izložba

'Koloristički dijalozi', izložba u Galeriji Forum


vrijeme: 31.01.2018. - 03.03.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Forum, Teslina 16

Otvorenje izložbe 'Koloristički dijalozi' održat će se u Galeriji Forum u Zagrebu, u srijedu, 31. siječnja 2018. u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 3. ožujka 2018.

Kustos izložbe je Feđa Gavrilović, voditelj Galerije Forum, a izložba je organizirana uz pomoć Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik.

Koncept izložbe temelji se na povezivanju generacija i prostora. Izložit će se djela klasičnih hrvatskih kolorista iz dubrovačkog kruga zajedno s nekoliko korespondirajućih radova umjetnika mlađe generacije, koji su svoje školovanje nedavno dovršili na zagrebačkoj likovnoj akademiji. Jezik slikarstva i dugački kontinuiteti slikarske umjetnosti opstaju kroz različite inkarnacije u različitim dobima i kontekstima.

Izlažu se radovi sljedećih umjetnika: Marka Rašice, Ignjata Joba, Ivana Ettore, Ive Dulčića, Antuna Masle, Ive Vojvodića, Josipa Tirića, Grgura Akrapa, Tare Beata Racz, Andreja Tomića, Luke Kuševića Radakovića.

Izložba će u centar Zagreba donijeti radove iz Umjetničke galerije Dubrovnik, klasična djela hrvatske umjetnosti koja zagrebačka publika rijetko ima prilike vidjeti.

www.kic.hr

(D.H.F., 26.01.2018)