izložba

ArtumPrimum - izložba Leonarda Budimlića Majnarića


vrijeme: 22.01.2018. - 31.01.2018.
mjesto: Zagreb, ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi (ŠPUD), Trg Republike Hrvatske 11

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi (ŠPUD) izložbom ArtumPrimum Leonarda Budimlića Majnarića otvara izložbenu godinu 2018.  

Izložba pod nazivom ArtumPrimum čije otvorenje je u ponedjeljak 22. siječnja u 19 h, obuhvaća izbor iz radova Leonarda Budimlića Majnarića nastalih u zadnje dvije godine umjetnikovog stvaralaštva s obzirom na činjenicu da su mu svi raniji radovi izgorjeli u požaru. Naziv izložbe bi donekle trebao značiti prva misao.

Izložbom će se na simboličan način obilježiti i "100 godina umjetnikovog rada", odnosno 36500 nastalih umjetnikovih radova, od kojih su posljednji za ovu obljetnicu nastali uoči samog postava izložbe. Izvedba ponekad skoro jednom linijom i jednom mišlju usmjerena je kako na sam proces rada, tako i tematski prema humanističkom dijelu smisla likovnog izraza. Cilj izložbe je novo predstavljanje umjetničkog djelovanja autora nakon više godina zagrebačkoj publici i postavljanje mogućnosti preispitivanja smisla likovnog djela. Autor do sada nije predstavio takvu kombinaciju slika, male plastike i crteža žicom u jedinstvenom izlaganju. Poseban program izložbe odvijat će se u Noći muzeja, 26.1. od 19 do 22 h, kada će autor portretirati zainteresirane  posjetitelje tehnikom crtanja na tabletu te im isprintani portret i pokloniti.

Za vrijeme trajanja izložbe autor će voditi radionicu digitalnog crtanja krokija za učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Izložba ostaje otvorena do 31.1.2018. i može se razgledati u radnom vremenu ISO-a. 

Ulaz je slobodan. 

https://www.facebook.com/ISOSPUD/

(D.H.F., 18.01.2018)