 14.02.2018.
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Nakon niza godina obilježavanja Valentinova u Sloveniji, slovenski kantautor Zoran Predin po prvi će put Dan zaljubljenih proslaviti u Zagrebu na ekskluzivnom dvostrukom koncertu u Zagrebačkom kazalištu mladih u utorak i srijedu, 13. i 14. veljače.

 

Program će obuhvatiti poznate Predinove hitove iz različitih razdoblja njegove bogate karijere, a sam koncert pod naslovom "Akustična pusa" predstavit će i nove pjesme s istoimenog albuma nedavno objavljenog u izdanju Croatia Recordsa.

 

Predin, koji Dan zaljubljenih tradicionalno obilježava koncertima još od 1995., u Zagreb dovodi vrhunske glazbenike grupe Lačni Franz - Luku Čadeža na bubnju, Tina Časa na akustičnoj gitari, Aneja Kočevara na basu, te Boštjana Artičeka na klaviru, orguljama i synthu, stoji u najavi.

 

"U najvećoj Gallussovoj dvorani Cankarjevog doma u Ljubljani, prvi put sam davne 1995. Dan zaljubljenih počeo obilježavati koncertima. Romantična tradicija se održala do 2013., da bi nakon kratke pauze još jednom zaživjela ovogodišnjim nastupom, koncertom 'Tragovi u sjeti 1+2'", kazao je Predin.

 

Tokom godina na "valentinovskim" je koncertima, među ostalima, ugostio Arsena Dedića, Boška Petrovića, Josipu Lisac, grupu Šukar, djevojački zbor Carmina Slovenica, mješoviti studentski zbor Tone Tomšič, Magnifica, Massima, The Fool Cool Orchestra i druge.

 

"Svake su godine koncerti dali nešto novo, bilo u stilu, svijetlu ili scenografiji. Zasvirala se tu šansona, gypsy swing, big band jazz, romska glazba, world etno, akustični rock, gudački kvartet, klape itd. Moja je stara želja da takav koncept izvedem i u Zagrebu", dodao je, poručivši kako su najavljeni koncerti u ZKM-u odlična prilka da se na takav način predstavi i zagrebačkoj publici.

 

Album "Akustična pusa" svojevrsni je nastavak priče albuma "Svako dobro" objavljenog u rujnu 2016., također pod etiketom Croatia Recordsa.

 

Broj ulaznica za koncerte je ograničen na 250 po večeri. (Hina)

 

(R.P.B., 29.01.2018)