predstava, djeca, mladi

CeKaTe teatar: Darujmo djeci kazalište!


vrijeme: 20.01.2018.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji sa Gradskim uredom za kulturu, obrazovanje i sport, zagrebačkim vrtićima i Udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet već četvrtu godinu za redom provodi projekt 'Darujmo djeci kazalište'.

Svake subote u mjesecu CeKaTe teatar nudi šarolik, edukativan i bogat program koji su pripremile kreativne odgajateljice i djeca zagrebačkih vrtića.
 
Djeca iz dječjeg vrtića Vrbik pozivaju na druženje u subotu, 20. siječnja u 10 sati na predstavu „Što je najvažnije u životu“ u kojoj mali princ, koji je zaboravio čarobne riječi, uz pomoć patuljaka kreće u potragu za najvažnijom stvari u životu.
 
Tijekom predstave pahuljice će prekriti snježno kraljevstvo, a snjegovići će uz hoki-poki pozvati čarobni snijeg.
 
Adaptiranu Ezopovu basnu „Cvrčak i mravi“ u formi mjuzikla donosi, u subotu, 27. siječnja u 10 sati dječji vrtić Iskrica. Briga i zajedništvo sigurnost su za mravlju zajednicu, dok je bezbrižnost i ljubav prema glazbi jednog zanesenog cvrčka gotovo dovela do pogibelji. Tko je i kako riješio ovu dramatičnu situaciju za cvrčka, otkriva ovaj glazbeno-scenski prikaz. Dijete kroz priču doživljava odgojnu poruku i smisao života o vrijednost rada, ali i zabave.
 
I ove godine prihod od prodaje ulaznica namijenjen je školovanju pasa vodiča koji su nužni pomagači i djeci i odraslima s invaliditetom. Cijeli projekt podržava Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.

(R.P.B., 18.01.2018)