Preskočite na glavni sadržaj

Diplomska predstava 36. generacije škole glume Ri Teatra

U subotu, 18. siječnja, te u nedjelju, 19. siječnja, u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 36. generacije škole glume znakovitog naziva 'Tko tu koga?'.
vrijeme: 18.01.2020.
mjesto: Rijeka, Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8
url: http://www.ri-teatar.hr/
Predstava je nastala tijekom dvomjesečnih proba. Metodom grupne improvizacije na određenu temu, mjesto radnje ili čak i samu ideju su, uz pomoć redatelja Bojana Lakoša i asistenciju Klare Peranić i Danijela Paškvana, polaznici smišljali na samoj sceni.

 

Priča prati mladu, nadobudnu eko-udrugu “Zelena oaza” koja pokušava realizirati eko-projekte novcima Europske unije. Bez obzira na velike novce i još veći entuzijazam mladih studenata, to u našem gradu ne ide nimalo glatko. Hrvatska birokracija, nezainteresiranost državnog aparata, sporost nabavljanja projektne dokumentacije itd….ovoj udruzi stoje na putu. Očajni i već prilično razočarani, ne vidjevši izlaz iz svega toga obraćaju se za pomoć onima s kojima ne bi trebali imati baš nikakvog posla.

 

Kakvi će tek sada doći problemi?

Jesu li uspjeli realizirati svoje projekte?

Hoće li netko i nastradati?  

To su sve pitanja na koja ćete dobiti odgovor u ovoj predstavi.

 

Polaznici škole glume su se pokazali prilično vješti i u stvaranju teksta, dramaturškoj obradi, a neki od njih igraju i po 2,3 različita lika.

 

Ovom predstavom ujedno završava 36. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, te se pripremala za nastavak rada na predstavama u Ri Teatru.

 

U predstavi sudjeluju: Iva Magaš, Marko Miranović, Marina Kurjaković, Sandro Silić, Geri Smokvina, Tajana Vučenov, Elena Tota, Filip Životić, Dajan Delić, Anna Dorić i Stefan Krošnjak.

 

Redatelj predstave (ujedno i voditelj škole glume): Bojan Lakoš

Asistenti režije: Klara Peranić i Danijel Paškvan

Tehničko vodstvo (ton i rasvjeta): Igor Kondić

Dizajn plakata: Tajana Vučenov

 

37. generacija škole glume Ri Teatra (za starije od 17 godina) počinje s radom 2. veljače 2020., a upisi su još 19. i 26. siječnja 2020. u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Rijeka.

 

Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra možete dobiti na tel. 051/375-866 ili gsm. 091/ 253-8991.