natječaj

Raspisan Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i projekata TV djela u 2017. godini


prijava: 18.01.2018.

Hrvatski audiovizualni centar danas je raspisao Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2017. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Rok za prijavu je otvoren do 18. siječnja 2018.!

Cilj Javnog poziva u ovoj kategoriji je potaknuti razvoj izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela, osobito dramskih, dokumentarnih te onih namijenjenih djeci i mladima.
 
Pod pojedinačnim i serijskim televizijskim djelima podrazumijevaju se:
 
 – televizijska dramska djela čije trajanje nije kraće od 50 minuta kada se radi o pojedinačnom djelu ili nije kraće od 50 minuta po nastavku kad se radi o serijskom djelu i koja su namijenjena prvenstveno televizijskom prikazivanju,
 
 – kreativni televizijski formati namijenjeni djeci i mladima čije ukupno trajanje nije kraće od 25 minuta bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu i koji su namijenjeni prvenstveno televizijskom prikazivanju,
 
 – dokumentarna televizijska serijska djela čije trajanje po nastavku nije kraće od 25 minuta,
 
 – animirana televizijska djela čije ukupno trajanje nije kraće od 24 minute, bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu.
 
Za svaku od navedenih vrsta televizijskih djela zainteresirani mogu podnijeti prijavu u dvije podkategorije: razvoj scenarija i razvoj projekata.
 
Cjelovit tekst Javnog poziva te detaljne smjernice za prijavu u obje potkategorije kao i za korištenje sustava online prijava možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 19.12.2017)

Tagovi: natječaj, havc