natječaj

Predstavljanje na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' - poziv umjetnicima


vrijeme: 12.12.2017.
prijava: 15.01.2018.

Povodom 150 godina Hrvatskih društava likovnih umjetnika, HDLU Zagreb poziva umjetnike da se jave na natječaj za predstavljanje na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 15. siječnja 2018. 

Potrebno je da zainteresirani umjetnici na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com pošalju svoju biografiju, osobnu fotografiju, te do 30-ak fotografija svojih karakterističnih djela, u attachmentu maila u jpg. formatu, sa nazivima, dimenzijama i opisom tehnike u kojima su djela nastala, kako bi im se na portalu napravila virtualna galerija. U prilogu maila, umjetnici mogu dostaviti i neke recenzije sa prijašnjih izložbi ili vlastitu izjavu o svom umjetničkom radu, te linkove na svoje web stranice ako ih imaju i kontakt podatke po želji.

Uredništvo portala ”Zagrebački likovni umjetnici” po završetku natječaja 15. siječnja 2018., odabrat će deset umjetnika, a koji će biti predstavljeni na portalu u 2018. godini, kroz obilježavanje 150 godina Hrvatskih društava likovnih umjetnika. 

Dobro došli su umjetnici iz različitih hrvatskih gradova i strukovnih udruga, ali i oni umjetnici koji nisu članovi nikakvih udruga, kako bi se istaknula raznolikost i bogatstvo hrvatske likovne scene, te upoznala publika sa različitim umjetnicima koji djeluju u Hrvatskoj. Sve objave su besplatne za umjetnike i odvijati će se tijekom čitave 2018. godine.

Opširnije

(D.H.F., 12.12.2017)