" />
predstava

Premijera predstave 'Trešnjalot' u GK 'Trešnja'


vrijeme: 18.01.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1

U sklopu programa Četvrtak u Trešnji, u četvrtak, 18. siječnja, u 19 sati održat će se premijera obnovljene predstave 'Trešnjalot', nastale u suradnji dramskog studija kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na I.


Riječ je o autorskoj predstavi nastaloj u sklopu dramskog studija Gradskoga kazališta Trešnja, u kazališnoj sezoni 2016./2017. Dramski studio je s predstavom Trešnjalot gostovao na festivalima Assitej i Skaz, a odigrana je pred osnovnoškolskom publikom koja je pokazala veliki interes za predstavu. U sezoni 2017./2018. predstava je obnovljena u suradnji kazališta Trešnja i umjetničke organizacije Točka na i.
 

“Trešnjalot je pomogao nama umjetničkim dušama da se kreativno izrazimo. Iznimno sam zahvalan svima koji su pomogli u realizaciji i veselim se daljnjim izvedbama”, kazao je Mladen Hren koji u predstavi glumi kralja Artura.
 

Predstava Trešnjalot donosi legendu o kralju Arturu i njegovim vitezovima koji se upuštaju u avanturu života, a inspirirana je skečevima iz Monty Pythona. Trešnjalot je dio kampanje Mladi i kazalište, umjetničke organizacije Točka na i, koja za cilj ima senzibilizaciju mladih prema kazališnoj umjetnosti.
 

“Trešnjalot pokazuje da otkad je svijeta i vijeka, dobro će pobijediti. Makar i slučajno. Na projektu sam radio s divnim mladim ljudima i znam da će se svidjeti i našoj publici”, rekao je Stjepan Gašparić koji se u predstavi pojavljuje u ulozi sir Gawaina.
 

Predstava je namijenjena svima starijima od 14 godina.

(R.P.B., 18.01.2018)