Preskočite na glavni sadržaj

Izložba: Volontiranje za europsku kulturnu baštinu

Izložba 'Volontiranje za europsku kulturnu baštinu' otvara se u srijedu, 15. siječnja 2020., na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje će se moći razgledati do 25. siječnja. Izložbu organizira Culture Hub Croatia, kao glavni lokalni partner organizacije European Heritage Volunteers.
vrijeme: 15.01.2020.
mjesto: Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
url: http://culturehubcroatia.hr

Kako bi promovirali ideju volontiranja za baštinu, udruga European Heritage Volunteers kreirala je izložbu koja predstavlja neke od međunarodnih partnerskih projekata održane posljednjih godina u cijeloj Europi.

Izložba je predstavljena tijekom Europske godine kulturne baštine 2018. na različitim značajnim događanjima, poput Summita o europskoj kulturnoj baštini i „denkmal-a“, vodećeg europskog sajma za očuvanje, obnovu i renovaciju povijesnih građevina u Leipzigu. Neke njezine verzije trenutno su dostupne u nekoliko partnerskih zemalja.

Nakon što je u studenom 2019. godine prvi put u Hrvatskoj predstavljena u Galeriji Kortil u Rijeci, izložba će biti otvorena u srijedu 15. siječnja 2020. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izložbu organizira Culture Hub Croatia, kao glavni lokalni partner organizacije European Heritage Volunteers. Od 2017. godine Culture Hub Croatia organizira radionice volontiranja za kulturnu baštinu u različitim hrvatskim gradovima, a koje se bave izazovima u očuvanju, valorizaciji i održivoj upotrebi odabranih lokaliteta, u suradnji s mnogim lokalnim partnerima.

Otvaranje izložbe ujedno je i prigoda da se organizira susret s bivšim volonterima koji su sudjelovali na radionicama u Kaštelima, Rijeci i Ivanić-Gradu koji će podijeliti svoja iskustva. Sve koji su zainteresirani za temu i koji žele znati više o tome kako se uključiti u međunarodne projekte, pozivamo da nam se pridruže na otvorenju i meet-up-u s početkom u 17h u predvorju knjižnice Filozofskog fakulteta.

Izložbu možete posjetiti do 25. siječnja, od ponedjeljka do petka 08h-20h i subotom do 14h.

Službeni Facebook event: Volontiranje za europsku kulturnu baštinu.