izložba

Izložba studenata iz Pečuha u Galerijskom centru Varaždin


vrijeme: 06.12.2017.
mjesto: Varaždin, Galerijski centar Varaždin, Uska 7

U srijedu, 6. prosinca s početkom u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba radova studenata Fakulteta glazbe i vizualnih umjetnosti Sveučilišta u Pečuhu. 

Izložba se otvara povodom proslave Dana Grada te u sklopu projekta „Advent u Varaždinu“, a realizirana je u suradnji sa Umjetničkom akademijom u Osijeku te Varaždinskim baroknim večerima.

Na izložbi se slikarskim i kiparskim radovima predstavlja 21 autor prema odabiru prof. Petera Somodyja, voditelja katedre za slikarstvo pri Fakultetu.

Fakultet Glazbe i Vizualnih Umjetnosti Sveučilišta u Pečuhu jedino je središte visokog i doktorskog obrazovanja u Mađarskoj koje integrira edukaciju iz glazbe, likovne i primijenjene umjetnosti. Okruženje umjetničkog i znanstvenog sveučilišta pruža jedinstvenu priliku interdisciplinarnog istraživanja i stvaranja. Pored tradicionalnih metoda koje se koriste u umjetničkom obrazovanju potiču se i medijske tehnike koje definiraju suvremeno vrijeme kao i elementi istraživanja na području glazbenih i likovnih informacijskih tehnologija...

 

(D.H.F., 05.12.2017)