" />
predstava

Narodno pozorište Sarajevo u ponedjeljak u Kerempuhu


vrijeme: 04.12.2017.
mjesto: Zagreb; Satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31

Na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh u ponedjeljak, 4. prosinca, gostovat će Narodno pozorište Sarajevo s jednom od svojih najgledanijih predstava, 'Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna' Ive Brešana, u režiji i adaptaciji Sulejmana Kupusovića.

 Kako se ističe u najavi, kultni Brešanov tekst Kupusović je aktualizirao, smjestivši priču u bosanski i bošnjački ambijent.

 

U predstavi koja je žanrovski postavljena kao komedija s tragičnim elementima, u glavnoj ulozi pojavljuje se Hamlet – mladi Suljo, koji bezuspješno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije BiH, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice, premda je za to optužen.

 

"Obračunavajući se s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i poslijeratnom preobrazbom ljudi, ova tragikomedija postaje slikom suvremenog bosanskog društva", stoji u najavi.

 

Igraju Josip Pejaković, Milan Pavlović, Mirsad Tuka, Nerman Mahmutović, Amina Begović, Mirvad Kurić, Aldin Omerović, Mona Muratović, Slaven Vidak, Sanela Pepeljak i Riad Ljutović.

 

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, a suradnik za scenski pokret je Riad Ljutović. (Hina)
 

(R.P.B., 30.11.2017)